A Matrixport elemzése: A SEC januárban elutasítja az ETF-kérelmeket

-

A kriptovaluta pénzügyi szolgáltató cég, a Matrixport előrejelzése szerint a spot Bitcoin (BTC) ETF kérelmek esetleges elutasítása januárban várható, a végleges jóváhagyás pedig az év második negyedévében.

Egy január 3-i piackutatásban a cég indokolta, hogy az Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) miért fogja elutasítani a spot BTC ETF-et ebben a hónapban, a jóváhagyás valószínűsíthető időpontját a következő negyedévre tolva, és egyéb tényezők alapján stabil eszközárakat jósolva.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A jelentés szerint a pénzügyi szabályozó hatóság munkatársai és az ETF-et kérelmezők közötti gyakori találkozók ellenére, amelyek a kérelmek újratöltéséhez, szerkesztéséhez és a közeli jóváhagyás széles körű előrejelzéséhez vezettek, a kritikus követelmény 2024 második negyedévéig marad.

A politikai szféra továbbra is kulcsfontosságú az ilyen jóváhagyás szempontjából, és Gary Gensler közelmúltbeli hajlandóságával és megjegyzéseivel további szabályozási szigorításokra van szükség, mielőtt a spot ETF bevezetésre kerülne.

„A SEC ETF-jóváhagyása szempontjából kritikus fontosságú jelenlegi ötfős szavazóbiztosi vezetést a demokraták uralják. A SEC elnöke, Gensler nem karolja fel a kriptót az Egyesült Államokban, és talán még az is nagyon távoli várakozás, hogy megszavazza a Bitcoin Spot ETF-ek jóváhagyását.”

Számos demokrata törvényhozó kritizálta a piacot az elterjedt átverések és a szabályozás hiánya miatt, szigorúbb politikát követelve a befektetők védelmére, és a legtöbbször csak kriptoellenes, ahogy azt a legtöbb kommentátor leírta.

A maga részéről Gensler megközelítését a kriptopénz piacával kapcsolatban kritizálták, mivel a pozitívumok szigorítása Európával ellentétben barátságtalan körülményekhez vezet, ahogyan azt a bírósági ügyek elszaporodása is mutatja.

A Matrixport elemzői Gensler decemberi megjegyzéseit a kriptopiac rossz szereplőinek számáról és a nagyobb megfelelés szükségességéről említették, mint okokat, amiért januárban nem várható jóváhagyás.

Továbbá a jóváhagyás a BTC mint alternatív értéktároló szabályozói jóváhagyását jelentené.

Akárhogy is, egy jóváhagyás a második negyedévben még mindig előnyös a piac számára, mivel a bikák magasabb árfolyamra orientálódnak.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Az elutasítás enyhe árkorrekciót eredményezhet – állítja a Matrixport

Tavaly az intézményi befektetők a potenciális spot ETF jóváhagyása nyomán a piacra léptek, és több szektorban is milliárdok ömlöttek be.

A Bitcoin intézményi termékek beáramlása 1,6 milliárd dollárra emelkedett, és a kezelt vagyon (AUM) 36 milliárd dollár fölé szökött.

A kérelem elutasítása azonban több oldalról is enyhe likvidálásokat fog eredményezni, ami az árfolyam csökkenéséhez vezet – írta a cég.

„Ha a SEC részéről elutasításra kerül sor, lépcsőzetes likvidációkat láthatunk, mivel arra számítunk, hogy a további 5,1 milliárd dollárnyi további perpetual long Bitcoin-futures nagy része feloldásra kerül. Azt láthatjuk, hogy a Bitcoin ára nagyon gyorsan -20%-kal csökken és visszaesik a 36.000/ 38.000 dolláros tartományba”.

A Matrixport arról ismert, hogy korábban egy spot BTC ETF-fel kapcsolatban bikásan állt hozzá, és tavaly év végéig emelkedő futást és január végére 50.000 dolláros BTC árfolyamot prognosztizált.


Olvastad már? Ezt mondja a ChatGPT a Solana 2024-es árfolyam kilátásairól

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Saját kriptotőzsdét indít a Revolut

A Revolut bejelentette a Revolut X nevű új kriptokereskedési platformját a brit lakossági felhasználók számára, amely állításuk szerint alacsony díjakat és egyszerű fiat-kripto konverziót kínál....

A Solana (SOL) hamarosan 360 dollárra emelkedhet?

A Solana, amelyet gyakran „Ethereum-gyilkosnak" neveznek, folyamatosan emelkedik, dacolva a piaci trendekkel, és a kriptopénzek világában jelentős szereplővé vált. Idén lenyűgöző, 732,20%-os emelkedést produkált, ami...

Book Of Meme (BOME) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Book Of Meme (BOME) A kriptopiac vezetője, a Bitcoin árfolyama továbbra is a 62.500 dolláros határ közelében lebeg, aminek következtében a hét eleje óta a top...

Ethena (ENA) árfolyam elemzés 05.08.

Prémium Ethena (ENA) A kriptoipar továbbra is vegyes árfolyammozgást mutat a piaci áringadozás növekedése közepette. Ráadásul az altcoinok vezére, az Ethereum árfolyama továbbra is küzd, hogy az árfolyamot...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!