A Bitcoin (BTC) a várakozásokkal ellentétesen mozog

-

A Bitcoin (BTC) viszonylag bikás árfolyamszintje ellenére az elsőszámú digitális fizetőeszköz általában a várakozásokkal ellentétesen mozog – emelte ki Mike McGlone, a Bloomberg Intelligence vezető makro-stratégája.

Az aktuális árfolyamkilátások szerint a Bitcoin mostanra teljesen lefaragta a hét napot követő időszakban felhalmozott veszteségeit.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A látványos fellendülés ellenére Mike McGlone úgy véli, hogy a Bitcoin egy olyan problémát tár fel, amely azon a feltevésen alapul, hogy a részvénypiacnak emelkednie kell, mielőtt az is figyelemre méltó módon megmozdul.

A stratéga szerint a Bitcoin az egyetlen kriptopénz, amelyet nem érintett az amerikai szabályozói szigorítás, ami azt mutatja, hogy az első számú kriptopénz az egyetlen olyan coin, amelyet az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) nem értékpapírnak tekint.

Bár nem minden digitális valutát neveztek meg kifejezetten értékpapírnak, a Coinbase vezérigazgatójának, Brian Armstrongnak a közelmúltban tett kijelentése, miszerint a SEC arra kérte, hogy a Bitcoin kivételével minden kriptót töröljenek a tőzsdéről, azt bizonyítja, hogy a Bitcoin az egyetlen coin, amelyet a piaci szabályozó árucikknek vagy digitális segédeszköznek tekint.

Ezek az érzelmek elvileg érdeklődést váltanak ki a befektetők körében, amelyek mind a lakossági, mind az intézményi befektetőkre kiterjednek, de akár léteznek ezek az érdekek, akár nem, nem vezetnek árfolyam-emelkedéshez.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Változó bikás játszma a Bitcoin számára

A Bitcoin néhány hete nagyon szűk sávban kereskedik, és hosszú távon egy lehetséges kitörést vetítenek előre.

Mivel az évből még néhány hónap hátra van, az iparág azon várakozásai, hogy az Egyesült Államok SEC jóváhagyja az első helyszínen Bitcoin tőzsdén kereskedett alapot (ETF), minden bizonnyal optimizmust táplálnak, ami hosszú távon fellendítheti az árfolyam növekedését.

Jelenleg a BlackRock vezetésével több mainstream pénzügyi óriás is versenyben van a spot Bitcoin ETF jóváhagyásának megszerzéséért, a visszaszámlálás már megkezdődött.


Olvastad már? A Binance betör a japán piacra

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!