A kripto finanszírozási ráták mélyrepülésbe kezdenek – Hogyan érinti a Bitcoin, az Ethereumot?

-

A Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) tulajdonosaira komoly hatással volt a közelmúltbeli piaci visszaesés. Azonban nemcsak a tulajdonosok voltak érintettek.

Alacsonyak a finanszírozási ráták

A BTC és az ETH finanszírozási rátái is jelentősen csökkentek az elmúlt napokban.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A negatív kripto finanszírozási ráták egyes befektetőket arra késztethetnek, hogy azt higgyék, áresés áll előttük, ami arra ösztönzi őket, hogy eladják a birtokaikat vagy maguk is short pozíciókat vegyenek fel.

Ez az értékesítési nyomás hozzájárulhat a BTC és az ETH tényleges áreséséhez.

A negatív finanszírozási ráták mellett a long határidős kontraktusok tartása kevésbé vonzóvá válik.

A költségek felemésztik a potenciális nyereséget, ami egyes kereskedőket arra késztet, hogy feloldják long pozícióikat, vagy óvatosabbak legyenek újak nyitását illetően.

Ez csökkenti az általános vásárlási nyomást, ami gyengítheti a BTC és az ETH árfolyam-támogatását.

A hangulatváltás rövid távon nagyobb volatilitáshoz vezethet. Ahogy a long és short pozíciók harcolnak egymással, a BTC és az ETH áringadozásai erőteljesebbé válhatnak.

Ellenben a finanszírozási ráták jelentős és tartós csökkenését egyes befektetők kontrarias indikátornak tekinthetik.

A túlzott medvesség jelének tekinthetik, ami potenciális vételi lehetőséget jelenthet a BTC és az ETH számára az általuk kedvezményesnek vélt áron.

kripto
Forrás: Coinglass

A cikk írásakor a kereskedők enyhén bikásak voltak a Bitcoin körül, mivel a long pozíciók végül meghaladták a short pozíciókat, amelyek az összes kereskedés 50,7%-át teszik ki.

Az Ethereum esetében is hasonlóan emelkedett a bikás hangulat, mivel az ETH-nál a long pozíciók aránya 50,9%-kal nőtt.

kripto
Forrás: Coinglass

Az árak ingadozásával nő az IV

A BTC és az ETH implikált volatilitása is nőtt ebben az időszakban.

Az IV növekedése azt jelzi, hogy az opciós kereskedők nagyobb valószínűséggel áraznak be jelentős ármozgásokat a BTC és az ETH esetében a jövőben.

Ez növekvő bizonytalanságra utal a piacok jövőbeli irányát illetően.

Amennyiben a piaci hangulat erősen a medvés irányba tolódik, a negatív finanszírozás felerősítheti a megnövekedett shortértékesítések miatti áresést.

kripto
Forrás: IntoTheBlock

Egy hirtelen pozitív irányú elmozdulás ezzel szemben a nagyobb volatilitás miatt jelentősebb áremelkedéshez vezethet.

Olvastad már? A kriptopiac vörösben: 2024 júliusában a legjobb 5 altcoin vásárlása a mélyponton

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

3 érme, amit ne hagyj ki a nyaralás előtt

Mivel a kriptopiacok erősen bikás jeleket mutatnak, ez a legjobb időszak arra, hogy kedvező áron lépjünk be az egyes előértékesítésekbe. Azt követően, hogy a Bitcoin július...

Hogyan lehet passzív jövedelmet szerezni a kriptovalutákból? A szakértő kripto választások

A kriptopiac nyugodt a várható bikafutás előtt. Az altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak. Már elindultak felfelé, készen állnak arra, hogy bármelyik pillanatban berobbanjanak. Ez izgatottságot...

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!