A Binance vezérigazgatója befagyasztja az ellopott kriptók millióit

-

A Binance vezérigazgatója, Changpeng „CZ” Zhao, közölte, hogy Montenegróban elrabolták az egyik ügyfélvállalatuk vezetőit, partnerségben dolgoztak.

Kriptószámláikat kiürítették, ami összesen 12,5 millió dollár veszteséget eredményezett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Changpeng „CZ” Zhao gyorsan lépett

Válaszul a CZ kijelentette, hogy megfigyelték a támadók on-chain tevékenységét, és más kriptotőzsdékkel együttműködve befagyasztották az elkövetők tárcáit.

Az összes ellopott pénz USDT-ben volt, és a lopás után egy Tron tárcába utalták át.

A CZ közölte, hogy az ellopott 12,5 millió dollárból 11,8 millió dollárt befagyasztottak kriptóban. Ez a helyzet azonban kérdéseket vetett fel a kriptoközösségben.

Ezen aggodalmak kezelésére a CZ elmagyarázta az egyensúly megtalálásának fontosságát. Kijelentette, hogy a tökéletes egyensúlyt nehéz elérni. Azt is megemlítette, hogy a lopások kezelése bonyolult egy olyan rendszerben, amelyet nem lehet teljesen befagyasztani.

Ugyanakkor CZ azt is megjegyezte, hogy a Moneróhoz (XMR) hasonló adatvédelemmel rendelkező érmék használatával megelőzhetőek az ilyen befagyasztások.

Mindazonáltal, ha egyszer ellopták a pénzeszközöket, azokat nem lehet visszaszolgáltatni.

Megjegyezte továbbá, hogy a Bitcoin nyomon követhető, de nem lehet befagyasztani, hacsak nem kerül központi tőzsdékre.

A lehetséges következmények

Az ehhez hasonló incidensek felhívhatják a szabályozó hatóságok figyelmét, ami a Binance biztonsági gyakorlatának vizsgálatához vezethet. A biztonsági rés árthat a Binance hírnevének, és elriaszthatja az új felhasználókat a platformtól.

Jogi szempontból a Binance-nek következményei lehetnek, amelyek esetleg jogi lépésekkel, pénzbírságokkal vagy egyezségekkel járhatnak.

Működési szempontból pedig jelentős beruházásokra lehet szükségük a biztonság megerősítése érdekében, ami kihívást jelenthet.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az ellopott pénzeszközök visszaszerzése vagy az érintett felhasználók kártalanítása szintén pénzügyi következményekkel járhat.

Az ilyen típusú hírek miatt a piac meginoghatnak, ami hatással lehet a kereskedési volumenre és a tokenek árára. A felhasználók is újragondolhatják a tőzsdeválasztásukat.


Olvastad már? Hogyan fog Dogecoin (DOGE), Shiba Inu (SHIB), és Pepe (PEPE) teljesíteni a piac átrendeződésében?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin (BTC) ára júniusban elérheti a 95.000 dollárt

A változó piaci trendek eltérően alakították a kriptopiacok, konkrétan a sztárkriptó, a Bitcoin árcéljait. Miközben a piaci szereplők arra vártak, hogy a szintek 55.000 dollárra csökkenjenek,...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 05.23.

Prémium Ethereum (ETH) Az Ethereum (ETH) árfolyama 3700 dollár fölé emelkedett, miután elég hosszú ideig kibírta a 3000 dollár körüli konszolidációt. A fellendülés fő oka várhatóan a jóváhagyás...

Sam Bankman-Fried új börtönbe költözik

A szövetségi ügyészek azt javasolták, hogy Sam Bankman- Fried-et a családjához közelebbi kaliforniai Palo Alto-ba, egy kaliforniai börtönbe helyezzék át. Sam Bankman- Fried-et, az összeomlott FTX...

Az XRP rallyja komoly akadályba ütközik?

A Ripple (XRP) legutóbbi árfolyam-emelkedése akadályba ütközött, így a befektetők megkérdőjelezik, hogy mi fékezi a lendületét. A kriptopénz tegnap ígéretes 6%-os emelkedést produkált, de ma...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!