A PayPal USD (PYUSD) debütálása a KuCoin tőzsdén

-

A KuCoin kriptopénz tőzsde egy pénteki bejelentés szerint bevezette a PayPal PYUSD stablecoinját.

Ez a tőzsdei bevezetés jelentős előrelépés a még fiatal stablecoin hozzáférhetőségének javításában, amely a hagyományos pénzügyek és a kriptopénzek területének egyesítésére készül.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


További listázások a közelmúltban

A PYUSD a közelmúltban történt bevezetésével más kriptovaluták közé lép a KuCoin-on, az egyik világszerte elismert kriptotőzsdén.

Ez követi a stablecoin korábbi listázásait több más neves tőzsdén, köztük a Crypto.com, Bitstamp és Coinbase tőzsdéken.

A Red Hot stablecoin nemrég a Venmo peer-to-peer fizetési alkalmazás is felvette a listájára.

Ez az integráció lehetővé teszi a Venmo kiválasztott felhasználóinak, hogy zökkenőmentesen vásároljanak, utaljanak és fogadjanak PYUSD-t.

Egy stablecoin a bizonytalanságban

Az új listázások ellenére a stablecoin egyelőre nem valószínű, hogy nagy teret nyer.

A Bank of America jelentése szerint a PayPal stablecoinja, a PayPal USD (PYUSD), annak ellenére, hogy potenciálisan javíthatja a fizetés hatékonyságát és az ügyfélélményt, a közeljövőben várhatóan nem fog jelentős mértékben elterjedni.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elemzők arra számítanak, hogy a PYUSD hosszú távon akadályokba ütközik az elfogadásban a központi banki digitális valuták (CBDC-k) és a hozamalapú stablecoinok növekvő versenye, valamint a lehetséges szabályozási kihívások miatt, különösen, ha a nem banki szereplők számára megtiltják a stablecoinok kibocsátását.

A kriptovaluta-közösségen belül a stablecoin a központi irányítással és a potenciális sebezhetőséggel kapcsolatos aggályok miatt vizsgálják.

Olvastad már? Digitális megtakarítások: Hogyan lehet pénzt tárolni kriptopénzben kockázat nélkül

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van a figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!