A Bitcoin dacol a normával, a növekedés mellett dönt

-

A Bitcoin (BTC) néhány nappal ezelőtt megugrott az Open Interest, ami a befektetők bizalmának növekedését jelzi.

De miután a Open Interest oroszlánrészt kapott, a Bitcoin-mérőszáma ismét csökkenő tendenciát mutat, ahogy Axel Adler Jr. is megfigyelte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Open Interest jellemzően a piacon a határidős és opciós szerződésekhez rendelt teljes likviditás mérőszáma.

Az árfolyammozgás tekintetében az emelkedő Open Interest a coin értékének erősödését szolgálhatja. Ezzel szemben a csökkenő Open Interest az árfolyam gyengeségét jelezheti.

Csökkenő érdeklődés, erősödő érték

A november 11-én írt beszámolóban elmagyaráztuk, hogy miért csökken az Open Interest a tőzsdéken.

Ebben a jelentésben megemlítettük, hogy az intézményi pénzek a jelek szerint jobban áramlanak a kontraktusokba, mint a lakosságiak.

A másik ok, amit egy másik jelentésben említettek, az altcoinok növekvő értéke volt, és a kereskedők elszántsága arra, hogy kihasználják ezeket az ármozgásokat.

A csökkenő érdeklődés ellenére igazoltuk Adler véleményét, miszerint a BTC árfolyama nem zuhanórepülésben van.

Jellemzően az volt a szokásos elvárás, hogy a Bitcoin a 37.000 dolláros küszöb alá csökkenjen. A cikk megjelenésének időpontjában azonban egy Bitcoin értéke 37.133 dollár állt.

Bár ez a körülmény szokatlan lehet, a Kriptoworld.hu szigorú kutatása által adott némi betekintést abba, hogy a BTC miért tartotta meg az említett pozíciót.

Az egyik mérőszám, amit találtunk, ami ezt alátámasztja, a realizált ár.

A realizált ár az az átlagos ár, amelyet a piaci szereplők fizetnek a coin megvásárlásáért. A piac irányától függően ez az ár a Bitcoin tényleges értékének támaszaként vagy ellenállásaként működhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CryptoQuant adatai szerint a Bitcoin Realized Price a cikkírás idején 37.133 dollár volt.

Elemzésünk alapján ez az érték támaszként működött a BTC számára, megakadályozva, hogy az érme elveszítse a 37.000 dolláros árfolyamot.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A BTC újra rugaszkodik

A Bitcoin dacolva a piaci várakozásokkal egy másik, a CryptoQuant-on közzétett elemzésben is felfedezhető volt.

Ezúttal nem Adler irányította a meglátásait, hanem a CryptoOnChain álnevű szerző. A CryptoOnChain szerint megugrott a Bitcoin tőzsdei beáramlása.

Az 55.000 tőzsdére küldött BTC egy részét is 1 BTC és 1000 BTC közötti címek utalták át.

Forrás: CryptQuant

Emellett ez a megugró Exchange Inflow állítólag árcsökkenést vált ki. De Adlerhez hasonlóan a CryptoOnChain is megfigyelte ezt:

„Legutóbb október 24-én volt ilyen magas forgalom. Habár látszólag ekkora mennyiségű bitcoin érkezett a tőzsdékre, ez a kérdés ellentétes a jelenlegi piaci trenddel”.

Olvastad már? A top altcoinok, amelyek felülmúlhatják a Bitcoin-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!