Átveréstől tartanak a felhasználók, a Safereum fejlesztői úgy tűnik, lelépnek a pénzzel

-

A Safereum projekt minden előzetes jel nélkül több, mint 700 ETH értékben adott el az általuk kibocsátott tokenből, nagyjából 90%-os esést idézve elő az árfolyamban.

A kriptoközösségben a felhasználók most attól félnek, hogy az eset ennél is rosszabbul végződhet majd, főleg, hogy ekkora mennyiségű pénz lett kivéve a rendszerből.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A CertiK, egy blokklánc-biztonsággal foglalkozó cég jelentette be, hogy a Safereum mögött álló fejlesztők levették a zárolást a projekt tárcáiról, és az abban található tokeneket a piacra öntötték, 94%-os áresést okozva.

A csapat nem sokkal ez előtt fejezett be egy tőkegyűjtési kört, amelyben 600 ezer dollárt szereztek egy új token indításához.

A szakértők szerint ez az összeg is eltűnt, így a piacra döntött tokenek mellett ezt is hozzá lehet adni a végösszeghez.

Így összességében 720 ethert vontak ki a projekt kasszájából, mostani áron számolva 1,27 millió dollár értékben, a felhasználók pedig rug pull, és exit scam esetét gyanítják.

A CertiK nyomon követte a pénzt, és arra jutott, hogy több különböző tárcába lett kiküldve, továbbküldve, több részletben, hogy megpróbálják elleplezni az eredetét. A Safereum hivatalos Twitter fiókja törlésre került.

A kriptoközösségben ismert felhasználó, a Died.eth néven futó NFT-kereskedő úgy posztolt a közösségi médiában, hogy a Safereum esete az egyik legőrültebb, amit eddig látott.

„A Safereum/safepad éppen rug pullt hajtott végre. Most végeztek a safepad token előértékesítésével, aztán eladták a projekt teljes token-készletét egy nagy, végső exittel, több, mint 700 ether összértékben.”

A közösségben több ismert felhasználót is azzal gyanúsítanak, hogy a kövtőiknek reklámozták a Safereum-ot, köztük a ProTheDoge néven ismert felhasználót is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Arra is rávilágítottak, hogy ahogyan azt számos esetben látni lehet, a tokeneket reklámozó influenszerek sokszor nem is néznek utána, hogy milyen projekt mögé állnak be, mit ajánlanak a követőiknek.

Olvastad már? Egy új jelentés szerint a korai bitcoin-fejlesztő, Hal Finney nem lehet Satoshi

Forrás: cointelegraph.com

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Miért téved a SEC a kriptovaluták értékpapírként való osztályozásában?

Charles Hoskinson, a Cardano (ADA) társalapítója azzal érvelt, hogy a szabályozókat nem szabad megvakítani a maximalista állításokkal, miszerint a Bitcoin és az Ethereum nem értékpapírok. Az...

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!