A Solana ismét az FTX előtti szinteken kereskedik

-

A Solana (SOL) a piaci kapitalizáció szempontjából a tíz legnagyobb kriptoeszköz közül a legnagyobb növekedést produkálta az elmúlt hónapban, árfolyama több mint 60%-kal ugrott meg a Messari adatai szerint.

Ez a teljesítmény egy szélesebb körű kriptopiaci fellendülés közepette jött létre, a Bitcoin (BTC) és az Ethereum (ETH) ugyanebben az időszakban szintén 30%-os, illetve 15%-os növekedést ért el.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


A Solana iránti kereslet az egekbe szökött

A sajtóbeli időpontban a SOL coinonkénti ára 30 dollár felett volt. A CoinMarketCap adatai szerint az altcoin utoljára 2022 novemberében kereskedett ezen az árszinten.

solana
Forrás: CoinMarketcap

Az általános kriptopiacot az elmúlt hetekben jellemző bikás lendület a SOL körüli kereskedési aktivitás növekedését eredményezte.

A Santiment adatai szerint a coin napi kereskedési volumene október 16. óta több mint 30%-kal emelkedett.

Az információk megjelenésekor az elmúlt 24 órában több mint 1 milliárd dollár értékű SOL kereskedést bonyolítottak le, ami július óta a legmagasabb napi kereskedési volument jelenti.

solana
Forrás: CoinMarketcap

A napi grafikonon megfigyelt momentummutatók azt mutatták, hogy a SOL felhalmozása jelentősen meghaladta a spot kereskedők körében a szétosztást.

Például a coin Relatív Erősség Indexe (RSI) és a Money Flow Index (MFI) a cikk írásakor 74 és 74,21 ponton állt.

Ezek az értékek arra utaltak, hogy a vételi aktivitás meghaladta a profitkivételi aktivitást, ezért a SOL árfolyamának tartós rallyja.

Meg kell azonban jegyezni, hogy ezeknek a mutatóknak az értékei azt is jelezték, hogy az alt túlvásárolt, és korrekcióra van szükség.

A coin Chaikin Money Flow (CMF) – amely egy kriptoeszköz vételi és eladási nyomását méri – 0,07 volt a cikkírás idején.

A pozitív CMF-érték a piac erejét jelzi, ami a nagyon szükséges likviditás beáramlását jelzi.

Ez azért jó, mert a nagyobb likviditáskínálat megkönnyíti a spotpiaci vevők és eladók számára, hogy a kívánt árakon bonyolítsák le a kereskedéseket, ami potenciálisan csökkenti az áringadozást.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Ezenkívül a SOL átlagos irányadó indexe megerősítette a jelenlegi emelkedő tendencia erejét. A szerkesztés idején 39,02 ponton állt, és az emelkedő trend erős volt.

Ez azt jelentette, hogy a SOL árfolyama egyértelmű irányba mozog, és a trend mögött sok bika lendület állt.

A pozitív irányjelző (zöld) 39,28-nál szintén a negatív irányjelző (piros) 5,5-nél lévő értéke felett állt. Ez arra utalt, hogy a vevők ereje meghaladta az eladók erejét.

solana
Forrás: CoinMarketcap

Olvastad már? Vajon az Ethereum profitál a folyamatban lévő ETF-felhajtásból?

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Solana: Az FTX legutóbbi lépése hatással lesz a rövid távú árprognózisra?

A Solana (SOL) azóta van figyelem középpontjában, amióta az FTX bejelentette, hogy tervezi eszközeinek felszámolását. Nemrégiben egy FTX-hez kapcsolódó pénztárca olyan lépést tett, amelyet érdemes...

PEPE (PEPE) technikai elemzés 12.06.

Prémium PEPE A PEPE, az egyik legnépszerűbb mém coin, egy hete emelkedő tendenciát mutat. A Dogecoin (DOGE) és a Shiba Inu (SHIB) kistestvére kitört a hosszú távú ellenállási...

Még el sem indult a BlackRock Bitcoin ETF, de valaki már bevásárolt belőle

Valaki 100 ezer dollárért vásárolt Bitcoin ETF-et a BlackRock-tól, pedig még nem került nyilvánosságra, hogy a Tőzsdefelügyelet engedélyezte volna a befektetési óriás számára az alap...

Az ING elemzői úgy vélik, fordulat jöhet a Fed kamatpolitikájában

A pénzintézet elemzői szerint a Federal Reserve változtathat a jelenlegi kamatpolitikáján, hiszen az amerikai gazdasági mutatók optimista képet vetítenek előre, tehát nagy enyhülés közeledhet, jelentős...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!