Rekordmagasságba szöknek a Bitcoin határidős ügyletek – Mi a következő lépés?

-

A Bitcoin (BTC) határidős ügyletek Open Interest-je az elmúlt napokban figyelemre méltó emelkedést tapasztalt, és a BTC árával együtt emelkedett.

Meglepő módon nem a tipikus, hanem egy konkrét tőzsde gyűjtötte be a legnagyobb arányban a Futures Open Interest-et.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CME vezeti a Bitcoin Futures Open Interest-t

A Glassnode beszámolója szerint november 10-én a CME tőzsdén a Bitcoin Futures Open Interest rekordot ért el.

A tőzsde értéke 4 milliárd dollárra emelkedett, ami a teljes Open Interest 27%-át teszi ki.

A Bitcoin Open Interest állapotának elemzése

A Coinglass adatai szerint november 10-én a Bitcoin Futures Open Interest volumene minden tőzsdén meghaladta a 16 milliárd dollárt.

A grafikon azt is megmutatta, hogy ez a volumen közel hat hónapja a legmagasabb volument jelentette. Jelen írásunk pillanatában a volumen 16,4 milliárd dollár körül volt.

A CME-n a határidős open interest is 4,06 milliárd dollár körül volt november 10-én. Mostanáig 4,19 milliárd dollár körül volt.

bitcoin
Forrás: Coinglass

Emellett a Binance szorosan követte a november 10-i 3,84 milliárd dolláros nyílt érdeklődéssel. Ezzel a volumennel biztosította pozícióját, mint a második legmagasabb Open Interest-tel rendelkező tőzsde.

A határidős Open Interest megugrása felveti a kérdést: milyen következményekkel jár ez a Bitcoinra nézve?

Mit jelent ez a BTC számára?

A Bitcoin határidős ügyletekkel összefüggésben a open interest a piacon belül a fennálló vagy el nem számolt kontraktusok teljes száma.

A kezdeményezett, de még nem ellentétes tranzakcióval ellensúlyozott kontraktusok összesített számát jelenti.

Az Open Interest növekedése a piacra érkező tőke növekedését jelenti, amelyet új pozíciók létrehozása kísér. Ez a jelenség gyakran a meglévő trend iránti növekvő érdeklődésre vagy bizalomra utal.

Ezzel szemben a Open Interest csökkenése azt jelezheti, hogy a kereskedők felszámolják pozícióikat, ami a jelenlegi trend esetleges megfordulására vagy gyengülésére utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A Funding Rate továbbra is pozitív

A Bitcoin Funding Rate grafikonját vizsgálva tartósan pozitív képet mutatott.

A grafikon november 9-én tetőzött, ami az elmúlt hónapok legmagasabb szintjét jelezte, bár azóta csökkent.

Jelenleg a Funding Rate 0,01% körül van. Ez azt jelzi, hogy a kereskedők a BTC árfolyamának további emelkedésére számítanak, ami arra készteti őket, hogy ennek a várakozásnak megfelelően long pozíciókat alakítsanak ki.


Olvastad már? A Ripple (XRP) jó beszállási időpontja? A szakértő válaszai

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A BlackRock felülvizsgálja a Bitcoin ETF modelljét

A BlackRock vezetői kedden újabb megbeszélést tartottak az Értékpapír- és Tőzsdebizottsággal (SEC), hogy megvitassák a cég kérelmét egy Bitcoin (BTC) spot ETF indítására az Egyesült...

Az 5 legjobb kripto, amire érdemes odafigyelni ezen a hétvégén: Ripple (XRP), Cardano (ADA), Polygon (MATIC), Solana (SOL) és a ScapesMania

Vendégbejegyzés A kriptopénzpiac jelenleg egy mozgalmas időszakot él át, számos kulcsfontosságú szereplő jelentős lépéseket tesz. Ezek közül a Ripple (XRP), a Cardano (ADA), a Polygon (MATIC), a...

Bitcoin Cash (BCH) technikai elemzés 11.30.

Prémium Bitcoin Cash (BCH) A Bitcoin Cash (BCH) árfolyama kissé csökkent azóta, hogy június 30-án elérte a 329 dolláros éves csúcsot. November 21-én az árfolyam kitört egy rövid...

Mozgolódnak a BTC-bálnák

A BTC árfolyama a 40 ezer dollárhoz közelít, de a bálnák még mindig tartják a pozícióikat. A kérdés, hogy mikor kezdenek eladásba? Az elemzők szerint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!