A BlackRock Bitcoin ETF-jének jóváhagyására, 50%-os esélye van

-

A Bloomberg vezető ETF-elemzője, Eric Balchunas szerint a BlackRock befektetési alapkezelő óriáscégnek 50%-os esélye van arra, hogy jóváhagyják spot Bitcoin tőzsdén kereskedett alapját (ETF).

A BlackRock Bitcoin ETF-jének jóváhagyása korszakalkotó pillanatot jelenthet a kriptopénz-iparág számára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A világ legnagyobb vagyonkezelő cégeként a BlackRock előretörése a digitális eszközök birodalmába jelzi az intézményi elfogadás és a mainstream elfogadás változásait.

A BlackRock Bitcoin ETF kilátásai ígéretesnek tűnnek

Eric Balchunas a Bloomberg Intelligence vezető ETF-elemzője, ahol az ETF-ek és passzív alapok kutatásáért felel, és a Bloomberg Opinion című lapban is közreműködik.

Gyakori előadója az iparági rendezvényeknek és konferenciáknak, valamint társalkotója a Bloomberg Trillions podcastjának és a Bloomberg TV ETF IQ című műsorának. Emellett Eric írta a The Institutional ETF Toolbox című könyvet.

Balchunas jóslata Elliott Stein, a Bloomberg Intelligence vezető peres ügyekért felelős elemzőjének észrevételét követi, aki most úgy véli, hogy a Grayscale 70%-os valószínűséggel megnyeri a SEC elleni pert.

Balchunas kifejtette, hogy a SEC a BlackRock ETF-beadványát pozitívan értékelheti, mint lehetőséget arra, hogy „”mentse az arculatát” azzal, hogy a Grayscale helyett egy cég ETF-jét engedélyezi.

Eric Balchunas ezt mondta:

A másik ok, amiért 50% esélyt adunk a spot bitcoin ETF jóváhagyására, az az, hogy vezető jogi elemzőnk, 70% esélyt ad a Grayscale-nek a SEC elleni per megnyerésére, aki jóváhagyhatná a BlackRock ETF-jét, hogy megmentse az arculatát a megbízható TradFi cos használatával és a Grayscale-nek a keresztül.

A világ legnagyobb vagyonkezelőjeként a BlackRock megadná a Bitcoin-piacnak a hőn áhított legitimitást.

A SEC által a piacon jelenleg forgalmazott magas díjakkal rendelkező, hiányos Bitcoin ETF-ek és az iShares spot Bitcoin ETF között egy iShares spot Bitcoin ETF üdvözlendő ráncfelvarrást jelentene.

Hogy ez azt jelzi-e, hogy a befektetőknek ezt az alapot a piaci bevezetéskor meg kellene venniük, az már egy másik kérdés.

A Grayscale GBTC nehéz beszédtémává alakul

Amióta a Grayscale fellebbezést nyújtott be az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének 2022 júniusában hozott, a kérelmét elutasító határozata ellen, a két fél a három amerikai szövetségi fellebbviteli bíróság által március 7-én meghallgatott szóbeli tanúvallomás mellett jogi aktákat is cserélt egymással.

Elliott Stein, a Bloomberg Intelligence vezető peres ügyekért felelős elemzője szerint a Grayscale-nek véleményünk szerint 70%-os esélye van arra, hogy megnyerje a SEC elleni pert a vállalatnak a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) Bitcoin ETF-é való átalakítására irányuló pályázata miatt”.

Stein szerint a Grayscale esélye 40%-ról 70%-ra emelkedett, miután a felek szóbeli érvelése véget ért, mert a testület mindhárom bírója a kérdések sora alapján úgy tűnt, hogy a Grayscale pártjára állt.

Stein szerint a Bloomberg becslései szerint augusztusra születik döntés.

A Bitcoin ETF-ekre vonatkozó kérelmek az utóbbi időben a szektor egyik fő fókuszpontját képezték, a Fidelity, az Invesco, a Wisdom Tree és a Valkyrie csatlakozott a 10 billió dolláros vagyonkezelési óriáshoz, a BlackRockhoz, amely sorban áll a SEC engedélyezéséért.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ha a SEC végül jóváhagyja a JPMorgan, Morgan Stanley, Goldman Sachs, BNY Mellon és Bank of America hasonló szolgáltatások nyújtására vonatkozó kérelmeit, akkor a digitális eszközpiac elérhetővé válik az összesen 27 billió dollárnyi kezelt vagyonnal rendelkező cégek számára.

A Google Finance jelentése szerint a GBTC árfolyama 2023-ban több mint 134%-kal 19,47 dollárra emelkedett, ami körülbelül 2022. május 13. óta a legmagasabb szintet jelenti.

Olvastad már? Minden, amit a Litecoin legújabb mérföldkövéről tudni kell

Kiemelt kép: Hashcash Consultants

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Stellar (XLM) technikai elemzés 10.02.

Prémium Stellar (XLM) A Stellar (XLM) a szeptemberi veszteségek miatt a szerkesztési időben még mindig elnyomták a Stellar árfolyamát. Annak ellenére, hogy a Bitcoin (BTC) az írás időpontjában...

A Polkadot NFT-k veszítenek népszerűségükből

A Polkadot (DOT) NFT-aktivitásának csökkenését tapasztalta az elmúlt héten, ami aggodalomra adott okot. A Polkadotnak azonban van pár projektje, vajon a hálózat meg tudja-e fordítani a...

Nagyot ment a Wall Street Memes, már 120 millió dollár a piaci kapitalizáció

Vendégbejegyzés A csak nemrégiben jegyzett Wall Street Memes ($WSM) mém érme kirobbanó formában van.  A WSM token árfolyamértékeire ránézve pénteken azt láthattuk, hogy 40% körüli emelkedésnél jár:...

A Bitcoin augusztusa óta először emelkedik 28.000 dollár fölé

A Bitcoin (BTC) több mint hat hét óta először törte át a 28.000 dolláros határt, és a befektetők azt remélik, hogy a kitörés megnyitja az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!