Bitcoin árfolyam-előrejelzés – Kiyosaki és Saylor szerint továbbra is bullish lendület várható

-


Vendégbejegyzés


Miközben a Bitcoin folytatja meglepetésekkel tarkított útját, bizonyos számok és események alapján következtethetünk a lehetséges jövőbeli ármozgására is.

A Bitcoin jelenleg 34.000 dollár körül kereskedik, és hétfőn 1,50%-os emelkedésnek lehettünk a szemtanúi.

Azonban Peter Schiff közgazdász a gyengélkedő amerikai dollárra hivatkozva óvatosságra int: szerinte akár egy recesszió vagy inflációs depresszió is bekövetkezhet, ami óhatatlanul hatással volna a kriptovalutákra.

Viszont Michael Saylor, a Bitcoin-birodalom egyik kulcsszereplője már optimistább, és olyan bizonyítékokkal állt elő, amelyek alátámasztják Bitcoin-stratégiáinak jövedelmezőségét.

Robert Kiyosaki pénzügyi oktató pedig az arany emelkedő pályáját vizualizálja, és azt reméli, hogy a Bitcoin eléri a 135.000 dolláros szintet.

Zuhan az amerikai dollár: Schiff előrejelzése igencsak komor

Peter Schiff közgazdász tartva az inflációs visszaeséstől, az elhúzódó recessziótól és az amerikai valuta iránti kereslet esetleges összeomlásától, komoly figyelmeztetést tárt a kriptopiac szereplői elé. 

Schiff szerint az államadósság mértéke és a költségvetési hiány tartósan magas inflációt idézhet elő, ami maga után vonhat egy extra súlyos és elhúzódó gazdasági összeomlást.

Megkérdőjelezi a Federal Reserve infláció elleni küzdelemmel kapcsolatos megközelítését, és azt mondja, hogy a Covid-járvány idején végrehajtott monetáris expanzió és költségvetési intézkedések csak rontottak a helyzeten.

Schiff szerint, ha a nagy vásárlók eladókká válnak, akkor az amerikai dollár iránti kereslet – mely főként a kincstárjegyek vásárlásából ered – óhatatlanul csökken, ami természetszerűen csökkenti a valuta értékét és növeli a kincstárjegyek kamatát.

Schiff aggasztó megjegyzései kis pozitív lendületet adhatnak a Bitcoin számára.

Saylor vonzó Bitcoin-stratégiája

Michael Saylor, a MicroStrategy alapítója, és elnöke egy olyan közösségi média bejegyzést tett közzé, melyben kiemelte cége Bitcoin (BTC) stratégiájának sikerét, és kifejezte a benne való maximális bizalmát. 

Miután a vállalat 2020 augusztusában a Bitcoint kincstári tartalékeszközként (TRA) fogadta el, Saylor egy grafikonon keresztül megmutatta, hogyan teljesítenek a kriptovaluták több jelentős pénzügyi eszközzel szemben. Ez alapján úgy vélekedik, hogy a Bitcoin az erősebb

A Bitcoin értéke azóta 147%-kal nőtt, és olyan hagyományos eszközöket előzött meg, mint az alábbiak: 

  • S&P 500 (26%-kal nőtt), 
  • Nasdaq Composite (18%-kal nőtt),
  • ezüst (19%-kal esett)
  • kötvények (24%-kal esett)
  • arany (3%-kal esett)

A MicroStrategy álláspontja az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Bitcoinnal (BTC) kapcsolatban folyamatosan pozitív, és elkötelezettségére bizonyítékul szolgál az is, hogy további 5445 darabot vásárolt be belőle, és így a teljes állománya 158.245 darabra nőtt (kb. 4,68 milliárd dollárt ér). 

A MicroStrategy vélekedése a Bitcoinról szintén növelheti a BTC árfolyamát.

Kiyosaki szerint a Bitcoin felmehet akár 135.000 dollárig is

A híres „Gazdag Papa, Szegény Papa” könyv szerzője, Robert Kiyosaki is elvégezte a maga előrejelzéseit az arany és az ezüst árfolyamával kapcsolatban.

A jóslata szerint az arany rövidesen 2100 dollár fölé fog emelkedni, és eléri a 3700 dollárt.

Az ezüst unciánkénti árát pedig úgy tippeli, hogy 23 dollárról 68 dollárra fog emelkedni.

Kiyosaki úgy gondolja, hogy a Bitcoin először leteszteli a 30.000 dollárt, és csak utána emelkedik 135.000 dollárig.

Továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy az infláció nagy károkat okozhat azoknak, akik megtakarításukat fiat pénzben, vagyis „hamis dollárban” tartják.

A nemesfém- és kriptovaluta befektetéseket támogató Kiyosaki az aranyat, az ezüstöt és a bitcoint „az emberek pénzének” és „Isten pénzének” nevezi.

Szerinte a helyes út egyértelműen a kriptovaluta. A BTC árfolyama emiatt a kijelentés miatt is kilőhetett.

Bitcoin árfolyam-előrejelzés

A Bitcoin 4 órás grafikonjának elemzésekor a pivot pont 29.208 dollár, a közvetlen ellenállás pedig 31 207 dollár.

A következő ellenállási szintek 32.440 és a 34.473 dollárnál találhatók. Lefelé haladva a közvetlen támasz 29.174 dollárnál található, egyéb támaszszintek pedig 27.974 és 25.942 dollárnál.

A Bitcoin relatív erősség indexe (RSI) is különleges, a 79-es értéket kapta. A 70-et meghaladó RSI-érték viszont túlvett piacot jelez, ami visszapattanásra, visszahúzódásra utalhat.

A 30 alatti RSI érték túladott piacot jelent. A Bitcoin RSI értéke most a túlvett területen van, így a kereskedőknek fontos egy bizonyos fokú óvatosság.

bitcoin

Forrás: Tradingview

Az 50 napos exponenciális mozgóátlagot (EMA) is érdemes megtekinteni, hiszen további betekintést nyújt a Bitcoin piaci pályafutásába. Az EMA most 29.037 dollár körül áll.

Ha a Bitcoin árfolyama efölé megy, akkor az rövid távon megelőlegzi a bullish trendet. Ezt a bullish benyomást erősítik a konkrét grafikonminták is.

A „Három fehér katona” (Three white soldiers) minta és a 30.300 dolláros szint feletti dupla csúcsminta szintén az uralkodó vételi trendet jelzi, és ezt támogatja az 50 EMA is.

Összefoglalásképp elmondható, hogy a Bitcoin trendje továbra is bullishnak tűnik. Fontos, hogy a piaci szereplők éberek maradjanak, és megvizsgálják a fent említett ellenállási szinteket.

A Bitcoin Minetrix a következő 100-szoros projekt?

Az utóbbi időben kiemelt figyelmet kapott a Bitcoin Minetrix (BTCMTX) projekje.

A tokenizált felhőbányászati platformnak nagyon jól indult az előértékesítése, hiszen néhány hét alatt már több mint 2,1 millió dollárnyi finanszírozást sikerült gyűjtenie.

Ez a hatalmas népszerűség különleges funkciójának tulajdonítható, annak, hogy Bitcoin (BTC) bányászati lehetőséget biztosít saját fejlesztésű tokenjének, a BTCMTX lekötésének révén.

Egyedülálló „stake-to-mine” megközelítése miatt számos jutalom várja a felhasználókat. 

Például a BTCMTX lekötéséért tokenizált bányászati krediteket lehet kapni, ami felhasználható hashpower (majd Bitcoin) megszerzésére a Bitcoin-hálózaton.

Plusz a BTCMTX stakelése további BTCMTX tokeneket biztosít.

A jelenlegi szakaszban 1 BTCMTX 0,012 dollárba kerül, és az ára napokon belül emelkedni fog.

Ez az ár még kedvezőbbnek fog feltűnni akkor, amikor a BTCMTX a következő hónapok során listázásra kerül a tőzsdéken.

Nézd meg a Bitcoin Minetrix előértékesítését most

Ez is érdekelhet:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Ezt a publikációt Vendégíró bocsátja rendelkezésre. A Kriptoworld nem támogat, és nem vállal felelősséget vagy kötelezettséget az ezen az oldalán található tartalmakért, pontosságért, minőségért, reklámokért, termékekért vagy egyéb anyagokért. Az olvasóknak saját kutatásokat kell végezniük, mielőtt bármilyen, a céggel kapcsolatos lépést megtennének. A Kriptoworld sem közvetlenül, sem közvetve nem felelős semmilyen kárért vagy veszteségért, amelyet a vendégbejegyzésben említett tartalmak, áruk vagy szolgáltatások használata vagy az azokra való hagyatkozás okoz vagy feltételezhetően okozhat!

Legfrissebb bejegyzéseink

Michael Saylor: A szenátus akarja a Bitcoint

A SEC vitatott SAB 121 szabályának megsemmisítését célzó határozat elfogadását a kriptopénz-ipar jelentős jogalkotási győzelmeként ünnepelték. A MicroStrategy társalapítója, Michael Saylor az X közösségi oldalon ünnepelte...

A Bitcoin és a Coinbase viszonya – Több mint 1 milliárd dollárnyi BTC költözött és még több…

Egy friss elemzés egy bizonyos tőzsdéről történő Bitcoin-kiáramlás következetes mintázatát azonosította. Ezeket a kiáramlásokat több hónapon keresztül figyelték meg. Ez a mintázat hozzájárult ahhoz, hogy a...

Minden pénzüket visszakaphatják az FTX tőzsde károsultjai, de ennek nem mindenki örül

A friss információk alapján az FTX tőzsde a kintlévőségeinek akár a 118%-át is kifizetheti a károsult ügyfeleknek, de a dolog nem olyan egyszerű, mint amilyennek...

Bika futás napokon belül?! Hogyan kell felkészülni a masszív altcoin szezonra?

Az izgatottság tapintható, mivel a piac jelentős fellendülése az altcoinok növekedési szezonjára utal. A hozzáértő befektetők felfigyelnek, és mivel a 2024-es bikafutás máris címlapokra került, a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!