Az Egyesült Arab Emírségekben lehet a Binance következő központja

-

A népszerű kriptotőzsde a Binance az Emírségekbe helyezheti át a műveleti központját, mivel az USA esetében egyre ellenségesebb hozzáállást tapasztal a hivatalok részéről.

A tőzsde dubaji menedzsere, Alex Chehade elmondta, az Emírségek elsődleges célpontnak számítanak a kriptós vállalkozások számára, köszönhetően a baráti jogi környezetnek, és a tiszta, kiszámítható iránymutatásnak a kormányzat részéről.

„A Binance úgy tapasztalta, hogy az Emírségek vezetősége egyfajta központot szeretne létrehozni a web3 számára. Az olaj mellett valami másba is bele akarnak vágni, és a jelek szerint a kriptoiparra esett a választásuk. A Binance pontosan azért van itt, ebben az országban, mert biztosak vagyunk abban, hogy itt van jövője az üzletnek. A vállalkozók nem szeretnek olyan helyen építkezni, ahol állandóan változnak a dolgok. Az üzlethez előre jelezhetőség kell, tervezhetőség, és megfelelően kalkulálható költségvetés.”

A Binance jelenleg is komoly jogi csatározásokat folytat az Egyesült Államokban, többek között a SEC és a CFTC hatóságaival.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Chehade elmondta, hogy a digitális eszközöket szabályozó helyi hatóság, a VARA munkássága egyértelműen hatással van arra, hogy az Emírségekben hatalmas lendülettel fejlődik a kriptoipar, és növekednek a vállalkozások.

Ráadásul a demográfiai irány is kedvező, hiszen rengeteg fiatal, képzett ember érkezik, és ezért még könnyebben terjedhet a kriptó a régióban.

„Tiszta és egyértelmű keretrendszer létezik, hogy a cégek hogyan működhetnek az iparágban, hogyan lehet együttműködni a többi piaci szereplővel. Ez sok helyen hiányzik. Emellett rengeteg bevándorló érkezik Európából és Ázsiából, a lakosság általános összetételében pedig a fiatalabb korosztály dominál. Márpedig a fiatalok esetében a kriptós sokkal elfogadottabb. Ezt sem lehet túl sok helyen látni, szinte csak itt.”

Mriganka Pattnaik, a Merkle Science ügyvezetője szintén dicsérte az Emírségek szabályozói hozzáállását, és elmondta, a VARA a világ első olyan szbályozó hatósága, amelyik kifejezetten a digitális eszközökre fókuszál, és amely egy rendkívül részletes szabályrendszert dolgozott ki a terület működtetésére.

„Az ökoszisztéma még nagyon a kezdeti fázisban van, kicsi, kiforratlan. Éppen ezért sokkal több az interakció a magánszektor és a hatóságok között. Sokkal egyszerűbb felépíteni egy céget, egy csapatot, akár a helyiek, akár a bevándorlók közül.”

A VARA idén februárban adta ki a Full Market Product Regulation néven futó szabályrendszerét, amelyben minden részletre kiterjedően leírták, hogy a virtuális, digitális eszközökkel foglalkozó szolgáltatók milyen követelményrendszer alapján tudnak működni Dubajban.

A Binance tőzsde már 2021 szeptemberében megszerezte a VARA egyik engedélyét a helyi működéshez.

Olvastad már? Mit jelent, hogy egyes országok eltávolodnának a dollártól?

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

Kamala Harris kriptopolitikai álláspontja

A sokat emlegetett Kamala Harris, Joe Biden preferált jelöltje továbbra is rejtélyes a kriptovalutával kapcsolatos álláspontját illetően. Washingtonban töltött ideje alatt nyilvánosan nem állt ki az...

A Bitcoin ára továbbra is szilárdan beágyazott a bika piacon, szemek a 74.000 dolláros szinten

A Bitcoin továbbra is erős bikás tendenciákat mutat a napi időkeretben, mégis az elemzők rövid távú figyelmeztető jeleket mutatnak, amelyek figyelmet érdemelnek. A Crypto World elemzője...

Az Ethereum ETF kedden indul – Melyik altcoin kerül a fedélzetre?

Vendégbejegyzés Az Ethereum (ETH) továbbra is meghatározó erő a kriptopénzek világában, mivel sokoldalú platformot kínál a decentralizált alkalmazások és okos szerződések számára. Kiemelkedik a blokklánc technológiában betöltött...

Ethereum (ETH) árfolyam elemzés 07.22.

Prémium Ethereum (ETH) A kriptopénzek piaca az elmúlt 24 órában körülbelül 1%-os ugrást regisztrált. Ráadásul jelenleg több mint 2,47 billió dolláron áll, és az olyan top tokenek, mint...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!