A Bitcoin (BTC) árfolyama miért csökkent ma?

-

A kriptopénzek piacán hirtelen visszaesésnek lehettünk szemtanúi, mivel a Bitcoin értéke a második negyedév kezdetével jelentősen esett, ami jelentős likvidálásokat váltott ki az egész paicon.

Olvasd tovább ezt a cikket, hogy elmélyedj a hirtelen összeomlás részleteiben és annak piaci következményeiben.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin árfolyamának 5%-os zuhanás

A vezető kriptopénz, a Bitcoin meredek zuhanáson ment keresztül, egészen 66.000 dollárig esett, míg az Ethereum rövid időre 3319 dollárig süllyedt. A hirtelen áresés tömeges likvidálásokhoz vezetett.

A Bitcoin teljes hálózata csak az elmúlt egy órában összesen 157 millió dolláros likvidációnak volt szemtanúja, míg a 144 millió dolláros long megbízások a likvidációk nagy részét tették ki.

A globális kriptopiac összességében hirtelen esésnek volt tanúja. Az Ethereum 6,71%-kal, a Solana pedig 9,32%-kal esett az elmúlt 24 órában, ami 92,26 millió dollár, illetve 17 millió dollár veszteséget eredményezett.

Áttérés a mémcoinokra?

Érdekesség, hogy a likviditás a jelek szerint a Bitcoinból és más nagy altcoinokból a mémérmékbe áramlik, amelyeket az elemzők „furcsa bikapiacnak” neveztek.

Miközben a Bitcoin, az Ethereum és a Solana komoly kiáramlást mutatott, a mémcoinok teljes kapitalizációja 70 milliárd dollárra ugrott.

A kapitalizációnak ezt a megugrását vélhetően elsősorban az újonnan bevezetett tokenek, mint a „Dogwifhat” és a „Book of Meme”, valamint az olyan régebbi mémcoinok, mint a Pepe és a Bonk pumpálása okozta.

A Binance Labs tokenek eladásával gyanúsítják a Binance Labs-t

Közben a Binance Labs-t azzal gyanúsították, hogy a hirtelen piaci összeomlás közepette eladta néhány befektetési tokenjét.

A SpotOnChain egy jelentős, 9,33 millió GMT token értékű, 3,14 millió dollárnak megfelelő dollárnak megfelelő átutalásról számolt be, amely egy Binance Labs-hez kapcsolódó címről a Binance Deposit egyik címére vándorolt.

A Bitcoin feleződésének hatása

A Bitcoin negyedik feleződése mindössze 18 napra van a mai villámzuhanástól!

A Bitcoin hét egymást követő havi zárást mutatott a zöld tartományban, és a piaci hangulat továbbra is körültekintő, mivel a BTC/USD szintek március 25. óta a legalacsonyabb szintre süllyednek.

Az elemzők szorosan figyelik a támaszszinteket, és a 67.200 dollár potenciális újratesztelése várható, ha a Bitcoin a 200-as mozgóátlag alá esik a négyórás időkeretben.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Egy kereskedő 90 milliót kaszált egy mém érmével, ez lehet a következő sikersztori?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!