Folyamatos megfigyelés alatt fog állni az Ethena által kibocsátott USDE stablecoin

-

Az Ethena által kiadott stablecoin, az USDE mára elérte a 2,39 milliárd dolláros kapitalizációt, de sokan úgy vélik, hogy az algoritmusa nem elég erős.

A projekt nemrégiben jelentette be, hogy fedezeti eszközként a bitcoint is használni fogják, ez viszont beindította a vészjelzést a piaci szereplők körében.

Az Intotheblock.com Ethena Risk Radar dashboard-ja


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bedőlt Terra esetében is a bitcoin számított fedezeti eszköznek az Anchor protokollon keresztül, és ennek az élménye még élénken él a többségben.

A hasonlóságok miatt felerősödtek azok a hangok, amelyek az Ethena döntését potenciálisan veszélyesnek tekintik, és arra figyelmeztetnek, hogy ezzel hasonló vége lehet a történetnek.

Az USDE stablecoin kifejezetten magas hozamot ígér, ahogyan az Anchor is tette, bár ennek a pontos mértéke a lekötés időtartama tekintetében változik.

A hozam a cikk írása pillanatában 17% körül mozog, de volt már 60% is, és a múlt héten pedig hosszabb időt töltött 30% fölött.

A kockázatok ellenére a stablecoin készlete hamar átlépte a 2 milliárd dolláros mérföldkövet, és április ötödike óta újabb 390 ezerrel nőtt a készlete.

Arthur Hayes, az Ethena mögött álló egyik befektető a hét végén jelentette be, hogy elindítják az Ethena Risk Radar alkalmazást, amely a stablecoin állapotát fogja nyomon követni.

A megfigyelt adatok között olyanokat találunk, mint a dollárhoz való kötöttséget, az árfolyamot, a likviditás mértékét a decentralizált tőzsdéken, vagy éppen az esetleges árváltozásokat.

Emellett további indikátorokat is biztosít a platform az érdeklődők számára, nyomon követhető lesz a volatilitás, a likviditási poolok készlete, a decentralizált tőzsdéken felszámolt jutalék mértéke, vagy éppen a piaci mélység.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

A platform emellett egy figyelmeztetést is ad a felhasználók számára, hogy az Ethena számos esetben láncon kívüli tranzakciókat is bonyolít, ezeket pedig nem tudja nyomon követni a monitorozó rendszer.

Ezek a funkciók abból adódnak, hogy a decentralizált blokklánc mellett az Ethena a saját vállalati rendszerén keresztül is nyújt szolgáltatásokat az ügyfelei számára.

Kövesd a Kriptoworld-öt a Google News-on

Olvastad már? A CYBRO előértékesítése: A Dogecoin, Shiba Inu és Dogwifhat befektetői mellett, lovagolja meg a hype-ot, és szerezz profitot!

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Peter Brandt megelőlegezi a Tether összeomlását és az USD bukását

Peter Brandt a világ legnagyobb stablecoinjának, a Tether-nek a stabilitásával kapcsolatban komoly kételyeinek adott hangot. Ez az aggodalma egybecseng az USDT-t és a Tether menedzsmentjét...

Miért emelkedett ma a Bitcoin ára?

A Bitcoin piacán ma gyors fellendülés következett be a 65.000 dollár közeli medvés kereskedési időszakot követően. A piaci tőke 1,3 billió dollárra ugrott, ami egy figyelemre...

Az ETH ETF lehetséges júliusi bevezetése, hogyan fogja újraértelmezni az altcoin piacot

Vendégbejegyzés Az ETH ETF júliusban tervezett elindítása jelentős változásokat hozhat az altcoinok piacán. Elemzők szerint ez a lépés hatással lehet a kereskedési stratégiákra és a piaci értékelésekre. A...

Sorra hagyják el a bálnák a Bitcoint, inkább a mesterséges intelligencia felé fordulnak

A hosszú távú bitcoin-tulajdonosok és a bányászok az elmúlt két hétben az eszköz legnagyobb eladói közé tartoztak. Úgy néz ki, most inkább a mesterséges intelligenciát...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!