Vajon az Ethereum profitál a folyamatban lévő ETF-felhajtásból?

-

Az Ethereum (ETH) kapcsolata a Bitcoin (BTC) ETF fejlődésével a közelmúltban érdeklődést és várakozást váltott ki a kriptoközösségben.

Míg az Ethereum már megtapasztalta a Bitcoin ETF útjának pozitív hatásait, egyre inkább úgy tűnik, hogy ez a digitális valuta sokat nyerhetett.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Néhány további jó hír

Az egyik jelentős fejlemény az volt, hogy az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelet (SEC) október 23-án elismerte a Grayscale Ethereum ETF-beadványát, ami az ETHE ETF-é való átalakulásához vezethet.

Nevezetesen, a Grayscale és a NYSE Arca közös erőfeszítéssel kezdeményezte az Ethereum Trust Fund (ETHE) Ethereum spot ETF-é történő átalakítását.

Az ETH árfolyammozgása az elmúlt 24 órában 8%-os emelkedést mutatott a cikkünk megjelenéséig.

Ez az árfolyam-emelkedés erős piaci reakciót jelzett, amelyet valószínűleg az ETF-ről szóló hírek befolyásolhattak.

A hálózat növekedése egy másik szempont volt, amely felkeltette a figyelmet. Az Ethereum Network Growth emelkedett, ami az ökoszisztémán belüli fokozott aktivitást és részvételt jelezte. Ez a pozitív lendület tovább erősítheti az Ethereum pozícióját a piacon.

A növekedési hullámmal párhuzamosan a Velocity is megugrott, ami azt méri, hogy milyen gyorsan cserélnek gazdát a tokenek egy hálózaton belül.

A Velocity növekedése a gyakoribb kereskedésre és tranzakciókra utal, ami növeli a hálózat élénkségét.

ethereum
Forrás: Santiment

Ezzel együtt azonban az Ethereum MVRV értéke is emelkedett. Ez azt sugallta, hogy az ETH-tulajdonosok jelentős része nyereséges pozícióban volt a megjelenés időpontjában, ami fokozott eladási nyomást eredményezhet.

A Long/Short különbség szintén kulcsszerepet játszhat az ETH jövőjében.

Ez gyakran az új címek számának növekedésével jár együtt, amelyek az árak emelkedésével nagyobb valószínűséggel engednek a profitszerzésnek, így befolyásolva a piaci dinamikát.

ethereum
Forrás: Santiment

Az ár- és kereskedési statisztikákon túl fontos figyelembe venni magának az Ethereum-hálózatnak az állapotát is.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


A felhasznált Gas Used mennyiség, amely a hálózaton végzett számított munka mérőszáma, változatlan maradt, ami az Ethereum stabilitását és hasznosságát tükrözi.

Továbbá az Ethereum hálózaton zajló NFT kereskedések száma megugrott, ami az NFT terület iránti erős érdeklődést jelzi.

Forrás: Santiment

Olvastad már? A Bitcoin (BTC) növekedése mögött álló 3 ok, és ez nem konkrétan az ETF

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Vitalik Buterin: A mesterséges intelligencia komoly fenyegetést jelent

Az Ethereum társalapítója, Vitalik Buterin figyelmeztetést adott ki az emberi intelligenciát felülmúló és a földön uralkodó fajjá váló szuperfejlett mesterséges intelligencia (AI) lehetséges veszélyeire. Az Ethereum...

Az FTX népszerűsítéséért beperelik a sportligákat

Most egész sportligák néznek szembe perrel, amiért a szurkolóik számára látható FTX promóciókat mutattak be. Mindez azután történt, hogy az FTX befektetői a tőzsde összeomlását...

Cardano (ADA) technikai elemzés 11.28.

Prémium Cardano (ADA) A Cardano (ADA) 0,40 dollár felett kell zárnia ahhoz, hogy tartósan 0,46 dollárig emelkedjen. A Cardano (ADA) jelenleg egy nagyon fontos keresleti zónán belül mozog,...

3 kripto robbanni fog, miután az Ethereum ETF jóváhagyást kap – Dogecoin (DOGE), Cardano (ADA) és Solana (SOL)

Vendégbejegyzés A kriptopénzek piaca, amely jelenleg 1,41 billió dollár kapitalizációval rendelkezik, egy egyedülálló fázist él át, amelyet az altcoinok visszaesése jellemez. Mindezek ellenére van remény egy esetleges...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!