Leállította a bíróság az amerikai bitcoin-bányászok kérdőívezését

-

Az amerikai EIA, azaz az Energiaügyi Hivatal kötelezni akarta a bányászokat, hogy minden információt adjanak át számára az üzleti folyamataikról, egy texasi bíróság viszont kimondta, hogy a hivatalnokoknak erre semmiféle jogi alapja nincsen.

A bírósági döntés értelmében az EIA jogtalanul akar adatokhoz jutni, és amíg ez a kérdés nincsen rendezve, addig a már begyűjtött információkkal sem rendelkezhetnek.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A bírósági határozattal egy időben az EIA is kiadott egy saját nyilatkozatot, hogy „önként” beszüntetik az adatgyűjtést március 22-ig, és egyben azt is elmondták, hogy nem fog büntetést kapni senki, aki a határidőig nem nyújtotta be az elvárt válaszokat.

A bíróság szerint viszont ez a határozat semmit sem ér.

„Az EIA által kiadott állásfoglalás értelmetlen, hiszen nem jelent kötelező érvényű utasítást egyik szervezettől sem, és azt sem tisztázza, hogy mi történik, amennyiben valaki a határidő után sem szolgáltatja be a megkövetelt adatokat. Nem tisztázzák le, hogy az eljárás állítólagos költségei milyen téren merülnek fel, miből állnak össze. Ráadásul azt sem tudni, hogy az EIA mégis milyen módon akarja betartatni ezeket az elvárásokat, ha úgy dönt, hogy nem tartja a szavát, és mégis büntetni akarná a bányászokat.”

Bíróság előtt az EIA

A Texas Blockchain Council és a Riot Platform a múlt héten perelte be az EIA-t, mivel az ügynökség kötelezőnek feltüntetett adatszolgáltatása teljesen jogtalan.

Az EIA február elején kezdte el az adatokat bekérni az USA területén működő bitcoin-bányász cégektől, és kifejezetten arra voltak kíváncsiak, hogy a vállalatok mennyi energiát használnak, és milyen forrásból jutnak ehhez hozzá.

A vállalatoknak ezek alapján pontosan be kellene számolniuk arról, hogy mennyi energiát használnak a bányászathoz, mivel az amerikai állami hivataloknak nemrégiben sikerült elérniük, hogy vészhelyzeti intézkedésként hozzájuthassanak ezekhez az információkhoz is.

A bíróság szerint nincs akkora vészhelyzet

A Texas Blockchain Council szerint nagy esély van rá, hogy ezek az érzékeny üzleti adatnak minősülő információk később nyilvánosságra kerülhetnek, és ezeket aztán az iparág elleni vádaskodásra használnák fel, ahogyan azt tettem már sok esetben a Fehér Ház.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A jelenlegi nézetek szerint a vészhelyzeti engedélyezés, és így maga az adatgyűjtés, annak a kötelezővé tétele nélkülözi a jogi alapot, és egyszerűen csak azért találták ezt ki, mert máshogyan nem tudnák megkerülni a hivatalok a törvényeket, hiszen nem tudják megfelelően indokolni, hogy miért kíváncsiak ezekre az információkra.


Olvastad már? A Sponge újjászületése sokkal előnyösebb, mint gondoltuk

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

PlanB: „A Bitcoin feleződése nem lesz másmilyen, mind korábban”

PlanB ragaszkodik ahhoz, hogy a Bitcoin feleződés után idén 100.000 dollárra fog szökni, és 2025-ben 300.000 dollár fölé emelkedik. A kriptoközösségben keringő általános hiedelemmel ellentétben a...

Pepe (PEPE) technikai elemzés 04.18.

Prémium Pepe (PEPE) A Pepe (PEPE) néhány hete még jelentős növekedést tapasztalt, de mostanra már veszít a lendületéből. A nyereségben való ellátottsága az elmúlt hetekben csökkent, és több...

Vajon a Binance legújabb lépései rosszat jelentenek?

A Binance (BNB) az elmúlt hónapokban számos problémán ment keresztül, a szabályozási ellenőrzéstől kezdve az alkalmazottak tömeges elvándorlásáig. Mindezek ellenére a tőzsde ellenálló maradt, és folytatta...

Fedezd fel 5 kripto befektetést, amelyek idén milliomos-csináló potenciállal rendelkeznek!

Vendégebejegyzés A kripto befektetések iránti izgalom teljes lendületben van, ahogy a 2024-es bikafutás egyre nagyobb lendületet vesz. Sokak keresik a következő nagy lehetőséget a vagyonuk gyarapítására. Ebben...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!