A SEC kérése, hogy a Bitcoin kivételével minden kriptovalutát töröljenek a tőzsdéről

-

Brian Armstrong, a Coinbase kriptotőzsde vezérigazgatója szerint az Amerikai Értékpapír-Felügyelet (SEC) állítólag azt üzente cégének, hogy a bitcoin kivételével minden digitális eszközt töröljenek a tőzsdéről.

Armstrong szerint a SEC követelésének való megfelelés „a kriptoipar végét jelentette volna az Egyesült Államokban”.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A SEC állítólag nem volt hajlandó megmagyarázni, miért minősíti a digitális eszközöket értékpapírnak.

A Coinbase elleni pereskedés előtt az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) állítólag arra kérte a kriptopénz-tőzsdét, hogy a bitcoin kivételével minden más digitális eszközt törölje a tőzsdéről.

Brian Armstrong, a Coinbase alapítója és vezérigazgatója a Financial Timesnak adott interjújában azt állította, hogy az amerikai szabályozó hatóság álláspontja azt sugallta, hogy minden más digitális eszközt értékpapírnak tekint.

A vezérigazgató szerint a SEC csak azután indított pert a Coinbase ellen, hogy az figyelmen kívül hagyta a szabályozó tanácsát.

A június 6-án benyújtott keresetében azonban a SEC csak 13 coin-t jelölt meg olyan eszközként, amely megfelel a befektetési szerződésekre vonatkozó SEC-kritériumoknak.

A szabályozó amellett, hogy be nem jegyzett értékpapírok értékesítésével vádolta a Coinbase-t, azt mondta, hogy a kriptotőzsde elmulasztotta regisztrálni a staking-as-a-service programját.

A SEC tagadja, hogy a cégeket a kriptoeszközök törlésére kérte volna fel

A kriptotőzsdei platformnak a SEC-el való találkozását nem sokkal a kereset benyújtása előtt kommentálva Armstrong elmondta, hogy a szabályozó még azt sem volt hajlandó megmagyarázni, hogy vajon miért akarja más eszközök kereskedésének leállítását.

„Visszajöttek hozzánk, és azt mondták … úgy gondoljuk, hogy a bitcoinon kívül minden más eszköz értékpapír. Erre mi azt mondtuk, nos, hogyan jutnak erre a következtetésre, mert mi nem így értelmezzük a törvényt. Erre ők azt mondták, nem fogjuk megmagyarázni, a bitcoinon kívül minden más eszközt törölni kell a tőzsdéről” – mondta a Coinbase vezérigazgatója.

Armstrong hozzátette, hogy amikor a SEC felszólította, a Coinbase a bírósági eljárást választotta, mert a szabályozó utasításának való engedelmeskedés a kriptoipar bukását idézte volna elő az Egyesült Államokban.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Közben ugyanez a Financial Times beszámolója szerint a SEC tagadta, hogy „a cégeket arra kérte volna, hogy töröljék a kriptoeszközöket a tőzsdéről”.

A szabályozó azt is felvetette, hogy munkatársai azt a benyomást kelthették, hogy a SEC a bitcoin kivételével minden digitális eszközt értékpapírnak tekint, megjegyezve:

„Egy vizsgálat során a személyzet megoszthatja saját véleményét arról, hogy milyen magatartás hozhat fel a bizottság számára kérdéseket az értékpapír-törvények alapján”.

Olvastad már? A hihetetlen 30.000 dolláros Bitcoin árszint

Forrás: news.bitcoin.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Binance vezérigazgatója nyilatkozott a Ethereum ETF-ek jóváhagyásáról

Az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete (SEC) 2024. május 23-án hagyta jóvá a spot Ethereum (ETH) tőzsdén kereskedett pénzügyi alapok (ETF)- bejegyzését. Az Ethereum árfolyama...

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!