Andreessen Horowitz 30 millió dolláros finanszírozást biztosít játékipari startupok számára

-

A Szilícium-völgyi székhelyű, Marc Andreessen és Ben Horowitz által alapított Andreessen Horowitz (a16z) kockázati tőkecég 30 millió dollárt fektet be játékipari startupokba a következő 45 napban.

Andrew Chen az a16z Games általános partnere az X közösségi médiaplatformon osztotta meg a finanszírozási bejelentést.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A cég a 30 millió dollárt az a16z Speedrun programján keresztül fekteti be, és startuponként 750 dollárt osztanak szét.

A finanszírozásra való jelentkezés határideje május 19., a kiválasztottak július végén kapnak értesítést.

A Speedrun programba beválasztott játékipari startupok szorosan együttműködnek majd az a16z-szel, és befektetőkkel és mentorokkal találkozhatnak – mondta Chen.

Az a16z Games által indított Speedrun program a harmadik, amelyet a Tech x Games metszéspontjában működő, korai fázisban lévő startupok gyorsítójaként jellemeztek.

A kockázati tőkebefektető cég szerint a 12 hetes program „rendkívül válogatott”, a jelentkezőknek mindössze 1%-át vették fel a legutóbbi csoportba.

A cég szerint a program első évfolyamának startupjainak 80%-a a bemutatót követően biztosította a finanszírozást a befektetőktől.

A Web3 Gaming növekszik

2024-ben a web3 gaming gyorsan növekszik, a terület egyre több VC befektetést vonz.

A becslések szerint 2023-ban a blokkláncjátékokhoz kapcsolódó körök elérték az 1,7 milliárd dollárt, aminek jelentős része az Immutable-en fejlesztett 270 blokkláncjátékba áramlott.

A King River Capital, az Immutable nevű blokkláncjáték-gyártó cég és a Polygon Labs nemrég bejelentette, hogy összefogtak egy 100 millió dolláros játékalap elindítására.

A múlt héten az Elixir Games nevű Web3 játékplatform 14 millió dollárt gyűjtött be egy kezdeti finanszírozási körben többek között a Square Enix, a Solana Foundation és a Shima Capital által.

A finanszírozást az Elixir Games a natív „$ELIX” token és a „Launchpad & Incubation Program” elindítására fogja felhasználni, amelyek még idén életbe lépnek.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Az Illuvium nevű web3-as játékcég bejelentette, hogy 12 millió dollárt gyűjtött be egy A-sorozatú finanszírozási körben, amelyhez olyan befektetők járultak hozzá, mint az ausztrál King River Capital kockázati tőkecég, az Arrington Capital és az Animoca Ventures.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Újabb auditot végeztetett el a Tether

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!