A Binance jogi küzdelme a SEC-el

-

A Binance (BNB) a közelmúltban megtámadta az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet keresetét, arra hivatkozva, hogy nincs hatásköre a jogi eljárás megindítására.

A Binance a SEC vádjainak elutasítására pályázik

A Binance és az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) közötti jogi vita folyamatban van, és a Binance a közelmúltban lépéseket tett a szabályozó testület hatáskörének megtámadására.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Szeptember 21-én a Binance, a Binance.US és Changpeng Zhao indítványt nyújtott be a SEC keresetének elutasítására.

Azzal érveltek, hogy a SEC nem szolgáltatott elegendő bizonyítékot a különféle értékpapírokkal kapcsolatos jogsértésekre vonatkozó állításainak alátámasztására.

Továbbá azt állították, hogy a SEC a Kongresszus egyértelmű jogszabályi támogatása nélkül próbál hatalmat szerezni a digitális eszközök felett.

A SEC eredetileg június 5-én nyújtotta be keresetét a Binance és leányvállalatai ellen.

A szabályozó hatóság azt állította, hogy a tőzsde be nem jegyzett értékpapírok értékesítésével foglalkozott, és jogellenesen működött az Egyesült Államokban.

Hogyan reagált a Binance Coin?

A BNB napi grafikonja azt jelezte, hogy a BNB nem reagált pozitívan a tőzsde legutóbbi fejleményére. Ehelyett folytatta a folyamatos csökkenő tendenciáját.

Szeptember 21-én, amikor a Binance jogi lépéseket tett, a BNB értéke több mint 1,6%-kal csökkent, és 210.8 dolláron kereskedett.

A cikk írásának időpontjában enyhe, 1% alatti veszteséget szenvedett el, és 211.2 dollár körül mozgott.

binance

Továbbá a grafikonból kiderült, hogy a májusi csökkenés óta a BNB jelentős időt töltött a Relative Strength Indexének (RSI) semleges vonala alatt.

A cikkírás idején az RSI a semleges vonal alatt maradt, ami tartósan csökkenő tendenciát jelez.

Emellett a rövid távú mozgóátlag (sárga vonallal ábrázolva) közvetlen ellenállásként működött, amely a 220 dolláros árszint környékén található.

A TVL és a volumen enyhén csökken

Bár nem kapcsolódik a közelmúltbeli jogi fejleményekhez, érdemes megjegyezni, hogy a Binance láncon a kereskedési volumen az elmúlt napokban csökkenést tapasztalt.

Egy pillantás a DefiLlama volumen grafikonjára azt mutatta, hogy a kereskedési volumen körülbelül 300 millió dollárról körülbelül 180 millió dollárra esett vissza. Jelen íráskor a volumen 182 millió dollár körül állt.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Egy másik mérőszám, amely enyhe csökkenést mutat, a Total Value Locked (TVL).

Az írás időpontjában a TVL 2,8 milliárd dolláron állt, ami az egy nappal korábbi érték több mint 2,8 milliárd dollárhoz képest csökkenést jelent.

Olvastad már? Digitális megtakarítások: Hogyan lehet pénzt tárolni kriptopénzben kockázat nélkül

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A MicroStrategy legfrissebb Bitcoin vásárlása

A MicroStrategy legutóbbi Bitcoin (BTC) vásárlásának utóhatásai miatt a medvék azon tűnődnek, vajon megváltoztak-e az idők. A Bitcoin árfolyama ugyanis nem zuhant úgy, ahogy azt...

Optimism (OP) technikai elemzés 12.01.

Prémium Optimism (OP) Az Optimism (OP) az L2 szektor állapota miatt kihívásokkal nézett szembe. Egy nemrégiben készült jelentés mélyebben elmerült ezekben a következményekben, és abban, hogy a DEX...

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!