A Bitcoin jövője és a „boomer vagyon” szerepe

-

A Galaxy Digital vezérigazgatója és alapítója, Mike Novogratz a Bitcoin (BTC) és a kriptopiaci rally következő szakaszának nagy katalizátoraként a „boomer vagyon” részvételét jelölte meg.

A 2023-as eredményeket március 26-án tartott konferenciahívás során Novogratz a lenyűgöző 2023-as eredményeket „szórakoztatóbbnak” nevezte a kripto bikapiac közepette.

„Figyelj, sokkal szórakoztatóbb egy jó negyedév után és egy nagyszerű kripto bikapiac közepén részt venni ezeken az eredmény-hívásokon. Legutóbb november közepén beszéltünk; a Bitcoin 35.000 dollár volt, ma 70.000 dolláron áll. Szóval sok minden történik a piacokon és itt a Galaxy-nál.”

A perspektíva kedvéért a Galaxy 296 millió dolláros nettó nyereséget ért el 2023-ban. Ezzel szemben a 2022-es kriptotéli 1 milliárd dolláros veszteséggel szemben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ezenkívül az AUM (kezelt vagyon) folyamatosan 5B dollárra emelkedett 2023 negyedik negyedévében.

Hála az amerikai spot BTC ETF-őrületnek, az AUM azóta megduplázódott, és 2024 februárjára 10B dollárra nőtt.

Vajon a boomer vagyon extra kripto rallyt fog borítani?

Az erős 2023-as teljesítmény ellenére a Galaxy vezetője további potenciált lát, részben a makrotényezők és a boomerek miatt, akik sietnek beugrani a rallyba.

A makrofronton Novogratz az államadóssági gondokat említette a Bitcoin elfogadásának katalizátoraként.

Kijelentette;

„100 nap múlva ez (az USA adóssága) 35 billió dollár lesz, 200 nap múlva pedig 36 billió dollár, és amíg az Egyesült Államok és más országok nem hozzák rendbe a költségvetési helyzetüket, nem hozzák rendbe a pénzügyeiket, addig a Bitcoin és más digitális eszközök sztorija tovább fog nőni.”.

A Galaxy vezetője emellett kiemelte a hatalmas boomer vagyonok potenciális hatását, és megjegyezte,

„Az ETF-fel megnyitottuk a 80 billió dolláros baby boomer óriási vagyon nagy részét itt az Egyesült Államokban, igaz? Ebből 40 billió dollárt RIA-k kezelnek. Általánosságban elmondható, hogy eddig nem vettek részt a Bitcoin rallyban. És így ahogy az emberek 0%-os allokációról 2%-os, 3%-os allokációra váltanak, több keresletet látunk, mint kínálatot.”

A Galaxy Digital az Invesco-val partnerségben az Invesco Galaxy Bitcoin ETF-en (BTCO) keresztül BTC kitettséget kínál az ügyfeleknek. A Bitmex Research adatai szerint az alap a cikk írásakor 5,400 bitcoinnal büszkélkedhet.

Közben a BTC a hétfői (március 25.) lenyűgöző tartománykitörés után 70 000 dollár körül ingadozik.

Nagyon érdekes lesz látni, hogy az árak hogyan alakulnak a post-halvingon túl és annak általános hatása a Galaxy árrésekre.


Olvastad már? A 4 legjobb ICO a 100x nyereséghez – TUK, GBTC, DOGE20 és Slothana

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!