Dubaj működési engedélyt ad a Binance-nek

-

Dubaj működési engedélyt adott a világ vezető kriptotőzsdéjének, a Binance számára – jelentette be a platform július 31-én.

A Binance az egyedüli tőzsde, amely megszerezte ezt az engedélyt a dubaji hatóságoktól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dubaj engedélyezési eljárás négy szakaszból áll. A Binance ezek közül három szakaszon már túljutott, és most az utolsó szakaszra vár.

A tőzsde 2022 márciusában kapott ideiglenes MVP-engedélyt.

Később, 2022 szeptemberében megkapta az előkészítő MVP-engedélyt. Miután bizonyítja, hogy megfelel a Virtuális Eszközök Szabályozó Hatóságának (VARA) szabályainak és előírásainak, végül megkapja a Full Market Product (FMP) engedélyt.

A Binance olyan szolgáltatásokat nyújthat a régióban, mint a virtuális eszközök cseréje és a bróker-kereskedői szolgáltatások. A tőzsde intézményi és minősített lakossági befektetők számára is szolgáltatásokat fog nyújtani.

A működő Minimum Viable Product (MVP) engedély biztosítja, hogy a Binance felhasználói biztonságosan átválthassák a kriptoeszközöket fiatra a VARA szabványok szerint, a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) szabályainak megfelelően.

Richard Teng, a Binance regionális piacokért felelős vezetője elmondta,

„Elsődleges célunk, hogy ezt az első teljesen szabályozott tőzsdét Dubajban és Dubajról, egy FATF-konform ökoszisztémában tudjuk működtetni, megteremtve a globális skálázhatóság alapjait, kompromisszumok nélküli felhasználói biztonsággal.”.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao „CZ” korábban egy Twitter Spaces sessionben Dubajt „kriptoközpontnak” nevezte.

Többszörös vádak és kudarcok országonként

Ez minden bizonnyal jelentős siker volt a Binance számára, mivel az Egyesült Államokban és Európában a szabályozói vizsgálatokkal küzd.

Az Egyesült Államokban két perrel nézett szembe, amelyeket a Securities and Exchange Commission (SEC) és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) nyújtott be.

Emellett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is vizsgálatot indított ellene.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A panasz szerint a Binance lehetővé tette, hogy oroszok használják a platformot, és ezzel megsértette az amerikai szankciókat.

A kriptoplatform kilátásai Európában sem túl fényesek.

A Binance nemrég visszavonta engedélykérelmét Németországban és Ausztriában. Emellett lemondott a regisztrációjáról az Egyesült Királyság és Ciprus szabályozó hatóságainál is. Ezenkívül úgy döntött, hogy kilép Hollandiából, miután ott nem sikerült regisztrálnia.

Belgium is elrendelte, hogy a tőzsde függessze fel működését az országban. A francia hatóságok „súlyos pénzmosás” vádjával nyomoztak a tőzsde ellen.


Olvastad már? A régóta alvó Ethereum (ETH) wallet felébredt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!