A SEC kérése, hogy a Bitcoin kivételével minden kriptovalutát töröljenek a tőzsdéről

-

Brian Armstrong, a Coinbase kriptotőzsde vezérigazgatója szerint az Amerikai Értékpapír-Felügyelet (SEC) állítólag azt üzente cégének, hogy a bitcoin kivételével minden digitális eszközt töröljenek a tőzsdéről.

Armstrong szerint a SEC követelésének való megfelelés „a kriptoipar végét jelentette volna az Egyesült Államokban”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC állítólag nem volt hajlandó megmagyarázni, miért minősíti a digitális eszközöket értékpapírnak.

A Coinbase elleni pereskedés előtt az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) állítólag arra kérte a kriptopénz-tőzsdét, hogy a bitcoin kivételével minden más digitális eszközt törölje a tőzsdéről.

Brian Armstrong, a Coinbase alapítója és vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában azt állította, hogy az amerikai szabályozó hatóság álláspontja azt sugallta, hogy minden más digitális eszközt értékpapírnak tekint.

A vezérigazgató szerint a SEC csak azután indított pert a Coinbase ellen, hogy az figyelmen kívül hagyta a szabályozó tanácsát.

A június 6-án benyújtott keresetében azonban a SEC csak 13 coin-t jelölt meg olyan eszközként, amely megfelel a befektetési szerződésekre vonatkozó SEC-kritériumoknak.

A szabályozó amellett, hogy be nem jegyzett értékpapírok értékesítésével vádolta a Coinbase-t, azt mondta, hogy a kriptotőzsde elmulasztotta regisztrálni a staking-as-a-service programját.

A SEC tagadja, hogy a cégeket a kriptoeszközök törlésére kérte volna fel

A kriptotőzsdei platformnak a SEC-el való találkozását nem sokkal a kereset benyújtása előtt kommentálva Armstrong elmondta, hogy a szabályozó még azt sem volt hajlandó megmagyarázni, hogy vajon miért akarja más eszközök kereskedésének leállítását.

„Visszajöttek hozzánk, és azt mondták … úgy gondoljuk, hogy a bitcoinon kívül minden más eszköz értékpapír. Erre mi azt mondtuk, nos, hogyan jutnak erre a következtetésre, mert mi nem így értelmezzük a törvényt. Erre ők azt mondták, nem fogjuk megmagyarázni, a bitcoinon kívül minden más eszközt törölni kell a tőzsdéről” – mondta a Coinbase vezérigazgatója.

Armstrong hozzátette, hogy amikor a SEC felszólította, a Coinbase a bírósági eljárást választotta, mert a szabályozó utasításának való engedelmeskedés a kriptoipar bukását idézte volna elő az Egyesült Államokban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Közben ugyanez a Financial Times beszámolója szerint a SEC tagadta, hogy „a cégeket arra kérte volna, hogy töröljék a kriptoeszközöket a tőzsdéről”.

A szabályozó azt is felvetette, hogy munkatársai azt a benyomást kelthették, hogy a SEC a bitcoin kivételével minden digitális eszközt értékpapírnak tekint, megjegyezve:

„Egy vizsgálat során a személyzet megoszthatja saját véleményét arról, hogy milyen magatartás hozhat fel a bizottság számára kérdéseket az értékpapír-törvények alapján”.

Olvastad már? A hihetetlen 30.000 dolláros Bitcoin árszint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Bitcoin tulajdonosok megújult bizalmat mutatnak

A Bitcoin (BTC) hosszú távú tulajdonosai rendületlenül hisznek a coinban, mivel a BTC az induló hónapban is 27.000 dollár felett tartotta az árfolyamát. Ez a...

Arbitrum (ARB) technikai elemzés 10.01.

Prémium Arbitrum (ARB) Az Arbitrum (ARB) veszteségeinek több mint 20%-át a szerkesztési időre visszaszerezték. Az ARB szeptember első felében 0,929 dollárról 0,739 dollárra esett, de az összes veszteségét...

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!