A Bitcoin (BTC) 400%-os emelkedése előttünk? A történelem szerint igen

-

A Bitcoin története során a konszolidációs időszakba való belépést követően rendkívül volatilis mozgásokat produkált.

A történelem azt mutatja, hogy a BTC minden egyes konszolidációs fázis után negyedéves zárófordulót produkált.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Bitcoin negyedéves ármozgását 2010 óta bemutató grafikon alapján nyilvánvaló, hogy a konszolidációs időszakok után általában jelentős áringadozások következnek be.

Egy kis viszonylagos stabilitást követően a Bitcoin 2013 elején hatalmas értéknövekedésnek indult – körülbelül 16 dollárról 739 dollárra emelkedett néhány negyedév alatt.

2015-ben és 2017-ben hasonló mintázatú konszolidáció következett be 230 dollár körül, amelyet 2017 végére egy majdnem 20.000 dollárra történő kiugrás követett.

Mielőtt 2021 elején 60.000 dollár fölé szökött volna, a Bitcoin a közelmúltban, 2020 végén a 10.000 dolláros szint körül stabilizálódott.

Ahogy megfigyeljük, hogy a Bitcoin jelenleg 58.000 dolláron kereskedik, egy újabb konszolidációs fázist követően, a múltbeli minták egy újabb kiugrás lehetőségére utalnak.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Az előző néhány hónapra helyezve a hangsúlyt, a második grafikon közelebbről szemügyre veszi a Bitcoin napi árfolyam-ingadozását.

Az 50, 100 és 200-as exponenciális mozgóátlagok (EMA) jelennek meg ezen a grafikonon.

Nemrégiben a Bitcoin árfolyama a 200-as EMA-nál talált támaszt, ami azt sugallja, hogy egy mélypont alakulhat ki.

Mivel a Bitcoin jelenleg a 100-as EMA felett kereskedik, az erről a szintről való közelmúltbeli visszapattanás bikás kilátásokat sugall.

A napi grafikon azt is mutatja, hogy a mennyiség a csökkenő trend alatt visszaesett, és nőtt, amikor az árfolyam emelkedni kezdett.

Ez a volumenmintázat gyakran jelzi egy új felfelé irányuló trend kezdetét és egy medvés szakasz lezárását.

Úgy tűnik, hogy a grafikon korábbi negyedéves ingadozásai és a jelenlegi napi aktivitás alapján a Bitcoin készen áll egy újabb nagy mozgásra.

Olvastad már? A kriptók ChatGPT-je, a WienerAI, 7,2 milliós gyűjtésnél tart

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A legjobb altcoinok listája a hosszú távú nyereségért

Conor Kenny elemző és befektető megosztott egy listát azokról az altcoinokról, amelyek szerinte maximális nyereségre képesek a közelgő bikafutás során. A lista első helyén a kriptovaluták...

Szeptemberi kitörésre készülhet a bitcoin

A Bitcoin volatilitási jelzései mindössze kétszer mutattak ilyen erős torzítást a bikák javára a coin története során – derült ki a heti BTC árfolyamgrafikon elemzéséből. Az...

Vége a mémszezonnak? A PEPE és a SHIB megtorpan, a MEME új ATL-el, de a CYBRO új csúcsokat döntöget

Vendégbejegyzés A kriptopiac továbbra is nyugodt, miközben a következő bikafutásra vár. A befektetők jó belépési ponton keresik az altcoinokat. A legutóbbi trendek vegyes teljesítményt mutatnak a népszerű...

A BlastUP idén nyáron átlépheti az 1 dolláros határt? A befektetők óvatosak a NOT, RNDR és a NEAR tekintetében

Vendégbejegyzés A kriptopiac nyugodt, várva a következő bikafutást. Az altcoinok jó belépési pontokat kínálnak, a nagyobb kitörésre való felkészültség jeleit mutatják. Közülük néhány token, mint a NOT,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!