Bepereltek egy kriptobányász céget környezet szennyezéséért

-

Pennsylvania állam nem védte meg a lakosait egy kriptobányász platform szén-dioxid-kibocsátásától – olvasható egy bírósági beadványban.

Egy pennsylvaniai környezetvédelmi civil szervezet – Save Carbon County – kedden nyújtott be keresetet az állami bíróságon, amelyben a Stronghold Digital Miningot vádolja.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég állítólag szén- és timsóhulladékot égetett el, hogy energiát termeljen a kriptobányászathoz.

A kereset szerint a Pennsylvania északkeleti részén található Stronghold bányászat elég környezeti kárt okozott azzal, hogy energiaigényes Bitcoin proof-of-work műveleteket végzett”.

A perben Pennsylvania államot is megemlítik alperesként – jegyezte meg a Reuters jelentése.

Először fordult elő, hogy az államot beperelték, mert a kriptobányák engedélyezésével megsértette azt az alkotmányos rendelkezést, amely az állampolgároknak a tiszta környezethez való jogot garantálja – mondta Aaron Freiwald, a civil szervezet ügyvédje kedden.

A Stronghold Digital Mining eddig állítólag hatmillió tonna szén-dioxidot bocsátott ki
évente.

A környezetvédelmi csoport kijelentette, hogy ennek ellenére Pennsylvania nem tiltotta be a kriptobányászatot, vagy nem támogatott olyan kevésbé energiaigényes módszereket, mint a „proof of stake” hitelesítés.

A Save Carbon County azzal az állítással csapott le a Stronghold-ra, hogy a vállalat közveszélyt, közfelelősséget és gondatlanságot okozott.

A csoport kártérítést követel a cégtől a kriptobányászattal kapcsolatos környezetszennyezéssel való tevékenységért és a már okozott környezeti károkért.

A vádakat tagadva a Stronghold szóvivője megjegyezte, hogy a vállalat alternatívaként megtisztítja a földet és a vizet a településen.

„A Stronghold létesítményei több millió tonna hulladék szenet tisztítottak meg, és több mint 1050 hektárnyi, egykor elpusztult területet rekultiváltak, amelyek ma már sportpályák, parkok és horgászhelyek a helyi közösségek számára”.

Az égő gumiabroncsoktól a zöldebb utakig

2021-ben a Stronghold Digital Mining Inc. felvásárolta a Panther Creek-et, hogy kriptovalutát termeljen.

Az üzem a környezetvédelmi minisztérium szerint eddig legalább hét, engedély nélküli légszennyezéssel kapcsolatos szabálysértést kapott.

A Stronghold a több telephelyről származó szénhulladék elszállítása mellett a gumiabroncsok elégetéséhez folyamodott az energiatermeléshez.

Russell Zerbo, a Penn State-i Tiszta Levegő Tanács szövetségi érdekvédelmi koordinátora a elmondta, hogy a gumiabroncsok elégetése rengeteg káros légszennyezést okoz.

„A gumiabroncsok elégetése növelné a PA állambeli Nesquehoningban található Panther Creek erőműből származó poliaromás szénhidrogén (PAH) szennyezést. A PAH-szennyezés számos rákkeltő anyagot tartalmaz.”

Zerbo továbbá megjegyezte, hogy nincsenek olyan elővigyázatossági módszerek, amelyekkel fenntartható bányászatot lehetne végezni.

„A kriptobányászat teljes energiapazarlás, nincsenek fenntartható módszerek”.

Továbbá Lena Klaaßen, a Crypto Carbon Ratings Institute (CCRI) társalapítója szerint nagyobb átláthatóságot kellene biztosítani a Bitcoin-bányászathoz használt energiaforrásokról.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A médiaban elmondták, hogy azok a szervezetek, amelyek bitcoinokat birtokolnak a láncon belüli tranzakciók végrehajtásához, a 3. hatókörük (értéklánc) kibocsátásainak részeként felelősek a Bitcoinhoz kapcsolódó emisszióért.

„Az energiafelhasználás a Bitcoin alapját képező Proof of Work konszenzusmechanizmus velejárója. A közelgő klímaválság fényében az iparág szén-dioxid-mentesítésének kell prioritást élveznie.”

Olvastad már? A Bitfinex elemzői úgy gondolják, 56 ezer dollárnál nem fog lejjebb menni a BTC árfolyama

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

A PayPal elkezdi leépíteni az NFT üzletágát

A fizetési szolgáltató a PayPal nemrégiben bejelentette, hogy a platformján keresztül vásárolt NFT-k esetében megszűnteti a felhasználóvédelmi funkciókat. Emellett a további, harmadik feleken keresztül indított...

Az ausztrál hatóságok szerint a kriptopénzek értékpapírnak számítanak

Az ausztrál tőzsdefelügyelet, az ASIC elnöke nemrégiben úgy nyilatkozott, hogy a kriptopénzek értékapírnak számítanak, így az ő hatáskörükbe tartoznak. Joe Longo emellett azt is elmondta,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!