A Bitcoin az egekbe szökhet 650.000 dollárra, ha ez bekövetkezik…

-

Woo szerint az önfenntartó beáramlások jelenleg sokkal nagyobbak, ezért a 2,56 billió dolláros piaci tőkecél egy alsó határt jelentő becslés.

A Bitcoin (BTC) a medve piaci mélyponton 91.000 dollárt, a bika ciklus csúcsán pedig 650.000 dollárt érhet a kriptopénz tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) teljes körű elterjedésével a következő években.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Willy Woo Bitcoin-elemző tweetje szerint a digitális eszköz elérheti ezeket az árcélokat, amennyiben a befektetők a vagyonkezelő cégek ajánlásainak megfelelően teljes mértékben bevetik a Bitcoin ETF-eket.

bitcoin
Forrás: X

A Bitcoin új árcéljai

Állítása alátámasztására a Bitcoin-elemző kidolgozott néhány számítást, amelyek az allokációs ajánlásokon, a saját letétbe helyezett beáramlásokon és a piaci érték és a realizált érték (MVRV) arányán alapulnak, ami a BTC piaci értéke és a realizált értéke közötti arányt jelenti.

Woo elmagyarázta, hogy az olyan vagyonkezelők, mint a Fidelity, szerény, legfeljebb 2%-os kriptoportfólió-allokációt javasolnak.

Ezek a cégek nagyjából 100 billió dollárt kezelnek, ami legfeljebb 2 billió dollárt hagy a Bitcoinra. A szám idővel növekedni fog, ahogy a BTC-t egyre többen fogadják el.

A Bitcoin jelenlegi befektetései több mint 561 milliárd dollár értékűek. A 2 billió dollár hozzáadásával a teljes összeg 2,56 billió dollárra emelkedik, ami jelentősen megnöveli az eszköz ökoszisztémáját.

A fenti szám sokkal több lehet, ha a saját letétbe helyezett beáramlásokat is figyelembe vesszük. Woo szerint a saját letétbe történő beáramlás jelenleg sokkal nagyobb, ezért a 2,56 billió dolláros célérték egy alsó határérték.

Az arany piaci értékének túlteljesítése

Az MVRV arányt alkalmazva, amely a piaci kapitalizáció és a befektetett pénz viszonyát számítja ki, a befektetési célszámot a bikapiaci csúcsok esetén meg kellene szorozni ötödével, a medvepiaci mélypontok esetén pedig 0,7-tel.

Ezzel a kriptopiac kapitalizációja 12,8 billió dollár lenne a csúcson és 1,8 billió dollár a mélyponton, vagyis 91.000 dollár és 650.000 dollár BTC-nként.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Woo egyértelművé tette, hogy a BTC várhatóan nem éri el a 91 000 és 650 000 dolláros célt ebben a ciklusban, mivel az ilyen tőkebefektetések hosszú időt vesznek igénybe.

A Bitcoin azonban óhatatlanul meg fogja haladni az arany piaci kapitalizációját, amikor az ETF-ek már teljes mértékben kiaknázták a potenciáljukat.

„Ezek nagyon konzervatív számok. A Bitcoin meg fogja verni az arany kapitalizációját, amikor az ETF-ek már betöltötték szerepüket… A Bitcoin biztosan meghaladja az arany kapitalizációját, mire az eszközkezelők tőkéje bevetésre kerül. Az Arany 12 éves bikafutáson ment keresztül, amikor az ETF-jét jóváhagyták, most a Bitcoinon a sor” – jelentette ki a Bitcoin elemzője.

Olvastad már? Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Captain Tsubasa NFT focijáték debütál az Oasys blokkláncon

A klasszikus japán anime sorozat, a Captain Tsubasa bemutatta NFT focijáték formájában tér vissza az Oasys blokkláncra. A web3-as játékokra specializálódott Oasys május 20-án jelentette be,...

Ez az új kripto előértékesítés közelít a 3 millió dollárhoz

Képzelj el egy kriptovalutát, amelyben egyesül az internet mém kutyák iránti megszállottsága és a mesterséges intelligencia (AI) világa. A WienerAI (WAI) csapata pontosan ezt hozta el...

A Bitcoin ára eléri a 70.000 dollárt, amint BTC ETF vásárlása megugrik

Az elemzők szerint a Bitcoin árfolyama új csúcsok felé tart most, hogy a közelmúltbeli konszolidációs szakasz véget ért. A Bitcoin árfolyam a hőn áhított 70.000 dolláros...

Ez olyan, mintha 10 dollárért SOL-t vásárolnál: A szakértők ezeket az altcoinokat nevezik meg Solana jövőbeli versenytársaiként

A blokkláncplatformok versenyének birodalmában az altcoinok egy válogatott csoportja robusztus teljesítményével kelt hullámot, és a jól ismert Solana hálózat lehetséges riválisaiként pozícionálja őket. Mi teszi ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!