Újabb auditot végeztetett el a Tether

-

A cég által lebonyolított ellenőrzéssel a legfelsőbb szintű biztonsági minősítést tudta megszerezni a Tether.

A cég az úgynevezett System and Organization Controls 2 (SOC 2) auditot teljesítette sikeresen, ez a legmagasabb szintű teszt, amelyet egy vállalat teljesíteni tud.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az audit birtokában a Tether bizonyítani tudja az elkötelezettségét a felhasználók iránt.

Ez a típusú audit az Amerikai Könyvvizsgáló Intézet által lett kifejlesztve, és Paolo Ardoino, a Tether ügyvezetője szerint egyértelmű jele a cégük ügyfélközpontú berendezkedésének.

„Ez az audit, a követelményrendszer, amelynek megfelelünk, biztosítja az ügyfeleinket, hogy a pénzeszközeik, és az adataik olyan környezetben vannak kezelve, amelyek megfelelnek a legmagasabb adatvédelmi, kiberbiztonsági elvárásoknak is. A Tether számára létfontosságú, hogy külső, független források is megerősítették a biztonsági eljárásaink színvonalát, és rávilágítanak, hogy valóban mi akarunk lenni a legmegbízhatóbb, legmegfelelőbb stablecoin kibocsátói.”

A Tether nyilatkozatából az is kiderül, hogy a SOC 2 auditot a továbbiakban minden évben el akarják végeztetni, hogy biztosak lehessenek abban, a felkészültségük lépést tart a változásokkal.

A tervek szerint 2025 végére megszerzik a SOC 2 Type II bizonyítványt is, amely a Tether saját, belső eljárásait hivatott felülvizsgálni, hogy mennyire működnek hatékonyan.

A Tether bocsátja ki a jelenlegi piacvezető stablecoint, az USDT-t, amely jelenleg 104 milliárd dolláros kapitalizációval bír, a Coinmarketcap adatai alapján.

A 100 milliárdos határt március elején lépte át a token, 9%-os éves növekedés után, így az USDT jelenleg a harmadik legnagyobb kriptopénznek számít a második helyezett Ethereum után.

A legnagyobb riválisa, a Circle által kibocsátott USDC stablecoin a kapitalizációs lista 7. helyén áll 32,5 milliárd dolláros értékeléssel.

Bitcoin-bányászatban is beerősítene a Tether

A stablecoin szektor mellett a Tether új területen is kipróbálná magát, és a terveik alapján 500 millió dolláros befektetést hajtanának végre bányászfarmokon Uruguay, Paraguay, és El Salvador területén.

Az elképzelések szerint a Bitcoin hálózat teljes hashrátájának az 1%-át ők szeretnék kezelni, ezt Paolo Ardoino egy, a Bloombergnek adott 2023 novemberi interjúban árulta el.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Az új bányászfarmok 40 és 70 megawatt közötti teljesítménnyel üzemelnének, és emellett 610 millió dollárnyi fejlesztést hajtanának végre a német Northern Data Group vállalatban is.

A Tether így 2025 végére már összesen 450 megawatt teljesítményű bányászlétesítményt üzemeltetne, és ezen felül 300 megawattnyi készüléket konténerekben akarnak elhelyezni, hogy ezek könnyen mozgathatók legyenek, amennyiben valahol jelentősebb árváltozás lépne fel az áramköltségekben. Ardoino szerint ez hosszú távú projekt számukra.

„A bitcoin-bányászat számunkra olyan dolog, amelyet meg kell tanulnunk, és amelyet idővel egyre magasabb szinten űzhetünk. Nem kell rohannunk, nem az a célunk, hogy a lehető leghamarabb mi legyünk a legnagyobb bányászok a világon.”

Olvastad már? Miért emelkedik ma a Dogecoin (DOGE) ára?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin felezési árfolyam előrejelzése

Prémium A Bitcoin (BTC) most egy kritikus ponton van, hiszen már csak néhány óra van hátra a várva várt 4. feleződésig. Az IntoTheBlock adatai szerint azonban a...

A svéd adóhivatal 90 millió dollárt hajtana be a bányászoktól

A Svéd Adóhatóság, az STA úgy nyilatkozott, hogy a gyanújuk szerint 2020 és 2023 között számos bányászcég valótlan éves beszámolókat adott le, hogy elkerüljék az...

Gary Gensler otthagyhatja a tőzsdefelügyelet vezetői posztját?

A közösségi médiában nagy port vert fel, hogy az amerikai tőzsdefelügyelet, a SEC vezetője kétértelmű bejegyzést tett közzé. A felhasználók először arra gyanakodtak, hogy Gensler...

Dogwifhat (WIF) technikai elemzés 04.19.

Prémium Dogwifhat (WIF) A Dogwifhat (WIF) árfolyama csütörtökön emelkedést könyvelhetett el, egészen odáig, hogy felülmúlta társait a mémérmék területén. A Bonk Inu (BONK) után második helyen álló WIF...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!