Mozgolódnak a bitcoin-bálnák

-

Az ötödik legnagyobb bitcoin-cím 2019 óta semmilyen tranzakciót nem hajtott végre, most viszont úgy tűnik, a tulajdonosa változtatna ezen.

Az elemzők körében csak 37X névre hallgató bálna 6 milliárd dollárnyi bitcoint mozgatott meg, három új címre küldve azt.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Arkham Intelligence elemzői osztották meg a közösségi médiában, hogy a címen található 94.500 bitcoint szinte maradéktalanul új címekre utalta a tulajdonosa március 23-án, és ez eredeti címen mindössze 1,4 bitcoin maradt.

„5,03 milliárd dollárnyi bitcoint küldött el egy címre a tulajdonos, majd 561, illetve 488 millió dollárnyit kettő másikra. Ez utóbbi azóta már tovább is küldte a kapott mennyiséget.”

bitcoin
Forrás: Arkham

Ekkora utalás már felkelti az elemzők és a közösség figyelmét, mivel az utóbbi időben tagadhatatlanul megnövekedett az intézményi szereplők érdeklődése a bitcoin iránt, és áprilisban a felezés is jön, amely után jelentősen kevesebb friss bitcoin kerül majd a piacra.

Sokak meglepetésére a bitcoin árfolyama új rekordot állított be, jóval a felezés előtt, márpedig ilyen még eddig nem történt, és az az elterjedt nézet, hogy nem tudjuk megbecsülni, hogyan fog innen alakulni az ár.

Alig két nappal a 70 ezer dolláros szint újbóli elérése előtt pedig az egyik legnagyobb bálna újra-aktiválta magát, és sok milliárd dollárnyi bitcoint mozgatott meg.

A befektetők körében egyre terjed a trend, hogy kivonják a bitcoinjukat a tőzsdékről, ennek köszönhetően pedig a platformok készlete is rekordalacsony szintre csökkent.

Március közepére a Coinbase tárcáiban már csak 345 ezer bitcoint tartottak a felhasználók, ez pedig utoljára kilenc éve állt ezen a szinten.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az előző 24 órás periódusban a bitcoin árfolyama több, mint 6%-ot emelkedett, és ismét elérte a 71 ezer dolláros szintet, és az általános nézet az, hogy ebben a közelgő felezés, és az ETF iránti érdeklődés is szerepet játszik.

„Az olyan tradícionális befektetési cégek, mint a Blackrock vagy a Fidelity közreműködése a bitcoin ETF piacán azzal az előnnyel jár, hogy az eszközosztály immár tagadhatatlanul legitim. Most már közel sem számít annyira rizikósnak a befektetők számára, és így már nem annyira kell hezitálni, hogy valaki be merjen-e lépni a kriptopiacra vagy sem.”

A Dune Analytics számaiból kiderül, hogy a januári indulás óta a spot piaci bitcoin ETF-ek közel 58,3 milliárd dollárnyi bitcoint vásároltak fel, amely a teljes bitcoin készlet 4,17%-át képviseli.


Olvastad már? A Tether fokozza AI játékát

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A SEC jóváhagyta az Ethereumot: Felkészülés az altcoin piaci fellendülésre

Vendégbejegyzés A SEC közelmúltbeli döntése újfent a figyelem középpontjába állította az egyik vezető kriptovalutát. A piaci szereplők kíváncsian várják, hogy ez a fejlemény hogyan befolyásolja a szélesebb...

Bajban a Trump token – eladásba kezdtek a bálnák

Egy jelentős mémcoin bálna, 3,7 millió dollár profitot könyvelhetett el, miután értékesítette MAGA (TRUMP) tokenjeit a jelenlegi piaci hullám közepette. A „0x52C0” azonosítóval jelölt bálnatárca az...

Mémcoinok a Holdra? A kriptoelemzők a mémcoinok fellendülésének lehetőségét látják a piac élénkülésében

Vendégbejegyzés A piac fellendülésének kezdetével néhány kevésbé ismert kriptovaluta, a gyakran mémcoinoknak nevezett kriptopénzek felkeltik az elemzők figyelmét. Ezeket a furcsa, az internetes kultúra által inspirált tokeneket...

Távozik a SEC-től a kriptocégek réme

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága (SEC) végrehajtási osztályának kriptoeszközökkel és kibernetikai eszközökkel foglalkozó részlege vezetője kilenc évnyi szolgálat után távozott az ügynökségtől. Az ő...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!