Az Egyesült Arab Emírségekben lehet a Binance következő központja

-

A népszerű kriptotőzsde a Binance az Emírségekbe helyezheti át a műveleti központját, mivel az USA esetében egyre ellenségesebb hozzáállást tapasztal a hivatalok részéről.

A tőzsde dubaji menedzsere, Alex Chehade elmondta, az Emírségek elsődleges célpontnak számítanak a kriptós vállalkozások számára, köszönhetően a baráti jogi környezetnek, és a tiszta, kiszámítható iránymutatásnak a kormányzat részéről.

„A Binance úgy tapasztalta, hogy az Emírségek vezetősége egyfajta központot szeretne létrehozni a web3 számára. Az olaj mellett valami másba is bele akarnak vágni, és a jelek szerint a kriptoiparra esett a választásuk. A Binance pontosan azért van itt, ebben az országban, mert biztosak vagyunk abban, hogy itt van jövője az üzletnek. A vállalkozók nem szeretnek olyan helyen építkezni, ahol állandóan változnak a dolgok. Az üzlethez előre jelezhetőség kell, tervezhetőség, és megfelelően kalkulálható költségvetés.”

A Binance jelenleg is komoly jogi csatározásokat folytat az Egyesült Államokban, többek között a SEC és a CFTC hatóságaival.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Chehade elmondta, hogy a digitális eszközöket szabályozó helyi hatóság, a VARA munkássága egyértelműen hatással van arra, hogy az Emírségekben hatalmas lendülettel fejlődik a kriptoipar, és növekednek a vállalkozások.

Ráadásul a demográfiai irány is kedvező, hiszen rengeteg fiatal, képzett ember érkezik, és ezért még könnyebben terjedhet a kriptó a régióban.

„Tiszta és egyértelmű keretrendszer létezik, hogy a cégek hogyan működhetnek az iparágban, hogyan lehet együttműködni a többi piaci szereplővel. Ez sok helyen hiányzik. Emellett rengeteg bevándorló érkezik Európából és Ázsiából, a lakosság általános összetételében pedig a fiatalabb korosztály dominál. Márpedig a fiatalok esetében a kriptós sokkal elfogadottabb. Ezt sem lehet túl sok helyen látni, szinte csak itt.”

Mriganka Pattnaik, a Merkle Science ügyvezetője szintén dicsérte az Emírségek szabályozói hozzáállását, és elmondta, a VARA a világ első olyan szbályozó hatósága, amelyik kifejezetten a digitális eszközökre fókuszál, és amely egy rendkívül részletes szabályrendszert dolgozott ki a terület működtetésére.

„Az ökoszisztéma még nagyon a kezdeti fázisban van, kicsi, kiforratlan. Éppen ezért sokkal több az interakció a magánszektor és a hatóságok között. Sokkal egyszerűbb felépíteni egy céget, egy csapatot, akár a helyiek, akár a bevándorlók közül.”

A VARA idén februárban adta ki a Full Market Product Regulation néven futó szabályrendszerét, amelyben minden részletre kiterjedően leírták, hogy a virtuális, digitális eszközökkel foglalkozó szolgáltatók milyen követelményrendszer alapján tudnak működni Dubajban.

A Binance tőzsde már 2021 szeptemberében megszerezte a VARA egyik engedélyét a helyi működéshez.

Olvastad már? Mit jelent, hogy egyes országok eltávolodnának a dollártól?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Meglepi-e a Bitcoin a befektetőket 2023 utolsó negyedévében?

A Bitcoin (BTC) árfolyama nem volt olyan volatilis, mint korábban, ami elbátortalanította a befektetőket. A legfrissebb adatok szerint a Bitcoin az elmúlt 900 napban egy...

Ezért indította el a Tottenham a digitális szurkolói tokent

A Chiliz és a Socios a Tottenham Hotspur-rel együttműködve elindította a SPURS Fan Tokent, amely a sport világszintű ökoszisztémáját bővíti. A szurkolói elkötelezettség erősítése felé tett...

A PEPE 4.negyedéve ígéretesen indul, folytatódik-e a növekedés?

Aligha volt unalmas fejezet a Pepe (PEPE) békás témájú termék rövid történetében. A mémcoint szeszélyes árfolyam-ingadozásai, amelyek egy portfóliót megalapozhatnak vagy megtörhetnek, sok kriptopénz megfigyelő érdeklődését...

Jövő héten kezdődik az FTX tőzsde alapítóinak a büntetőpere

Sam Bankman-Fried, a becsődölt FTX tőzsde alapítója és ügyvezetője a jövő héten áll a bíróság elé. A vádak között csalás, összeesküvés, értékpapír-csalás, és pénzmosás is...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!