A Bitcoin (BTC) ára megközelíti a 29.000 dollárt

-

Ali kriptoelemző szokatlan eseményt észlelt, ahogy a Bitcoin 29.000 dollár közelébe emelkedett.

A tegnapi profitfelvételt követő meglepő visszapattanás során a Bitcoin a mai kereskedésben 28.999 dolláros csúcsra emelkedett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ali egy tweetben arról számolt be, hogy ahogy a Bitcoin közelít a 29 000 dollárhoz, a Binance kriptotőzsdén a nyitott BTC futures pozícióval rendelkező számlák nagyjából 51%-a shortol.

A Bitcoin október 16-án egy pillanatra 30.000 dollárig emelkedett, miután hamis hírek jelentek meg egy spot Bitcoin ETF jóváhagyásáról.

A röviddel a hír hamisnak bizonyulása után bekövetkezett profitrealizálás ellenére egyes megfigyelők úgy vélik, hogy a fékevesztett bikás árfolyam-akció még egy ideig távol tartja a medvéket.

Meglepő azonban az a tény, hogy a Bitcoin kereskedők többsége – a volumen szerint legnagyobb kriptotőzsde, a Binance közel 51%-a – a BTC árfolyamára medvés téteket kötnek shortolással.

Egy korábbi bejegyzésében Ali megfigyelte, hogy a Bitcoin hosszú távú birtokosai „félelmet” mutatnak a BTC árfolyamának nagymértékű esésétől való aggodalmak közepette. Ez lehet az oka a kereskedők medvés hajlamának.

Ennek azonban van egy jó oldala is. Az elmúlt hónapok legtöbb Bitcoin-ralliját a short squeeze, azaz a short pozíciók felszámolása által kiváltott rali táplálta.

A BTC az elmúlt 24 órában 0,72%-kal emelkedett, és a cikk írásakor 28.398 dolláron állt. A Glassnode társalapítója, „Negentropic” szerint a 28.000 dolláros mérföldkő jelentős.

Mindenekelőtt a kriptopiac attól függ, hogy a Bitcoin képes-e áttörni és folyamatosan 28.000 dollár feletti értéket tartani.

Másodszor, ez az árpont a dolgok nagyobb összefüggésében kulcsfontosságú, mivel az árküszöbök nem csak számok, hanem a befektetői hangulatot és a piaci dinamikát is jelzik.

Eközben a Bitcoin piaci részesedése a teljes kriptopénzpiacon, vagyis a BTC dominanciája egyre nő.

A CoinMarketCap adatai szerint a BTC dominancia jelenleg 51,1%-on áll, lassan megközelítve a korábbi csúcsokat.

Olvastad már? Nyerj a Fairspin-nel: TOP-3 szeptemberi nyeremények

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!