Megsínylette a Solana a kriptopiaci zuhanást

-

A SOL token árfolyama 11%-ot esett a hétvégén, és a derivatíva-piacon ez hatalmas zuhanáshoz vezetett.

A határidős kötések tömegével likvidálódtak, és egyetlen nap leforgása alatt 440 millió dolláros kárt szenvedtek a spekulánsok.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Sok kereskedő ennek ellenére is optimista, és jó vételi ehetőségként tekint a jelenlegi árfolyamokra.

Vasárnapra virradóra a Solana határidős kötései 1,62 milliárd dolláron állnak, ez 21%-kal alacsonyabb a szombati értéknél, ez derül ki a CoinGlass számaiból.

solana
Forrás: CoinGlass

A határidős kötések teljes mennyiségét a tőzsdéken lévő nyitott pozíciók összesítésével kapjuk meg, ez fontos indikátor a piaci egészségi állapotára vonatkozóan az elemzők szerint.

A SOL árfolyama 11%-os csökkenéssel egészen 136 dollárig ereszkedett.

Pirosban a SOL, XRP, ADA árfolyama

Az esés számtalan long pozíciót likvidált, és azok a kereskedők, akik emelkedésre számítottak az április 20-án érkező bitcoin felezés miatt, nagyot csalódhattak.

Nem csak a SOL, hanem több más nagy kapitalizációjú kriptopénz is megszenvedte a hétvégét, a legnagyobbat pedig az XRP tapasztalta, 12,12%-os eséssel.

A Dogecoin 10,86%-ot vesztett az árából, az ADA pedig 10,2%-kal kerül kevesebbe.

Nem lehet előre tudni, hogy ez a lejtmenet meddig fog tartani, de a kereskedők általánosságban optimisták a piac jövőbeni alakulását illetően.

A közösségi médiában is nagy zajt keltettek a likvidációs hullámok, és sok ismert elemző, kereskedő osztotta meg a véleményét a helyzettel kapcsolatban.

Volt, aki arra hívta fel a követői figyelmét, hogy a mostani alkalom kiváló lehetőséget biztosít, hogy jó vételi lehetőség mellett szálljanak be a befektetők a megbízható projektekbe.

Mások úgy véli, az ilyen meredek esést sokszor visszapattanás követ, és a hét elején nem lehetetlen, hogy akár 20-30%-os erősödést produkáljanak egyes altcoinok.

A Glassnode mindenesetre nem ennyire optimista, és elmondta, hogy a bitcoin ilyen visszahúzódásai a legtöbbször tovább folytatódtak eddig, és lehet, hogy ez most is így lesz.

A közösségi médiában úgy fogalmaztak, hogy a piaci eufória idején, amelyet most is tapasztalhatunk, az árfolyam visszahúzódása szinte mindig meghaladja a 25%-ot.

Most viszont még csak két kisebb esést tapasztalhattunk, 10% körülieket, miután március elején új rekordot ért el az árfolyam.

A Solana amúgy sem remekel

Az elmúlt napokban a Solana hálózatán tapasztalható leállások, lassulások miatt több blokklánc-projekt is bejelentette, hogy elhalasztják az indulásukat.

A Solana fejlesztői úgy tervezik, hogy április 15-re kijavítják a hibákat, és a hálózat ismét használható lesz.

A tranzakciós hibák, és a hálózati leállások már hetek óta próbálgatják a felhasználók türelmét, és számos új vállalkozás döntött úgy emiatt, hogy elhalasztják a token-kibocsátásukat, elindulásukat, amíg nem rendeződik a helyzet.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Hogyan segíthet a Ripple az Uniswapnak a SEC elleni összecsapásban?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Ezek a Bitcoin címek felhalmozott a legtöbb BTC a legutóbbi rally során

A hét elején a Bitcoin (BTC) több mint 13%-ot emelkedett, és öthetes napi csúcsra, 71.400 dollárra zárta a napot, magával rántva a kriptopiac többi részét...

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!