A Bitfinex elemzői úgy gondolják, 56 ezer dollárnál nem fog lejjebb menni a BTC árfolyama

-

A Bitfinex tőzsde szakértői szerint a jelenlegi kereskedési sáv az 56-73 ezer dollár közötti régiót jelenti, és ennél lejjebb várhatóan nem mehet az ár.

A Bitfinex Alpha jelentésben a tőzsde csapata elmondta, az elsődleges indok a növekedés stabilizálódása mögött az ETF-ek helyzetének a tisztázódása, a vásárlási láz lelassulása.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A BTC iránti intézményi igény egyértelmű, de a piac végre kezd lenyugodni, és lecsendesedni.

A historikus adatokból látható, hogy a lokális csúcsokról való visszahúzódás 23% körül szokott megállni, és legutóbb, 2022 novemberében is ezt lehetett tapasztalni.

A mostani piaci ciklusban a napon belüli esések mértéke ez alatt van, és a 20-22%-os sávban mozog.

A jelenlegi csökkenés 17,5%-nak bizonyult, így az elemzők szerint látható, hogy az árfolyam az eddigi utat követi, és teljesen megszokott korrekciónak tekinthető a bikapiaci ralik esetén.

A Bitfinex arra is felhívta a figyelmet, hogy a rövid távon gondolkodó befektetők átlagos vásárlási ára 55.800 dollár körül mozog, ez pedig nagy ellenállásként és egyben támaszként is szolgál a mostani ciklusban.

Ha az árfolyam 56 ezer dollárig esne vissza, az egyrészt a várható 23-24%-os visszahúzódásnak felelne meg, ráadásul historikusan is beleillene a mintázatba.

„A BTC már most is csökkent 17,5%-kal, ez pedig nagyon közel van az átlagos korrekciók mértékéhez, amelyek a kisebb csúcsokról szoktak megtörténni. Nem tudni, hogy innen továbbra is lefelé vezethet-e az út, de kicsi esélye van, hogy a 2023-ban gyakran látott V-alakú korrekciót tapasztaljuk most is.

Kifelé indul a pénz az ETF-ek tárcáiból?

A januári indulás óta először a múlt héten több BTC-t adtak el az ETF-ek, mint amennyit vásároltak.

Az ETF-ek minden nap utalnak ki valamennyi pénzt és ez főleg a Grayscale zsugorodó készletének köszönhető, hiszen a cég mostanra összesen 2 milliárd dollárnyi BTC-t adott el.

Most viszont az összesített egyenlegben is a kiutalások domináltak, és a szektor 896 millió dollárral lett kisebb.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az ETF-ek iránti igény mérséklődni látszik, és lassan kezd visszahúzódni, miután új rekordot állított be napi 1 milliárd dolláros tőkebevonás mellett.

A Bitfinex elemzői szerint ennek olyan hatása is lehet, hogy rövid távon beeshet a BTC árfolyama, de ez az időszak vélhetően nem tart sokáig, és a területre érkező friss tőke ismét pozitív egyenleget fog majd mutatni.

Olvastad már? Előzzük meg a következő bikafutamot az alábbi kripto tippekkel

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Miért nem emelkedik az altcoinok árfolyama?

Egy ismert kriptoelemző, Miles Deutscher rámutatott egy alapvető problémára, amely miatt az altcoinok lemaradnak a növekedésben a jelenlegi piaci ciklusban. Minden nap ezer új versenyző lép...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!