A Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) és más kriptodevizák a közel-keleti feszültség növekedésével elvéreznek

-

A kriptopénzek piaca hatalmas mértékű reakciót jegyzett a közel-keleti feszültségek eszkalálódására.

A Bitcoin (BTC), a néhány perc alatt értékének közel 8%-át veszítette el, miközben más kriptopénzek ezt meghaladó veszteséget regisztráltak.

közel-kelet
Forrás: tradingview.com

A nagy kriptodeviza zuhanás azután következett be, hogy Irán hivatalosan is támadást intézett Izrael ellen, amit az izraeli hatóságok megerősítettek.

Pár hete jelentek meg olyan hírek, hogy Izrael megölt egy magas rangú iráni parancsnokot a damaszkuszi nagykövetség egyik melléképületében.

Ezután olyan hírek láttak napvilágot, hogy Irán ellencsapásra készül, és a nemzet haditengerészete a mai nap folyamán lefoglalt egy Izraelhez köthető teherhajót.

Az izraeli hadsereg tegnap óta teljes készültségben van, miközben bizonyos tevékenységeket leállítottak.

Daniel Hagari tengernagy, az ország vezető katonai szóvivője arra figyelmeztetett, hogy több tucat harci repülőgép van a levegőben.

Az Egyesült Államokban is készültségben állnak, miután Biden elnök a vártnál hamarabb tért vissza a Fehér Házba hétvégi Delaware-i tartózkodásáról.

A Pentagon közlése szerint az amerikai védelmi miniszter, Lloyd Austin közvetlen kapcsolatban áll az izraeli féllel, hogy „megvitassák a sürgős regionális fenyegetéseket”.

A CoinGecko adatai szerint a cikkünk írásakor a Bitcoin (BTC) 62.049 dolláron kereskedett, több mint 1 billió dolláros piaci kapitalizációval.

A coin az elmúlt egy órában 7,51%-os csökkenést regisztrált, míg az elmúlt napi trend hasonló mintát mutat.

Az Ethereum (ETH), a piac második legnagyobb kriptopénze szintén hatalmasat veszített értékéből az elmúlt órában.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CoinGecko szerint az ETH közel 9%-ot veszített értékéből, a megjelenéskor az érme 2924 dolláron kereskedett.

A piaci kapitalizáció az ETH esetében 353 milliárd dollár felett állt, míg a kereskedési volumen több mint 41 milliárd dollár volt.

Megjegyzendő, hogy a top 20 kriptovaluta közül a három legnagyobb vesztes az elmúlt órában a Shiba Inu (SHIB) volt közel 13.01%-os, az XRP 13,89%-os, az Avalanche (AVAX) pedig 12,46%-os eséssel.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Kisebb szívrohamot hordtak ki a Dogecoin imádói szerdán

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!