A Bitcoin ismét ellenállásba ütközik

-

A Bitcoin ára visszatért a 70.000 dollár feletti ellenálláshoz, mivel a profitfelvételi hullám megakadályozta, hogy az eszköz feljebb emelkedjen.

A BTC március 26-án elérte a 71.375 dolláros szintet, és ezzel közel került a hónap elején elért 73.738 dolláros történelmi csúcsához, de nem sikerült új csúcsra törnie.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek nagyrészt a profitfelvétel volt az oka, amely a Glassnode on-chain elemző szolgáltató szerint felgyorsult.

„Számos on-chain mutató jelezte a profitfelvételi események felerősödését” – jegyezte meg a cég heti frissítésében.

A piac több mint 2,6 milliárd dollárnyi realizált profitkivétellel elérte az ellenállást – tette hozzá.

bitcoin
Forrás: Glassnode

Jellemző viselkedés a nyereségfelvétellel kapcsolatban

Március 26-án a Glassnode megfigyelte, hogy a Bitcoin 16%-os korrekciója szinte teljesen megegyezik az előző ciklusban a halving előtti visszahúzódással.

Hozzátette, hogy annak a 2 millió BTC-nek a többsége, amely a visszaesés során a „nyereséges” státuszból „veszteséges” státuszba váltott, most 61,2 ezer dollár feletti költségalapot képvisel, és nemrég cserélt gazdát.

Amikor a piac elérte a csúcsszintet, több mint 2,6 milliárd dollárnyi realizált profitot zároltak a láncon belüli költéseken keresztül – jelentette a Glassnode.

Emellett ennek a profitkivonásnak mintegy 40%-a a hosszú távú tulajdonosoknak tulajdonítható, „ami magában foglalja a GBTC Trustból kivonuló befektetőket is”.

A Grayscale GBTC 277.393 BTC-t vesztett azóta, hogy január közepén spot ETF-é alakították át, és március 26-án további 212 millió dollárnyi kiáramlást mértek. Az újonnan indított kilenc ETF azonban elnyelte ezt a kiáramlást és még többet is.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A fennmaradó 1,56 milliárd dollárnyi realizált nyereséget a rövid távú tulajdonosok zárolták – tette hozzá. A kereskedők kihasználták a beáramló likviditást és a piaci lendületet, ami a korábbi cikluscsúcsokat tükrözi.

„Mindkét csoport által realizált profit hasonló nagyságrendet ért el, mint a 2021-es bikapiaci csúcs idején”.

A Glassnode arra a következtetésre jutott, hogy a profitfelvétel „nem volt atipikus piaci viselkedés”, és nagyon szorosan illeszkedik az összes korábbi ciklus összesített csúcsának kitörésekor megfigyelt piaci mintázathoz.


Olvastad már? A következő nagy slágerek a kriptopénzpiacon útban felfelé

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!