A Bitcoin az áprilisi feleződés előtt minden idők legmagasabb szintjére emelkedik?

-

A kriptopénzpiac egyre inkább felforrósodik. Számos grafikon függőlegesen emelkedik, mivel a Bitcoin árfolyama évek óta először átlépte az 57 ezer dollárt.

A Bitcoin egy ideje már mellékvágányra került, de a kriptopénz csak az elmúlt 24 órában több mint 10%-kal robbant be, magával rántva a piac nagy részét.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Ennek hatására számos elemző azt találgatta, hogy a BTC meg fogja-e törni a 69.000 dollár körüli történelmi csúcsát a közelgő áprilisi feleződés előtt.

A tény az, hogy a BTC mindössze 23%-ra van az all-time high-tól, és a folyamatos bikás lendület mellett egyre valószínűbbnek tűnik az ATH áttörése április előtt.

A Bitcoin ETF-beáramlás egy figyelembe vehető tényező

A Bitcoin ETF spot jóváhagyása az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete által kétségtelenül határozott szerepet játszott a közelmúltbeli rallyban és azon túl is.

A BTC ETF-ek iránti érdeklődés jelentős volt, a kumulatív kereskedési volumen alig több mint egy hónappal az indulás után meghaladta az 50 milliárd dollárt.

Az utóbbi 24 órában az összes ETF kereskedési volumene 3,24 milliárd dollár fölé szökött.

Ha ez a pozitív tendencia folytatódik, a Bitcoin könnyebben túlszárnyalhatja a feleződés előtti történelmi csúcsát, különösen, ha a várakozás is nőni kezd.

További szempontok

Elhatároztuk, hogy a ChatGPT-t is megkérdezzük arról, hogy a BTC április előtt áttöri-e az ATH-ját, feltéve, hogy a bikás lendület kitart.

Habár tétován, az AI megerősítette, hogy a felezés történelmileg megnövelte az érdeklődést a Bitcoin iránt:

Történetileg ez az esemény megnövekedett érdeklődéshez és spekulációhoz vezetett a Bitcoin iránt, ami potenciálisan felhajtotta az árát, mivel az új bitcoinok keletkezésének üteme csökkent, így ritkábbá vált.

A ChatGPT néhány nagyon fontos tényezőt vázolt fel, amelyeket figyelni kell, és amelyek bármilyen jelzést adhatnak arra vonatkozóan, hogy a BTC-nek lesz-e esélye.

Ezek közé tartoznak:

  • A kereslet és kínálat dinamikája
  • Technikai elemzési trendek
  • Piaci hangulat és befektetői magatartás

A kereslet és a kínálat szempontjából jelenleg egyértelmű, hogy az utóbbi felülmúlja az előbbit. Ez az oka annak, hogy az árfolyam emelkedik.

A piaci hangulat és a befektetői magatartás is egyértelműen pozitív e cikk írásakor.

Legfrissebb Bitcoin árelemzésünkben megfigyeltük, hogy a hosszú távú tulajdonosok SOPR-je azt bizonyítja, hogy a hosszú távú tulajdonosok továbbra is türelmesek, és egyelőre nem mutatnak komoly eladási szándékot.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!


Nem szabad elfelejteni, hogy a bikapiacokon a volatilitás kiemelkedő, és a 20%-os nagyságrendű mozgások sem kerülnek le a napirendről. Erre a tapasztalt kriptoelemző, a Duo Nine is rávilágított, aki megosztotta:

Olvastad már? Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A szakértők szerint a legjobb altcoinok készen állnak a rövid távú nyereségre

Vendégbejegyzés A kriptopiac a fellendülés erős jeleit mutatja, felkeltve a tapasztalt befektetők és az újonnan érkezők figyelmét egyaránt. A bikás tendenciával a láthatáron a reflektorfény a kiválasztott...

A Cardano 1,7 milliárd dollárral növeli a piaci tőkeértéket

A Cardano, az egyik legmenőbb kriptovaluta, ma figyelemre méltó feltámadást tapasztalt, több mint 1,7 milliárd dollárral növelve piaci kapitalizációját. Ez a fellendülés a kriptopénzek piacán tapasztalható...

Három év börtönt kapott a biztonsági szakértő, aki két tőzsdét is meghekkelt

Ez az első eset, hogy az USA-ban börtönbüntetést kapott valaki azért, mert kihasználta egy okosszerződés kódhibáját, a bíróság ráadásul az ellopott 12 millió dollár visszafizetésére...

Az elemző masszív árrallyt jósol az altcoinok számára, amelyet a BTC feleződése vált ki, a SOL, DOT, TON, OP és BLP-re utalva

Vendégbejegyzés A kriptopiac egy izgalmas szakaszba lép, ahogy a Bitcoin következő feleződése közeledik. Az elemzők a kiválasztott altcoinok felé fordítják figyelmüket, jelentős értéknövekedést várva. Közülük a SOL, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!