A Cardano egyik fejlesztője szerint nincs olyan, hogy tökéletes blokklánc

-

A Cardano Foundation fejlesztési igazgatója, Mel McCann szerint a különböző felhasználási módokra a különböző blokkláncok valók.

A közösségben régóta beszédtéma, hogy vajon melyik blokklánc a legjobb, melyik a tökéletes, de a Cardano tisztviselője szerint a valódi kérdés nem ez, hiszen a felhasználás célja dönti el, hogy melyik blokklánc a legalkalmasabb a feladatra.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A fejlesztő a Dubajban zajló World Token Summit konferencián adott interjút a sajtó képviselőinek, és a különböző témakörök között ez az örökzöld kérdés is felmerült.

McCann úgy véli, a cégeknek nem is kell sokat változtatniuk, hogy alkalmazni tudják az innovációkat, hogyan tudják bővíteni a rendszerüket.

„Rengeteg különböző módon lehet a blokkláncot az eredetbiztosításra használni, a nyomon követhetőségre, az ellenőrizhetőségre. Ez azt jelenti, hogy a vállalatok számára rengeteg lehetőség áll nyitva, hogy részesüljenek a blokklánc nyújtotta előnyökből. Nem arról van szó, hogy bárkinek is változtatnia kellene az üzleti modelljén. A hangsúly azon van, hogy a létező, működő üzleti modellekbe hogyan lehet beilleszteni a web3 által nyújtott előnyöket, képességeket.”

McCann azt is elmondta, hogy a cég tapasztalatai alapján az oktatás, a képzés kulcsfontosságúnak számít, hogy új felhasználókat tudjanak a területre csábítani.

Elmondása alapján éppen ezért a Cardano nagyon aktív a közvetlen oktatási tevékenységekben is, és egy saját platformot is építenek ennek a jegyében.

Az interjú során szóba került a kérdés, hogy vajon melyik blokklánc a legjobb, melyeknek milyen előnyei vagy hátrányai vannak, McCann pedig elmondta, hogy a kérdésfeltevésbe bele kell foglalni azt is, hogy mire kellene használni az adott blokkláncot.

„Nincs olyan, hogy a legjobb blokklánc. Ezt a kérdést el kellene felejteni. Olyan van, hogy melyik a legjobb blokklánc erre vagy arra a célra. Nem létezik tökéletes hálózat. Ez attól függ, hogy mire kell a blokklánc.”

McCann szerint kizárólag az egyes üzletek, vállalkozások létrehozói tudhatják pontosan, hogy az ő céljaikra melyik blokklánc felel meg a leginkább.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Minden blokklánc más célra használható eredményesen, és ha több cél van, akkor több lehetőséget kell figyelembe venni.

„Nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az mindenre jó. Ez nem így működik.”

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Legfrissebb bejegyzéseink

A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját. Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely...

A Binance jogi küzdelme a SEC-el

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására. A Binance a SEC vádjainak elutasítására...

Dogecoin (DOGE) technikai elemzés 09.22.

Prémium Dogecoin (DOGE) A piaci korrekció az elmúlt nap során visszafogta a Dogecoin (DOGE) bikás előretörését a 0,06 dolláros támaszszintről. A vevők azonban tartották a támaszt, a mém...

Egy bálna nagy tételben vásárol Ethereumot

A bálna tevékenység nagy érdeklődésnek örvend a kriptotérségben, az elemzők és a kereskedők szorosan figyelemmel kísérik, hogy hasznos információkhoz jussanak. Az egyik ilyen érdekes lépésre nemrégiben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!