A hihetetlen 30.000 dolláros Bitcoin árszint

-

A Bitcoin (BTC) fáradhatatlanul törekedett arra, hogy elérje és megtartsa a 30.000 dolláros árfolyamhatárt, amely cél az elmúlt hetekben elérhetetlennek bizonyult.

Bár ezt gyorsan az eladási nyomás elsöprő jelenlétének tulajdoníthatnánk, egy másik lényeges tényező is fényt deríthet a lassú árfolyam-pályára.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin napi aktív címei megtorpantak

A Bitcoin ármozgásán túl, amely gyakran leköti a megfigyelők figyelmét, egy döntő fontosságú mérőszám jelentősen befolyásolhatja az árfolyamát: az aktív címek száma.

Ez a láncon belüli aktivitás, ahogyan azt a Santiment napi aktív címek metrikája feltárja, a kulcs a mögöttes dinamika megfejtéséhez.

Ezt a metrikát közelebbről megvizsgálva láthatóvá vált, hogy a hálózaton a napi aktív címek száma észrevehetően csökkent.

Bár egy felületes pillantás nem mutatja meg ennek a változásnak a teljes mértékét, egy alapos elemzés világosabb képet festett. Május folyamán a napi aktív címek folyamatosan az 1 millió alatti értéken belül maradtak.

Forrás: Santiment

Júniusban azonban volt egy pozitív fejlemény, mivel a mérőszám hét alkalommal is meghaladta az 1 milliót.

Ez az emelkedő tendencia azonban a június előrehaladtával kissé mérséklődött, és a szám csak hat alkalommal lépte át az 1 milliós küszöböt.

A cikk írásakor a napi aktív címek száma 239.000 körül volt, ami jelentős csökkenést jelzett.

Mindazonáltal a 30 napos aktív címek mérőszáma némi reményt adott, mivel enyhe emelkedő tendenciát jelzett, és az aktív címek száma meghaladta a 18 milliót.

Ez a felfelé irányuló mozgás június elejéig követhető vissza, bár a fejlődés az utóbbi időben viszonylag stagnált, amint azt a grafikon is mutatja.

Hogyan alakult a Bitcoin trendje

A Bitcoin napi idősávban mért trendjét elemezve a május meglehetősen eseménytelen hónap volt az eszköz számára.

A grafikon egy viszonylag nyugodt időszakot mutatott, amikor nem történtek jelentős ármozgások. Emellett egyetlen kereskedési nap sem zárult említésre méltó 5%-os emelkedéssel vagy csökkenéssel.

Ahogy azonban a naptár átváltott júniusra, a helyzet drámaian megváltozott.

A hónap nagyobb izgalmakat hozott, a Bitcoin árfolyama betört a várva várt 30.000 dolláros ártartományba.

Július elején az árfolyam megpróbált a 30 000 dolláros határ fölé emelkedni, de sajnos ezt az emelkedő lendületet nem tudta fenntartani.

Július utolsó heteinek alakulása során az árfolyam trendje visszafogottabb viselkedést mutatott, és nehezen tudott tovább haladni.

A 30.000 dolláros ártartomány pszichológiai ellenállási szintté alakult át, ami félelmetes akadályt jelentett a Bitcoin felemelkedésének.

bitcoin
Forrás: TradingView

Az írás pillanatában 29.500 dollár körül kereskedtek vele, ami minimális, kevesebb mint 1%-os emelkedést mutatott.

Egy másik figyelemre méltó megfigyelés az volt, hogy a mozgóátlag (sárga vonal) az árfolyam trendje fölé pozícionálódott, bár marginálisan.

Ez a konfiguráció azt jelezte, hogy az uralkodó árfolyamfutás jobban is teljesíthetett volna.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A BTC forgalma normális áramlást jelez

A Bitcoin látszólag nem túl látványos ármozgása ellenére még nem volt említésre méltó emelkedés a tőzsdei forgalomban.

A CryptoQuant nettó forgalmi mérőszáma a be- és kiáramlások közötti ingadozást mutatta az elmúlt napokban.

Forrás: CryptoQuant

Érdekes módon a közelmúltbeli tendencia több beáramlást mutatott, kivéve július 30-át. Az írás időpontjában a beáramlás 590 körül mozgott, míg a kiáramlás 200 felett volt.

Olvastad már? Dubaj működési engedélyt ad a Binance-nek

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A Ripple visszautasítja a SEC kemény követelményeit

Az XRP útja nem volt más, mint egy hullámvasút, köszönhetően a folyamatos Ripple vs. SEC drámának. Az XRP 0,55 dollár körüli árfolyamon, a jogi zűrzavar közepette...

A Binance a hatóságokkal együttműködve teszi biztonságosabbá a kriptopiacot

Több mint 186 millió regisztrált felhasználót szolgál ki jelenleg a Binance, a világ legnagyobb kriptotőzsdéje és a számuk folyamatosan nő. Március első hetében 100 milliárd...

Jelentős altcoin nyereség a láthatáron: Melyik érme emelkedik először?

Vendégbejegyzés A kriptopiac emelkedő szakaszban van, több kevésbé ismert érme is jelentős növekedési potenciált mutat. A befektetők élénken figyelik a trendeket, hogy megállapítsák, melyek emelkedhetnek először. Ez a...

Vajon az Ethereum visszatérésre készül a 3.700 dolláros visszautasítás után?

Az Ethereum (ETH) a cikkírás idején 3.200 dolláros árfolyamon mozgott. A 3.000 dolláros pszichológiai szintet április 13. óta többször is áttörték az alacsonyabb időkereteken, és...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!