A Bitcoin (BTC) innen a 6x-ig? Az elemző megosztja az érvelését

-

A Bitcoin elött még hosszú út áll, akár a piac jelenlegi fázisában is, véli az elemző

Egy nemrég megjelent elemzés merész állítással kavarta fel a közösséget, a Bitcoin potenciálisan a jelenlegi pozíciójából akár meg is hatszorozódhat.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ez az érvelés a történelmi mintákat és a Coinbase IPO visszhangját ötvözi, ami arra utal, hogy egy újabb jelentős rali küszöbén állhatunk.

Az összehasonlítás a 2019 közepén kialakult minibuborék hangulatból merít, egy olyan időszakból, amikor jelentős lelkesedés volt tapasztalható a kriptopiacokon.

Egy pontosításra azonban szükség van: a Coinbase IPO 2021-ben történt, nem 2019-ben.

Ez a megkülönböztetés kulcsfontosságú, mivel a piaci hangulatot a megfelelő idővonalon belül kontextualizálja, és ennek a kontextusnak a megértése kulcsfontosságú a potenciális piaci mozgások mérlegelésekor.

Továbbá a jelenlegi piaci dinamikát a 2020-as, nem pedig a 2019-es évhez hasonlítjuk.

Ez fontos megkülönböztetés, mivel a 2020-as piaci összeomlás egy fekete hattyú esemény volt, amelyet előre nem látott globális körülmények idéztek elő, és amely jelentősen befolyásolta az összes eszköz árát.

Az állítás itt az, hogy ha a jelenlegi ciklus a 2020 utáni fellendülési és növekedési fázist utánozza, akkor a Bitcoin árfolyamának jelentős emelkedésére lehet számítani.

Az ilyen Bitcoin előrejelzéseket azonban feltétlenül óvatosan kell megközelíteni

A történelmi rally-k referenciát nyújtanak, de nem jelentenek tervrajzot a jövőbeli teljesítményre.

A múltbeli eseményeken alapuló előrejelzések természete eleve bizonytalan, és a legjobb esetben is spekulatívnak tekinthetők.

További elemzők is hozzászólnak a véleményükkel, és azt sugallják, hogy a Bitcoin talán már megkezdte az emelkedést, egyes becslések szerint a rali már körülbelül 20%-ban befejeződött.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ezen elemzők azzal is enyhítik a reményeket, hogy szerintük a jelenlegi ciklusban az eddigi legmagasabb értékek (ATH) nem biztos, hogy elérik a korábbi ciklusokban tapasztalt elképesztő százalékos növekedést.

Miközben a Bitcoin értékének 6-szoros emelkedésének lehetősége lenyűgöző, a piaci szereplőknek ébernek kell maradniuk, figyelembe véve mind a potenciális felfelé ívelést, mind a benne rejlő kockázatokat.

Olvastad már? Az elemzők ezeket az altcoinokat „Solana gyilkosnak” nevezték el 2024-re

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nigéria – Vajon a SEC új kripto szabályok lehetnek egy tervezet az Egyesült Államokban

A kriptopénzek elfogadása világszerte növekszik, és a Triple.A friss adatai megerősítik ezt a tendenciát. Tény, hogy 2024-re a becslések szerint a világ lakosságának 6,8%-a rendelkezik...

A Binance, az USDT és a Toncoin összefog – És most mi jön?

A Binance hivatalosan is bejelentette a Tether integrációját a Toncoin (TON) hálózatába. Az integráció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy USDT-t fizessenek be és vegyenek...

A Bitwise reklámjából NFT lesz

A Bitwise befektetési alap csütörtökön kiadta az első Ethereum-témájú reklámját, amely egy 39 másodperces videóként NFT token formájában is ki lesz adva, amelyet bárki kinyomtathat...

A CYBRO megközelíti az 1 millió dolláros előértékesítési mérföldkövet az ETH bálna érdeklődésének köszönhetően: 1,200% nyereség előttünk?

Vendégbejegyzés A számos korai fázisú projekt között, amelyek a kriptoszektor új növekedési korszakába lépve gombamód szaporodnak, nehéz diónak tűnik egy igazi gyöngyszemet találni. Egy értékes startup-ot az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!