A Bitcoin dacol a normával, a növekedés mellett dönt

-

A Bitcoin (BTC) néhány nappal ezelőtt megugrott az Open Interest, ami a befektetők bizalmának növekedését jelzi.

De miután a Open Interest oroszlánrészt kapott, a Bitcoin-mérőszáma ismét csökkenő tendenciát mutat, ahogy Axel Adler Jr. is megfigyelte.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Open Interest jellemzően a piacon a határidős és opciós szerződésekhez rendelt teljes likviditás mérőszáma.

Az árfolyammozgás tekintetében az emelkedő Open Interest a coin értékének erősödését szolgálhatja. Ezzel szemben a csökkenő Open Interest az árfolyam gyengeségét jelezheti.

Csökkenő érdeklődés, erősödő érték

A november 11-én írt beszámolóban elmagyaráztuk, hogy miért csökken az Open Interest a tőzsdéken.

Ebben a jelentésben megemlítettük, hogy az intézményi pénzek a jelek szerint jobban áramlanak a kontraktusokba, mint a lakosságiak.

A másik ok, amit egy másik jelentésben említettek, az altcoinok növekvő értéke volt, és a kereskedők elszántsága arra, hogy kihasználják ezeket az ármozgásokat.

A csökkenő érdeklődés ellenére igazoltuk Adler véleményét, miszerint a BTC árfolyama nem zuhanórepülésben van.

Jellemzően az volt a szokásos elvárás, hogy a Bitcoin a 37.000 dolláros küszöb alá csökkenjen. A cikk megjelenésének időpontjában azonban egy Bitcoin értéke 37.133 dollár állt.

Bár ez a körülmény szokatlan lehet, a Kriptoworld.hu szigorú kutatása által adott némi betekintést abba, hogy a BTC miért tartotta meg az említett pozíciót.

Az egyik mérőszám, amit találtunk, ami ezt alátámasztja, a realizált ár.

A realizált ár az az átlagos ár, amelyet a piaci szereplők fizetnek a coin megvásárlásáért. A piac irányától függően ez az ár a Bitcoin tényleges értékének támaszaként vagy ellenállásaként működhet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A CryptoQuant adatai szerint a Bitcoin Realized Price a cikkírás idején 37.133 dollár volt.

Elemzésünk alapján ez az érték támaszként működött a BTC számára, megakadályozva, hogy az érme elveszítse a 37.000 dolláros árfolyamot.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

A BTC újra rugaszkodik

A Bitcoin dacolva a piaci várakozásokkal egy másik, a CryptoQuant-on közzétett elemzésben is felfedezhető volt.

Ezúttal nem Adler irányította a meglátásait, hanem a CryptoOnChain álnevű szerző. A CryptoOnChain szerint megugrott a Bitcoin tőzsdei beáramlása.

Az 55.000 tőzsdére küldött BTC egy részét is 1 BTC és 1000 BTC közötti címek utalták át.

Forrás: CryptQuant

Emellett ez a megugró Exchange Inflow állítólag árcsökkenést vált ki. De Adlerhez hasonlóan a CryptoOnChain is megfigyelte ezt:

„Legutóbb október 24-én volt ilyen magas forgalom. Habár látszólag ekkora mennyiségű bitcoin érkezett a tőzsdékre, ez a kérdés ellentétes a jelenlegi piaci trenddel”.

Olvastad már? A top altcoinok, amelyek felülmúlhatják a Bitcoin-t

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca jelentős, 3,47%-os korrekciót regisztrált az elmúlt 24 órában. Továbbá, a top kriptopénz tokenek is hasonló árfolyammozgást mutattak, letörve a fontos szintjeiket. Ráadásul az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!