A Solana ismét az FTX előtti szinteken kereskedik

-

A Solana (SOL) a piaci kapitalizáció szempontjából a tíz legnagyobb kriptoeszköz közül a legnagyobb növekedést produkálta az elmúlt hónapban, árfolyama több mint 60%-kal ugrott meg a Messari adatai szerint.

Ez a teljesítmény egy szélesebb körű kriptopiaci fellendülés közepette jött létre, a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) ugyanebben az időszakban szintén 30%-os, illetve 15%-os növekedést ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana iránti kereslet az egekbe szökött

A sajtóbeli időpontban a SOL coinonkénti ára 30 dollár felett volt. A CoinMarketCap adatai szerint az altcoin utoljára 2022 novemberében kereskedett ezen az árszinten.

solana
Forrás: CoinMarketcap

Az általános kriptopiacot az elmúlt hetekben jellemző bikás lendület a SOL körüli kereskedési aktivitás növekedését eredményezte.

A Santiment adatai szerint a coin napi kereskedési volumene október 16. óta több mint 30%-kal emelkedett.

Az információk megjelenésekor az elmúlt 24 órában több mint 1 milliárd dollár értékű SOL kereskedést bonyolítottak le, ami július óta a legmagasabb napi kereskedési volument jelenti.

solana
Forrás: CoinMarketcap

A napi grafikonon megfigyelt momentummutatók azt mutatták, hogy a SOL felhalmozása jelentősen meghaladta a spot kereskedők körében a szétosztást.

Például a coin Relatív Erősség Indexe (RSI) és a Money Flow Index (MFI) a cikk írásakor 74 és 74,21 ponton állt.

Ezek az értékek arra utaltak, hogy a vételi aktivitás meghaladta a profitkivételi aktivitást, ezért a SOL árfolyamának tartós rallyja.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ezeknek a mutatóknak az értékei azt is jelezték, hogy az alt túlvásárolt, és korrekcióra van szükség.

A coin Chaikin Money Flow (CMF) – amely egy kriptoeszköz vételi és eladási nyomását méri – 0,07 volt a cikkírás idején.

A pozitív CMF-érték a piac erejét jelzi, ami a nagyon szükséges likviditás beáramlását jelzi.

Ez azért jó, mert a nagyobb likviditáskínálat megkönnyíti a spotpiaci vevők és eladók számára, hogy a kívánt árakon bonyolítsák le a kereskedéseket, ami potenciálisan csökkenti az áringadozást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezenkívül a SOL átlagos irányadó indexe megerősítette a jelenlegi emelkedő tendencia erejét. A szerkesztés idején 39,02 ponton állt, és az emelkedő trend erős volt.

Ez azt jelentette, hogy a SOL árfolyama egyértelmű irányba mozog, és a trend mögött sok bika lendület állt.

A pozitív irányjelző (zöld) 39,28-nál szintén a negatív irányjelző (piros) 5,5-nél lévő értéke felett állt. Ez arra utalt, hogy a vevők ereje meghaladta az eladók erejét.

solana
Forrás: CoinMarketcap

Olvastad már? Vajon az Ethereum profitál a folyamatban lévő ETF-felhajtásból?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

200 dolláros havi stratégia, hogy 2024-ben vagyonra tegyen szert a kriptobizniszben

Vendégbejegyzés A kriptopiac jelenleg nyugodt, sokan egy közelgő bikafutást várnak. Az altcoinok különösen mélyponton vannak, és felkészültek a jelentős emelkedésre. Ezen radar alatti lehetőségek gondos kiválasztásával egy...

Egyre kisebb az USDT részesedése a tőzsdéken

Az USDT piaci részesedése a központosított kriptotőzsdéken 2024-ben 82%-ról 74%-ra csökkent. Bár az elmúlt években számos nagy horderejű összeomlás és árfolyam-ingadozás történt, a stablecoinok iránt...

A Bitcoin visszaszerzi a 60.000 dolláros szintet: Itt egy lista fontosabb altcoinokról

A Bitcoin jelenleg 60.000 dolláron áll, és megpróbálja visszaszerezni a jelenlegi szintek feletti kritikus tartományi mélypontokat. Miközben vannak pozitív jelek, még mindig van mit tenni ahhoz,...

A Shiba Inu ETF beindítja a pletykákat és 4.000%-os égési rátát vált ki, de ez a másik token gyorsabban fog égetni

Vendégbejegyzés A Shiba Inu (SHIB) közösség izgalomtól és spekulációktól pezseg egy lehetséges Shiba Inu ETF-ről szóló pletykák miatt. A pletyka nagy érdeklődést váltott ki, és a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!