Nigériában engedély nélküli működéssel vádolják a Binance tőzsdét

-

A nigériai központi bank, a CBN képviselője a bíróság előtt tanúskodott a héten, azt állítva, hogy a Binance kriptotőzsde jogosulatlan banki szolgáltatásokat nyújtott a helyi ügyfeleinek.

A CBN szerint a Binance banki tevékenységeket végzett, de megfelelő engedélyek és szabályozói jóváhagyások nélkül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Illegális bevétel

A nigériai kormány vádjai szerint a Binance és vezetői, Tigran Gambaryan és Nadeem Anjarwalla, összeesküdtek, hogy eltitkolják 35,4 millió dollárnyi illegális bevétel eredetét.

Olubukola Akinwunmi, a CBN fizetési politika és szabályozás vezetője, a nigériai szövetségi bíróság előtt tett vallomásában elmondta, hogy a Binance weboldala félrevezette a nigériaiakat, hogy naira tranzakciókat végezzenek a platformon keresztül.

A Binance ingyenes betéteket és fix díjas kifizetéseket hirdetett, amelyek a CBN által szabályozott és engedélyezett bankokra és pénzügyi intézményekre vonatkoznak.

Akinwunmi szerint a Binance nairáról amerikai dollárra történő pénzváltást is lehetővé tett, amelyhez a CBN engedélye lenne szükséges, a tőzsde magától nem tehetne ilyent.

Emellett kiemelte, hogy a Binance-en a kereskedők gyakran álneveket használnak, ami ellentétes a pénzügyi tranzakciókra vonatkozó törvényekkel.

Engedélyköteles tevékenységek

A tárgyalás során részletesen bemutatták a Binance peer-to-peer tranzakcióinak a folyamatát, amely során a vevő nairát utal az eladó bankszámlájára, és a tranzakció megerősítése után a Binance felszabadítja a kriptovalutát vagy fiat pénzt.

Akinwunmi állítása szerint ez a szolgáltatás is egy szabályozott tevékenység, amelyet a Binance nem végezhetett volna engedély nélkül.

A vallomás után a bíróság július 16-ra halasztotta a tárgyalás folytatását.

Ez a kriptotőzsde elleni fellépés egybevág a Nemzetbiztonsági Tanácsadó azon kijelentésével, miszerint a kriptovaluta-kereskedés nemzetbiztonsági kérdés Nigériában.

A CBN már korábban utasította a fintech startupokat, mint az Opay, Moniepoint, Paga és Palmpay, hogy zárolják és jelentsék azokat a számlákat, amelyek kriptovaluta tranzakciókat végeznek.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Találni kell valakit, akitől meg lehet védeni a piacot

Februárban a jogszabályi változások után a Binance letiltotta a peer-to-peer funkcióját a nigériai felhasználók számára.

Ezenkívül az iparági résztvevőkkel rendezett virtuális találkozón a SEC, a helyi tőzsdefelügyelet intézkedéseket sürgetett a naira peer-to-peer platformokról való eltávolítása érdekében, hogy megakadályozzák az állítólagos piaci manipulációt és megvédjék Nigéria tőkepiaci integritását.

Olvastad már? A mém érmék több, mint 15%-ot zuhantak, de ez az új érme reményt adhat

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin kiskereskedelmi érdeklődés csökken: A következő a sorban az Ethereum érmék a tőkeáramlásért?

Vendégbejegyzés A hétköznapi befektetők érdeklődése a Bitcoin iránt csökken. Ez az elmozdulás az Ethereum és alternatív tokenjei felé irányuló tőkeáramlást jelenthet. Az olvasók felfedezhetik, hogy mely digitális...

A legfőbb okok amiért az XRP ár jelentős emelkedést tapasztalhat

A kriptopiac megosztott a Ripple vs. SEC ügyben, és vegyes a véleményük a július 31-ig történő lehetséges megegyezésről vagy megoldásról. A spekulációkat tovább fűszerezve Zach Rector...

Bitcoinért kínál európai uniós állampolgárságot egy kriptoalap

Egy új alap elérhetővé tette a Bitcoin-tulajdonosok számára azt a lehetőséget, hogy a portugál aranyvízum-programon keresztül európai uniós polgárrá váljanak. Alessandro Palombo, az Unbound Fund társalapítója...

Gazdagodjon meg a választások napjáig: Az 5 legjobb altcoin, amibe érdemes most befektetni

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, és egy potenciális bikafutás küszöbén áll. Az altok továbbra is vonzó belépési ponton vannak, fokozatosan emelkednek és készen állnak egy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!