Mégsem lesz 2000 dollár az Ethereum?

-

Az Ethereum árfolyamára a makrogazdasági adatok is hatással vannak, és azok bizony nem túl kedvezőek.

A SEC perbe fogta a Binance tőzsdét, a HSBC elemzi szerint a negyedik negyedévben gazdasági lassulás következhet be az USA-ban, és az IMF is úgy fogalmazott nemrégiben, hogy a központi bankoknak valószínűleg tovább fenn kell tartani a magas alapkamatokat, mint eredetileg gondolták.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Ethereum működő dappok használati aránya csökken, bár ennek pozitív oldala is van, hiszen a tranzakciós díjak is 60%-kal olcsóbbá váltak.

Egy hónapja átlagosan 9 dollárba került egy tranzakció, mára ez 3,7 dollárra esett vissza.

Ugyanebben a periódusban a dappokban használt aktív címek száma 27%-os csökkenést tanúsított.

30 napos Ethereum DApp tevékenység. Forrás: DappRadar

A legnagyobb mértékben az Uniswap és a MetaMask swap funkciója esetén szorult vissza az aktivitás. Az NFT piacterek esetében viszont az ellenkezője történt, az egyedi tárcacímek száma növekedésnek indult.

Az OpenSea, a Blur, a Manifold, a LooksRare és az Unick esetében jelentős mértékben bővült a felhasználók száma.

Az Ethereum egyes okosszerződéseiben lekötött tőke mennyisége szintén visszaesett, és a 2020 augusztusában látott szintre ért, 6,9%-os csökkenéssel.

Ezek a faktorok magukkal hozzák a kérdést, hogy mire számítanak a tőzsdei kereskedők?

Mi következhet az 1900 dolláros régió után?

A negyedéves határidős ügyletek a bálnák és a kereskedőcégek kedvencei közé tartoznak.

Az ilyenek esetében akár néhány százalékos prémium is megfigyelhető a piaci ár fölött, a különböző díjak fedezésére.

Egy egészséges piacon ennek a mértéke 5-10% között mozog éves szinten, ez az, amit contango néven emlegetnek a kereskedők. Ez a szám jelenleg 3%, amely bőven az 5%-os határ alatt marad.

Forrás: Laevitas

Ez arra utal, hogy a kereskedők kevésbé bíznak a bikák erőre kapásában, nem számítanak nagy, felfelé irányuló mozgásokra.

Az opciós piacok tanulmányozásával lehet, hogy jobb képet lehet kapni a kereskedők hangulatáról.

A delta skew indikátor segít megmondani, hogy mi lehet a legelterjedtebb várakozás a piaci szereplők körében.

Jelen esetben ez az arány a nulla alatt áll, így ez alapján általánosságban véve nyugodtak a kereskedők, nem félnek nagy zuhanástól.

Forrás: Laevitas

Plusz 8% fölött már egyértelműen a félelem uralkodna a piacon, hogy az ETH ára bezuhanhat.

A mostani optimizmus visszafogottnak tekinthető, és elmondható, hogy kiegyenlített az igény az emelkedésre és az esésre váró opciók között.

2000-nél még mindig ellenállás van

A derivatívák számai, a lekötött tőke mennyisége, és a dappok használatának a csökkenése mind arra utal, hogy éppen a medvék lehetnek nyeregben, és nehéz lesz a felső ellenállásokat áttörni.

Nem segít ezen az sem, hogy a makrogazdasági, szabályozói szituációk minden kockázatos eszközre árnyékot vetnek, és nem kivétel ez alól az ETH sem.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ez nem jelent egyértelműen esést, de az 1750 dolláros szint letesztelése rövid távon lehetségesnek tűnik, mivel az árfolyam nem tudta áttörni az 1920 dolláros ellenállást, visszapattant arról.

A jelenlegi helyzet úgy fest, hogy a medvéknél van az előny, könnyen megvédhetik ezt az ellenállást.

Olvastad már? Örökre megváltozhat, hogyan rajongunk a sztárokért

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin számára látható akadályok

A Bitcoin világában egyre inkább felmerül egy probléma, amelynek súlyos következményei lehetnek a kriptovaluta jövőjére nézve. A híres Bitcoin elemző, Willy Woo, most figyelmeztet a BTC...

Maker (MKR) technikai elemzés 09.24.

Prémium Maker (MKR) A Maker (MKR) közelmúltbeli 27%-os helyreállítási nyereségét veszély fenyegeti, miután 1300 dolláron megingott. A nyereségek, amelyek az 1000 dollárról 1300 dollárra történő emelkedés után kerültek...

Az eToro készen áll az európai kriptoszolgáltatások biztosítására

Az eToro, a kereskedési és befektetési platform, a CySEC CASP (Crypto Asset Service Provider) jóváhagyását követően megérkezett Ciprusra. Amint 2024 decemberében hatályba lép az EU kriptoeszköz-piacokról...

Az FBI körözte a Wex kriptotőzsde társalapítóját

Az orosz kriptovaluta világ ismét reflektorfényben van, miután Aleksey Bilyuchenko, a Wex kriptotőzsde egyik alapítója, a BTC-e tőzsde örököse, csak néhány év börtönt kapott. A...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!