A Bitcoin (BTC) a várakozásokkal ellentétesen mozog

-

A Bitcoin (BTC) viszonylag bikás árfolyamszintje ellenére az elsőszámú digitális fizetőeszköz általában a várakozásokkal ellentétesen mozog – emelte ki Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető makro-stratégája.

Az aktuális árfolyamkilátások szerint a Bitcoin mostanra teljesen lefaragta a hét napot követő időszakban felhalmozott veszteségeit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A látványos fellendülés ellenére Mike McGlone úgy véli, hogy a Bitcoin egy olyan problémát tár fel, amely azon a feltevésen alapul, hogy a részvénypiacnak emelkednie kell, mielőtt az is figyelemre méltó módon megmozdul.

A stratéga szerint a Bitcoin az egyetlen kriptopénz, amelyet nem érintett az amerikai szabályozói szigorítás, ami azt mutatja, hogy az első számú kriptopénz az egyetlen olyan coin, amelyet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem értékpapírnak tekint.

Bár nem minden digitális valutát neveztek meg kifejezetten értékpapírnak, a Coinbase vezérigazgatójának, Brian Armstrongnak a közelmúltban tett kijelentése, miszerint a SEC arra kérte, hogy a Bitcoin kivételével minden kriptót töröljenek a tőzsdéről, azt bizonyítja, hogy a Bitcoin az egyetlen coin, amelyet a piaci szabályozó árucikknek vagy digitális segédeszköznek tekint.

Ezek az érzelmek elvileg érdeklődést váltanak ki a befektetők körében, amelyek mind a lakossági, mind az intézményi befektetőkre kiterjednek, de akár léteznek ezek az érdekek, akár nem, nem vezetnek árfolyam-emelkedéshez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Változó bikás játszma a Bitcoin számára

A Bitcoin néhány hete nagyon szűk sávban kereskedik, és hosszú távon egy lehetséges kitörést vetítenek előre.

Mivel az évből még néhány hónap hátra van, az iparág azon várakozásai, hogy az Egyesült Államok SEC jóváhagyja az első helyszínen Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF), minden bizonnyal optimizmust táplálnak, ami hosszú távon fellendítheti az árfolyam növekedését.

Jelenleg a BlackRock vezetésével több mainstream pénzügyi óriás is versenyben van a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának megszerzéséért, a visszaszámlálás már megkezdődött.


Olvastad már? A Binance betör a japán piacra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!