Vajon az Ethereum profitál a folyamatban lévő ETF-felhajtásból?

-

Az Ethereum (ETH) kapcsolata a Bitcoin (BTC) ETF fejlődésével a közelmúltban érdeklődést és várakozást váltott ki a kriptoközösségben.

Míg az Ethereum már megtapasztalta a Bitcoin ETF útjának pozitív hatásait, egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a digitális valuta sokat nyerhetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Néhány további jó hír

Az egyik jelentős fejlemény az volt, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) október 23-án elismerte a Grayscale Ethereum ETF-beadványát, ami az ETHE ETF-é való átalakulásához vezethet.

Nevezetesen, a Grayscale és a NYSE Arca közös erőfeszítéssel kezdeményezte az Ethereum Trust Fund (ETHE) Ethereum spot ETF-é történő átalakítását.

Az ETH árfolyammozgása az elmúlt 24 órában 8%-os emelkedést mutatott a cikkünk megjelenéséig.

Ez az árfolyam-emelkedés erős piaci reakciót jelzett, amelyet valószínűleg az ETF-ről szóló hírek befolyásolhattak.

A hálózat növekedése egy másik szempont volt, amely felkeltette a figyelmet. Az Ethereum Network Growth emelkedett, ami az ökoszisztémán belüli fokozott aktivitást és részvételt jelezte. Ez a pozitív lendület tovább erősítheti az Ethereum pozícióját a piacon.

A növekedési hullámmal párhuzamosan a Velocity is megugrott, ami azt méri, hogy milyen gyorsan cserélnek gazdát a tokenek egy hálózaton belül.

A Velocity növekedése a gyakoribb kereskedésre és tranzakciókra utal, ami növeli a hálózat élénkségét.

ethereum
Forrás: Santiment

Ezzel együtt azonban az Ethereum MVRV értéke is emelkedett. Ez azt sugallta, hogy az ETH-tulajdonosok jelentős része nyereséges pozícióban volt a megjelenés időpontjában, ami fokozott eladási nyomást eredményezhet.

A Long/Short különbség szintén kulcsszerepet játszhat az ETH jövőjében.

Ez gyakran az új címek számának növekedésével jár együtt, amelyek az árak emelkedésével nagyobb valószínűséggel engednek a profitszerzésnek, így befolyásolva a piaci dinamikát.

ethereum
Forrás: Santiment

Az ár- és kereskedési statisztikákon túl fontos figyelembe venni magának az Ethereum-hálózatnak az állapotát is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasznált Gas Used mennyiség, amely a hálózaton végzett számított munka mérőszáma, változatlan maradt, ami az Ethereum stabilitását és hasznosságát tükrözi.

Továbbá az Ethereum hálózaton zajló NFT kereskedések száma megugrott, ami az NFT terület iránti erős érdeklődést jelzi.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) növekedése mögött álló 3 ok, és ez nem konkrétan az ETF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elstartoltak az ETH ETF-ek: még több intézményi tőke érkezhet a kriptopiacra

Két nappal ezelőtt, július 23-án indult el a kereskedés az Ethereum ETF-ekkel, amelyek bejegyzését a közelmúltban hagyta jóvá az Egyesült Államok Értékpapír és Tőzsdefelügyelete. Richard...

A Revolut három év várakozás után megszerzi a brit banki engedélyt

A Revolut hároméves szabályozási folyamat után megszerezte a brit banki engedélyt, ami jelentős mérföldkő a terjeszkedésben, és megszilárdítja pozícióját a hazai piacon. A londoni székhelyű fintech...

A Solana útja az 500 dollárig: A stratégiai lépés és az altcoinok készen állnak a következő lépésre

Vendégbejegyzés A Solana értékének 500 dollár felé történő robbanása nagy port kavar a kriptovilágban. A Solana csapatának stratégiai lépései mozgatják ezt az emelkedő tendenciát, és mindenhol...

Ripple (XRP) árfolyam elemzés 07.25.

Prémium Ripple (XRP) A kriptopiaci összeomlásban a top altcoinok masszív napközbeni esést regisztrálnak, ami egy FUD-rohamot jelez. A Ripple (XRP) árfolyama azonban lényegesen kisebb esést és alacsonyabb árfolyam-visszautasítást...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!