Hogyan segíthet a Ripple az Uniswapnak a SEC elleni összecsapásban?

-

A Ripple (XRP) és a SEC (Security and Exchange Commission) között zajló jogi csatározás közepette a reflektorfény most az Uniswap Labs felé terelődött.

Az Uniswap (UNI) vezérigazgatója április 10-én egy X poszton keresztül tájékoztatta a kriptoközösséget, hogy Wells értesítést kapott a SEC-től.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az Uniswap vezérigazgatójának kitartó optimizmusa

Hayden Adams, az Uniswap vezérigazgatója a „Bankless” podcasttal folytatott közelmúltbeli beszélgetés során aggodalmának hangot adva megjegyezte,

„A SEC lényegében nagyon agresszív álláspontot képvisel, és alapvetően megpróbálja leállítani a kriptót”.

Továbbá megvilágította a Wells közleményét az Uniswap interfészeivel kapcsolatban.

Mindez egybeesett a Coinbase brókerként való besorolásával kapcsolatos nemrégiben hozott bírósági döntéssel.

Azt mondta,

„Most vesztettek a bíróságon, úgy két hete a Coinbase-el, ugye? Nem úgy, mintha tárgyalásig ment volna, és a bíróságon vesztettek volna, hanem a lehető legkorábbi szakaszban vesztettek, amikor még lehet veszíteni.”

Ez az összehasonlítás aláhúzza az ítélet jelentőségét, és potenciális precedenst sejtet az Uniswap ügyében.

Az Uniswap a Ripple nyomdokaiba léphet

Továbbá Stuart Alderoty, a Ripple CLO-ja a SEC elleni kritikára hivatkozva kiemelte,

„A SEC továbbra is vesztésre áll. A Second Circuit Court of Appeals elutasította a Govil ügyben hozott döntésének felülvizsgálatát, amely szerint ha a vevő nem szenved pénzügyi veszteséget, akkor a SEC nem jogosult az eladótól a disgorgementre.”.

Ez arra utal, hogy az Uniswap talán érdemes lenne néhány jegyzetet venni a Ripple rugalmassági játékkönyvéből.

Nevezetesen, a szabályozási akadályok ellenére a Ripple a közelmúltbeli piaci visszaesésig fenntartotta a pozitív kereskedési lendületet.

Figyelembe véve a közelmúlt kriptovérfürdőjét, sok token jelentős kétszámjegyű csökkenést tapasztalt. Néhány befektető azonban úgy tűnt, hogy megragadta a lehetőséget, és több XRP-t halmozott fel.

Ezt támasztotta alá a Santiment adatainak elemzése, amelyben az XRP tőzsdei kiáramlása megnőtt az elmúlt napokban.

Uniswap
Forrás: Santiment

Ez arra utalt, hogy az általános piaci csökkenés ellenére egyes befektetők vételi lehetőségként tekintettek az áresésre.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Mi vár az Uniswapra?

A kihívásokkal szemben az UNI az elmúlt 24 órában jelentős, 12,64%-os csökkenést tapasztalt, ami egy konszolidációs fázist jelez.

A heti grafikonon éles, 28,21%-os csökkenés látható, 11 dollárról 7 dollárra zuhant mindössze három nap alatt.

Ahogy az Uniswap jogi csatájának időtartama továbbra is bizonytalan, a kérdés továbbra is megoldatlan marad: Meddig megy el a SEC?

A folyamatos rugalmassággal és a más altcoinoktól, különösen az XRP-től való tanulságokkal azonban az UNI token tulajdonosok jelentős értéknövekedést várhatnak az elkövetkező napokban.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? Egy amerikai szenátor is beszédet tartott a Bitcoin Policy Summit rendezvényen

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Eladni, vásárolni vagy tartani? Itt a legjobb stratégia az Ethereum ETF jóváhagyása után

Az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdebizottság (SEC) zöld utat adott nyolc Ethereum tőzsdén kereskedett alapnak (ETF), ami izgalmat keltett a kriptoközösségben. Az Ethereum árfolyama azonban a jóváhagyás...

Mi az a felhőbányászat? A MAR mining megtanítja, hogyan lehet napi 1000 dollárt keresni a felhőbányászat segítségével

Vendégbejegyzés Mivel egyre több játékos lép be a kriptopénzek piacára, a bányászat egyre összetettebbé válik, és egyre nagyobb számítási teljesítményt igényel. A bányászat egyre összetettebbé válik...

5 legjobb filléres kripto, amit ma érdemes megvenni

A 2024-es bikafutás felgyorsulása miatt a megfelelő kriptovaluták alacsony áron történő megtalálása a növekedésre éhes befektetők számára kulcsfontosságú lehet. Ebben a válogatásban öt hatalmas potenciállal rendelkező...

Vajon a BNB 2024-ben megdönti az eddigi csúcsát?

A Binance Coin (BNB) az elmúlt években kiemelkedő teljesítményt nyújtott a kriptopénzpiacon. A kérdés azonban minden befektető fejében ott motoszkál: Vajon a BNB idén meg...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!