A Bitcoin árfolyama 10%-kal emelkedik – 60 000 dolláros árfolyam van a láthatáron?

-

A Bitcoin (BTC) meglepte a befektetőket, mivel az éjszaka folyamán bikás teljesítményt mutatott, ami lehetővé tette, hogy átlépje az 57.000 dolláros szintet.

A CoinMarketCap szerint a Bitcoin értéke csak az elmúlt 24 órában közel 10%-kal ugrott meg.

A Bitcoin 57.000 dollár fölé emelkedik

Korábban arról írtunk, hogy nagy a valószínűsége annak, hogy a BTC árfolyama volatilissá válik, mivel egy kulcsfontosságú mutató olyan szintet ért el, amelyet történelmileg bikarali követ.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Azonban miután átlépte az 57.000 dollárt, a coin árfolyama e szint alá esett.

A cikk írásakor a BTC 56.600 dolláron kereskedett, a piaci kapitalizációja pedig meghaladta az 1,1 billió dollárt.

Az árfolyam emelkedése mögött a BTC kereskedési volumenének több mint 200%-os növekedése állt, ami a bikarally alapjaként funkcionált.

A masszív árfolyam-emelkedés ellenére a vételi nyomás az érmére továbbra is magas maradt.

Különösen Axel kriptoelemző emelte ki, hogy a Bitcoin heti kiáramlása erősen zöld volt, ami az elmúlt évben végig követte ezt a tendenciát.

A BTC on-chain mérőszámait elemezve ellenőrizhető, hogy a bikás hangulat továbbra is magas marad-e.

Azt találtuk, hogy a CryptoQuant szerint a BTC tőzsdei tartalékai csökkentek, ami azt jelenti, hogy az eladási nyomás alacsony volt a megjelenés idején.

Ezenkívül a bányászok pozícióindexe (MPI) azt mutatta, hogy a Bitcoin-bányászok az egyéves átlaghoz képest mérsékelt mértékben adták el állományaikat.

Ezt leszámítva a vételi hangulat összességében dominánsnak tűnt, mivel a Bitcoin Coinbase prémiuma zöldben volt. Az amerikai befektetők tehát a megjelenés idején aktívan vásárolták a BTC-t.

bitcoin
Forrás: CryptoQuant

Vajon a 60.000 dollár a következő célpont?

Ha sikerül a Bitcoinnak megtartania a bikás lendületét, akkor a befektetők akár tanúi is lehetnek annak, hogy a BTC árfolyama magasabb árszinteket érint, a következő cél pedig a 60.000 dolláros szint lehet.

Hogy megtudjuk, hogy a BTC előtt állnak-e akadályok, vetettünk egy pillantást a likvidációs hőtérképére.

Forrás: Hyblock Capital

Úgy találtuk, hogy az előttünk álló út meglehetősen optimistának tűnik a BTC számára, mivel nem sok BTC-t fognak likvidálni a 60.000 dolláros szint előtt.

Ha folytatódik a felfelé lirányú ármozgás, akkor a BTC ellenállással 61.000 dollár közelében találkozhat.

De ettől függetlenül a BTC-nek 57.000 dollár fölé kell emelkednie ahhoz, hogy fenntartsa a bikarallyt.

Ezután megvizsgáltuk a Bitcoin napi grafikonját, amely azt mutatta, hogy a MACD bikás kereszteződést mutatott, ami további árfolyamrallyra utal.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A többi mutató azonban medvésnek tűnt. A Relative Strength Index (RSI) például a túlvásárolt zónában volt.

Ráadásul a BTC árfolyama megérintette a Bollinger-sávok felső határát, ami arra utal, hogy a BTC bikarallyja hamarosan véget érhet.

bitcoin
Forrás: tradingview.com

Olvastad már? Egy kriptó, amelynek hatodik érzéke van a csalások kivédésére

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana – Long vagy short? A SOL kereskedők álláspontja

A Solana alapítvány legutóbbi frissítése szerint a Solana devnet sikeresen újraindult és újraindította a normál működést. A fejlesztői környezet április 19-én a hajnali órákban ment tönkre....

72 embert tartóztatnak le a JPEX-botrány kapcsán

A hongkongi rendőrség 29,37 millió dollár értékű, a JPEX-hez kapcsolódó pénzeszközöket fagyasztott be a városállam állítólagos legnagyobb csalásában. A hongkongi hatóságok több mint 70 személyt tartóztattak...

A Bitcoin negyedik feleződése immár befejeződött

Ime, mit jelenthet a most befejezett felezés a bányászok és a befektetők számára. A Bitcoin negyedik feleződése, a kriptopénzek világában négyévente bekövetkező, nagy várakozással kísért esemény...

A szakértők szerint ezek a rejtett kripto drágakővek hamarosan berobbannak

Vendégbejegyzés A kriptopiac bővelkedik lehetőségekben, mivel 2024-ben új szakaszba lép. A szakértők néhány kiválasztott kriptovalutára összpontosítottak, amelyek jelentős növekedésre vannak kilátásban. Ebben a cikkben mélyrehatóan elemezzük ezeket...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!