Dubaj működési engedélyt ad a Binance-nek

-

Dubaj működési engedélyt adott a világ vezető kriptotőzsdéjének, a Binance számára – jelentette be a platform július 31-én.

A Binance az egyedüli tőzsde, amely megszerezte ezt az engedélyt a dubaji hatóságoktól.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A dubaj engedélyezési eljárás négy szakaszból áll. A Binance ezek közül három szakaszon már túljutott, és most az utolsó szakaszra vár.

A tőzsde 2022 márciusában kapott ideiglenes MVP-engedélyt.

Később, 2022 szeptemberében megkapta az előkészítő MVP-engedélyt. Miután bizonyítja, hogy megfelel a Virtuális Eszközök Szabályozó Hatóságának (VARA) szabályainak és előírásainak, végül megkapja a Full Market Product (FMP) engedélyt.

A Binance olyan szolgáltatásokat nyújthat a régióban, mint a virtuális eszközök cseréje és a bróker-kereskedői szolgáltatások. A tőzsde intézményi és minősített lakossági befektetők számára is szolgáltatásokat fog nyújtani.

A működő Minimum Viable Product (MVP) engedély biztosítja, hogy a Binance felhasználói biztonságosan átválthassák a kriptoeszközöket fiatra a VARA szabványok szerint, a Pénzügyi Akció Munkacsoport (FATF) szabályainak megfelelően.

Richard Teng, a Binance regionális piacokért felelős vezetője elmondta,

„Elsődleges célunk, hogy ezt az első teljesen szabályozott tőzsdét Dubajban és Dubajról, egy FATF-konform ökoszisztémában tudjuk működtetni, megteremtve a globális skálázhatóság alapjait, kompromisszumok nélküli felhasználói biztonsággal.”.

A Binance vezérigazgatója, Changpeng Zhao „CZ” korábban egy Twitter Spaces sessionben Dubajt „kriptoközpontnak” nevezte.

Többszörös vádak és kudarcok országonként

Ez minden bizonnyal jelentős siker volt a Binance számára, mivel az Egyesült Államokban és Európában a szabályozói vizsgálatokkal küzd.

Az Egyesült Államokban két perrel nézett szembe, amelyeket a Securities and Exchange Commission (SEC) és a Commodity Futures Trading Commission (CFTC) nyújtott be.

Emellett az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma is vizsgálatot indított ellene.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A panasz szerint a Binance lehetővé tette, hogy oroszok használják a platformot, és ezzel megsértette az amerikai szankciókat.

A kriptoplatform kilátásai Európában sem túl fényesek.

A Binance nemrég visszavonta engedélykérelmét Németországban és Ausztriában. Emellett lemondott a regisztrációjáról az Egyesült Királyság és Ciprus szabályozó hatóságainál is. Ezenkívül úgy döntött, hogy kilép Hollandiából, miután ott nem sikerült regisztrálnia.

Belgium is elrendelte, hogy a tőzsde függessze fel működését az országban. A francia hatóságok „súlyos pénzmosás” vádjával nyomoztak a tőzsde ellen.


Olvastad már? A régóta alvó Ethereum (ETH) wallet felébredt

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az altcoinok értéke háromszorosára nő? Elemzők kitörést jósolnak!

Vendégbejegyzés Az altcoinok piaca, egy olyan szegmens, amelyet gyakran beárnyékol nagyobb rokona, a Bitcoin (BTC), jelenleg lenyűgöző emelkedő pályájával kerül a címlapokra. Az elmúlt két hétben ezen...

🚀 Top 5 altcoin milliomos potenciállal: A szakértők választása a mai piacra

Vendégbejegyzés A 2024-es bikafutás új izgalmakat lobbantott fel a kriptopénzek világában. A szakértők öt olyan altcoint emeltek ki, amelyek kiemelkednek a potenciáljukkal, hogy a szerény befektetéseket...

Íme, amiért a Bitcoin ára tovább eshet, állítja a top elemző

A Bitcoin (BTC) árfolyama csökkent, ahogy a kereskedők figyelik a megszűnt Mt. Gox tőzsdéhez kapcsolódó tárcák tevékenységét. Az Mt. Gox adminisztrátorai intenzívebbé teszik az erőfeszítéseket, hogy...

Solana (SOL) technikai elemzés 05.28.

Prémium Solana (SOL) A piac napközbeni gyengesége ellenére, ahogy a Bitcoin és az Ethereum küzd, a Solana (SOL) árfolyam trendje fenntartja az optimizmust. Annak ellenére, hogy a múlt...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!