A Bitcoin aránya közel van a 2021-es ATH-hoz, és miért számít ez?

-

A Bitcoin (BTC) hívei már régóta globális értéktárként emlegetik, amely garantált hozamot biztosít a befektetőknek egy időre, függetlenül a szélesebb pénzügyi piac állapotától.

Nos, 2024 lehet az az év, amely drámaian megerősíti ezt a narratívát.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Digitális arany vs. valódi arany

A Bitcoin és az arany aránya az év eleje óta meredeken emelkedett, és a Kaiko kriptopiaci adatszolgáltató szerint egyre közelebb került a 2021-es bikapiac csúcsán mért történelmi csúcshoz (ATH).

A két eszköz relatív teljesítményét mérő arány kiemelte, hogy a „digitális arany” felülmúlta a valós világbeli megfelelőjét.

bitcoin
Forrás: Kaiko

A világ legnagyobb kriptopénzét az idén az Egyesült Államokban bevezetett spot tőzsdén kereskedett alapok (ETF-ek) erősítették.

A SoSo Value adatainak elemzése szerint a spot ETF-ekbe történő beáramlás elérte a 12 milliárd dollárt a januári bevezetésük óta.

A növekvő kereslet miatt a Bitcoin a hónap elején átlépte az ATH-ját, és az év eleje óta több mint 50%-kal emelkedett.

A sárga fém ezzel szemben csak 4,71%-kal tudott növekedni az elmúlt évről évre (YTD), bár a közelmúltban elérte unciánkénti 2179 dolláros csúcsát is.

Ezenkívül a Bitcoinnal ellentétben a fizikai fedezetű arany ETF-eknél a World Gold Council szerint az utóbbi időben nettó kiáramlást tapasztaltak.

A Bitcoin helyettesíti az aranyat a portfóliókban?

Kaiko továbbá kiemelte, hogy a két eszközosztály között nincs kölcsönös kapcsolat.

A 60 napos BTC/Gold korreláció az elmúlt évtized nagy részében pozitív 0,15 és negatív 0,15 között ingadozott.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez arra utalt, hogy a kettő iránti keresletet befolyásoló tényezők jelentősen eltérőek voltak.

Amennyiben a korreláció gyenge marad, a Bitcoin spot ETF-ek az aranybefektetések életképes alternatívájává válhatnak.

Forrás: Kaiko

A JPMorgan elemzője, Nikolaos Panigirtzoglou nemrég kijelentette, hogy a Bitcoin már megelőzte az aranyat a befektetők portfólióallokációjában, ha a volatilitástól igazítjuk.

Ez azt sugallta, hogy a tőke az aranyból a Bitcoinba foroghat át.

Olvastad már? Jobb a Solana mint az Ethereum? Arthur Hayes ezt mondja…

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Egyre meghatározóbbak az intézményi befektetők a bitcoin piacán

Az intézményi befektetők kulcsfontosságú szerepet játszanak a bitcoin piacán. A Glassnode legújabb elemzése szerint a nagy szervezetek, mint az ETF-ek, bányászok, kormányok és tőzsdék, összesen...

13 éve nem volt ilyen alacsony a bitcoin velocityje, de mit jelent mindez?

A bitcoin forgalma 13 éve a legalacsonyabb szintre esett, ami arra utal, hogy ma már inkább „digitális aranynak” tekintik, mint elektronikus készpénznek. Az aktuális on-chain adatok...

A kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált, megjósolja a következő 1000-szeres befutót

Vendégbejegyzés Egy ismert kriptokereskedő, aki 2000 dollárból 20 millió dollárt csinált a 2021-es bikapiacokon történő előértékesítő befektetéseiből, hatalmas FOMO-t és aranylázra készteti a bálnák és az...

Dogecoin (DOGE) árfolyam elemzés 06.14.

Prémium Dogecoin (DOGE) A bikák és a medvék gyakori időközönként megmutatják dominanciájukat, és ennek eredményeként a legtöbb token értéke egy előre meghatározott tartományon belül mozog. Mindeközben némi pozitív...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!