Starknet TVL: Áttörés az Ethereum Layer 2 szektorban

-

Az elmúlt héten robbanásszerűen növekedett a Starknet Total Value Locked (TVL) értéke, adataink szerint 194%-kal emelkedett, elérve a 1.32 milliárd dollárt. Ezáltal a Starknet az Ethereum Layer 2 projektek között a negyedik helyre került.

A TVL azon eszközök értékét méri, amelyeket egy adott blokklánc hálózaton lekötöttek vagy letétbe helyeztek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Starknet esetében ez a növekedés lenyűgözőnek tekinthető, különösen figyelembe véve, hogy csak február 14-én indult Mainnet-en. A siker ellenére az indulás nem zajlott le viták nélkül.

A Starknet csapata 700 millió STRK tokent osztott szét a korai elfogadóknak. Azonban voltak vádak a csapat részéről történt tokeneladásról, aminek következtében a STRK árfolyama lecsúszott 2 dollár alá.

A TVL emelkedése azt mutatja, hogy a piaci résztvevők bíznak a Starknet Layer 2 hálózatban.

Ha a TVL csökkent volna, az azt jelentette volna, hogy a piaci szereplők óvatosak lennének a likviditás hozzáadásában.

Azonban a növekvő TVL azt sejteti, hogy a résztvevők megbízhatónak tartják az L2-t.

Ha a TVL tovább növekszik, akkor a STRK-nak esélye lehet arra, hogy átugorja a jelenlegi értékét. Azonban a TVL önmagában nem tudja meghatározni, hogy a STRK ára emelkedni fog-e vagy sem.

Ezért érdemes más mutatókat is megvizsgálni.

Az Starknet (STRK) meg tudja szakítani a vesztes szériáját?

Az egyik ilyen mutató a fejlesztési aktivitás. A fejlesztési aktivitás megmutatja, hogy egy projekt új funkciókat indít-e el a hálózatán.

Ez a GitHub nyilvános repository-inek követésével történik.

Amikor a mutató növekszik, az azt jelenti, hogy a fejlesztők új funkciókat indítanak el. Így a Starknet fejlesztési aktivitásának csökkenése arra utalhat, hogy a fejlesztők kódkötelezettségei lelassultak, ami medvéként értékelhető.

Azonban ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy a STRK sorsa megpecsételődött, bár az elmúlt hét egyik legnagyobb vesztese volt.

Ami a stablecoin kínálatot illeti a hálózaton, a Santiment on-chain adatai szerint van némi javulás. Jelenleg a bálnák által tartott stabilcoin kínálat 53,99-re emelkedett.

Forrás: Santiment

Ez a növekedés arra utalhat, hogy a bálnáknak elegendő vásárlóereje van ahhoz, hogy beindíthassák a STRK árának emelkedését.

A továbbiakban a STRK ára stabilizálódhat vagy jelentős növekedést mutathat. Ennek egyik oka lehet a tokenek feloldási ütemtervében tett változás.

Egy másik tényező, amely befolyásolhatja az árát, az ETH. Ha az ETH 3.500 dollár felé tart, a STRK és hasonló beta projektek is emelkedhetnek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezen információk alapján érdemes figyelni a Starknet és a STRK következő lépéseit a Layer 2 szektorban.

Az elmúlt események és a jelenlegi mutatók alapján a befektetőknek körültekintően kell eljárniuk, miközben figyelemmel kísérik a piaci változásokat és a fejlesztéseket a Starknet és az Ethereum Layer 2 projektjei körül.

Olvastad már? Az Ethereum bálnák 64 millió dollárt vontak ki a tőzsdékről

Kiemelt kép

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A magyar fejlesztésű THE CORE web3-as stratégiai játék, a felfedezői már a Mars felé tartanak

2023 február 29-én indult el a THE CORE, amely egy Civilization-típusú stratégiai játékot vízionál egy Ready Player One által inspirált virtuális világban, ahol a játékosok...

Az USA betiltaná az algoritmussal működő stablecoinokat

Két amerikai szenátor, Cynthia Lummis és Kirsten Gillibrand közös törvényjavaslattal álltak elő a stablecoinok szabályozására. Ez a lépés rávilágít, hogy a jogalkotók egyre nagyobb figyelmet...

A titkos kriptomilliárdosok nem akarják, hogy tudd: Rejtett drágakövek leleplezése

Vendégbejegyzés A kriptoterület az újabb Bitcoin feleződés kellős közepén lázban ég. Míg a BTC a középpontban van, a befektetők ígéretes eszközöket keresnek, hogy maximalizálják hozamukat a...

Cardano (ADA) technikai elemzés 04.18.

Prémium Cardano (ADA) A legtöbb kriptóhoz hasonlóan a Cardano (ADA) medvéi irányították a piacot, mivel a token árfolyamgrafikonjai továbbra is vörösek maradtak. Voltak azonban trendforduló változások, mivel az...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!