A Bitcoin ETF esélyei emelkednek

-

A Bernstein friss kutatási beszámolója szerint a Bitcoin ETF jóváhagyásának kilátásai az Egyesült Államokban biztatóbbá váltak.

Amennyiben zöld utat kapnak, a tőzsdén kereskedett alapok a következő három évben a kriptovaluta piaci értékének akár a tized részét is kitehetik.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Gautam Chhugan elemző kiemelte, hogy a Grayscale Bitcoin Trust jelenleg az összes forgalomban lévő Bitcoin mintegy 4%-át birtokolja.

A Bernstein feltételezi, hogy a szabályozói jóváhagyás beindíthatja a növekedési dinamikát, ami még több lakossági és intézményi befektetőt vonz a kriptoszférába.

Ez az optimizmus még akkor is fennáll, amikor az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) nemrég elhalasztotta az ARK 21Shares Bitcoin ETF kérelméről szóló döntését, ami a kriptoközösséget várakozással töltötte el.

Az ARK javaslata csak egy a sok közül, hiszen olyan nagy cégek, mint a BlackRock és a Fidelity azon versengenek, hogy bevezethessenek egy spot Bitcoin ETF-et – egy olyan terméket, amely közvetlenül követi a Bitcoin árfolyamát.

Egy ilyen alap sokak szerint erősítheti az intézményi Bitcoin-befektetéseket, és ezt követően megemelheti az árfolyamát.


Kapcsolodó: Gurbács Gábor: „A Bitcoin ETF nem a legfontosabb adoptációs tényező”


Mégis, nem mindenki osztja ezt az érzést, Peter Brandt neves kereskedő szerint a Bitcoin ETF hatása elhanyagolható lesz, ellentétben az iparágban uralkodó nézetekkel.

A fokozott érdeklődés közepette továbbra is fennállnak szabályozási akadályok.

A SEC a múltban elutasította a Bitcoin ETF-kérelmeket, arra hivatkozva, hogy a kriptokereskedési platformokon nem megfelelőek a csalás és a manipuláció elleni védekezési intézkedések.

Úgy tűnik azonban, hogy változás állt be, mivel a közelmúltban benyújtott kérelmek új rendelkezéseket tartalmaznak, amelyek célja az említett aggályok orvoslása.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Matrixport, egy kriptoszolgáltató, egy nemrégiben készült jelentésében optimistább előrejelzést adott, és arra számít, hogy a SEC egymás után több spot Bitcoin ETF-nek is zöld utat ad, ami potenciálisan a következő Bitcoin-ralit is elősegítheti.

Hangsúlyozzák, hogy az ETF-szolgáltatók valószínűleg jelentős marketingbefektetést fognak bevetni annak érdekében, hogy mind a lakossági, mind az intézményi tőkét bevonzzák.


Olvastad már? Az egyik legrosszabb hírű börtönbe került az FTX tőzsde alapítója

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Ethereum Classic (ETC) technikai elemzés 10.02.

Prémium Ethereum Classic (ETC) Az Ethereum Classic (ETC) örömmel terjesztette ki a szeptemberi fellendülést októberre. Szeptember 26-tól +10%-kal emelkedett, és a szerkesztés idején 16,80 dolláron kereskedtek vele. A rally...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!