Hogy segítenek a bálnák a BTC-nek 70.000 dollár fölött maradni

-

A hétvége során a korábbi csúcsok körül való ingadozás után a Bitcoin (BTC) döntő lépést tett a 70.000 dollár fölé, hogy rögzítse azt, ami az első lehet a sok új csúcs közül, amivel az elkövetkező hónapokban találkozhat.

A CoinGecko szerint a cikkírás idején az értékes digitális eszköz 72.000 dolláron kereskedett, az elmúlt 24 órában közel 4%-os nyereséggel.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A rally tovább épült a kriptók iránti erőteljes és gyorsan növekvő intézményi érdeklődésre.

A CME-n a Open Interest átlépi a 10 milliárd dollárt

A Coinglass adatainak vizsgálata szerint a világ legnagyobb Bitcoin futures tőzsdéjén, a CME-n az Open Interest (OI) az elmúlt 24 órában 3,89%-kal emelkedett, és most először lépte át a 10 milliárd dollárt.

Az OI több mint kétszeresére nőtt 2024 eleje óta.

btc
Forrás: Coinglass

A beavatatlanok számára a CME standard futures kontraktusa öt BTC-t ér, és a kriptovaluták iránti intézményi érdeklődés barométerének tekinthető.

Az írás időpontjában a Bitcoin-derivatívákba történt összes befektetés több mint 30%-át tette ki, a Binance 22%-kal a második helyen áll.

A spot ETF-ek állnak a reflektorfényben

A nagyfokú spekulatív érdeklődésre azért van szükség, mert az intézményi befektetők a közelmúltban bevezetett spot ETF-ek révén könnyebben hozzáférnek a Bitcoinhoz.

A SoSo Value adatainak elemzése szerint az új ETF-ek bevezetésük óta 7,69 milliárd dollár kumulatív kereskedési volument könyvelhettek el.

Sőt, március 8-án közel 9,59 milliárd dollár értékű bitcoin állt ezen ETF-ek mögött.

A bálnák növelik a Bitcoin kitettséget

A növekvő intézményi érdeklődés a bálnák állományának folyamatos növekedésében is megmutatkozott.

A Glassnode adatainak vizsgálata szerint a legalább 1k érmét birtokló entitások állománya 6%-kal nőtt az év végéig (YTD). A megnövekedett felhalmozás segített a Bitcoin árfolyamának pumpálásában.

Forrás: Glassnode

Emellett a Binance összes bálna-pozíciójának mintegy 60%-a long volt a cikkírás idején, a Hyblock Capital-ból származó adatok szerint.


A precíziós kereskedés itt kezdődik, Útmutató a TradingView sikeres használatához!

Ez arra utalt, hogy a legtöbb intézményi befektető úgy vélte, hogy a Bitcoin spot ára tovább fog emelkedni az elkövetkező napokban.

btc
Forrás: Hyblock Capital

Olvastad már? A pimasz Peen felnőtt humorral igázhatja le a legjobb mém érméket

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Az amerikaiak többsége elavultnak tartja a pénzrendszert, de nem bíznak a kriptókban

A Digital Currency Group és a The Harris Group által készített friss felmérés kimutatta, hogy az amerikaiak jelentős része elavultnak tartja a jelenlegi pénzügyi rendszert....

Tanulj és keress: A 99Bitcoins ICO-ja túllőtt az 1,1 millión

A 99Bitcoins előértékesítése az első hónap során több mint 1,1 millió dollárt gyűjtött már, és ezzel igencsak magára vonta a learn-2-earn kriptoszektor figyelmét. A Bitcoin háza...

Az Ethereum (ETH) tőkebeáramlása elhalványul a Bitcoinhoz (BTC) képest

Az Ethereum tőkebeáramlása nem tudta követni a bitcoinban tapasztalt növekedést, ami a befektetői érdeklődés eltérését mutatja. A jelenleg zajló ciklus során a BTC és az ETH...

A Bitget elemzője megjósolja a bikapiac következő csúcsát

A BTC és az ETH implikált volatilitása az opciós piac szemszögéből nézve jelentősen csökkent az elmúlt hónapban, különösen az egy hónapon belül lejáró opciók esetében,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!