Az AVAX kereskedői a pozitív piaci mutatók ellenére áresésre tippelnek – Miért?

-

Az altcoinok, mint például az Avalanche (AVAX), képesek voltak kitartani a közelmúltbeli fellendülésben, miután az árak néhány nappal ezelőtt összeomlottak.

Azonban megállapították, hogy a kereskedők a piacon úgy döntöttek, hogy a fogadásokat a másik irányba teszik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A megjelenési időpontban az AVAX Long/Short aránya 0,88 volt, ami bizonyítékul szolgál a hangulatra.

A Long/Short arány a befektetői várakozások barométereként működik. Az eredményhez úgy kell osztani a long pozíciók számát a short pozíciók számával.

Nem bíznak a felfelé ívelő trendben

A kontextus kedvéért: a longok olyan kereskedők, akik árfolyam-emelkedést jósolnak, miközben azt remélik, hogy profitálhatnak belőle. A shortok viszont olyan kereskedők, akik csökkenésre fogadnak.

Ha a Long/Short arány 1 felett van, az azt jelenti, hogy az átlagos piaci szereplők az árfolyam emelkedésére számítanak.

Ha viszont az arány a küszöbérték alatt van, az azt jelenti, hogy az általános várakozás az ár csökkenése, ami a token esetében is így volt.

Forrás: Coinglass

Az írás pillanatában az AVAX 27,44 dolláron cserélt gazdát. Ez 9,09%-os emelkedést jelentett az elmúlt 24 órában.

Ezt megelőzően az árfolyam 22,25 dollárra esett. A fenti adatok tehát arra utalnak, hogy a kereskedők arra számítanak, hogy az érték ismét erre a területre fog tendálni.

A Cumulative Volume Delta (CVD) adatai szerint azonban ez nem biztos, hogy így lesz. A CVD a kriptovaluta volumenét mutatja a piacon lévő vételi és eladási megbízások alapján.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Az AVAX 30 dollárt szeretné visszakapni

Ha a CVD pozitív, az azt jelenti, hogy a spot piacon a vételi volumen nagyobb, mint az eladási volumen, ha viszont negatív az érték, az azt jelenti, hogy agresszív eladások vannak a piacon.

Az elemzése szerint az AVAX CVD értéke a napi grafikonon pozitív, ami a vételi nyomás növekedésére utal.

Ha ez így marad, az AVAX árfolyama 30 dollár felé rallyzhat, és a kriptopénz shortolását választó kereskedők nem biztos, hogy megjutalmazódnak.

avax
Forrás: TradingView

A fenti mutató mellett megnéztük az Open Interest (OI) mutatót is. Az OI értékelése mögött az az elképzelés áll, hogy ellenőrizze, hogy valóban az AVAX ellenkezne-e a kereskedők kívánságaival a származtatott piacon.

A megjelenés időpontjában az OI 267,12 millió dollárra nőtt, és centikre volt attól, hogy elérje a 300 millió dolláros piacot. A Open Interest a piacon lévő összes nyitott kontraktus összegére utal.

A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Amikor növekszik, az azt jelenti, hogy pénz érkezik a piacra, és a nettó pozícionálás növekszik.

A csökkenés viszont a nettó pozícionálás csökkenését jelenti, mivel a kereskedők kivonják a likviditást.

Az AVAX árfolyam esetében a növekedés jó indikátora a további emelkedésnek. Ez csak akkor lenne így, ha tartósan fennmaradna.

avax
Forrás: Santiment

A derivatív piacra beáramló tőke és a spot oldalon tapasztalható vásárlási nyomás alapján a kriptopénz árfolyama tovább ugorhat.

Ha ez így van, akkor a token néhány napon belül elérheti a 30 dollárt. vagyis a medvék nem kapnának jutalmat.

Olvastad már? Nigériában engedély nélküli működéssel vádolják a Binance tőzsdét

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Hallatlanul megugrott az amerikai munkanélküliség, de a BTC és 99BTC remekel, vásároljunk most?

Olyan kritikus amerikai gazdasági adatok láttak napvilágot július 18-án, csütörtökön, amelyekről neked is tudnod kell, hiszen befolyásolhatják a Bitcoin jövőbeni értékét. Gyengélkedő munkaerőpiacra utal az,...

Breaking: Joe Biden hivatalosan is visszalép a 2024-es elnökválasztási versenytől

Joe Biden elnök vasárnap bejelentette, hogy befejezi újraválasztási kampányát. A döntés hátterében a demokraták körében növekvő aggodalmak állnak, hogy a 81 éves politikus nem tudna második...

3, egy kávéscsészénél olcsóbb érme, amelyek 2024-ben megváltoztatják az életünket ☕

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugalomban van a várva várt bikafutás előtt. Az Altcoinok jelenleg jó belépési ponton vannak, de máris emelkednek, és bármelyik pillanatban robbanásra készen állnak. A...

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!