A Bitcoin (BTC) növekedése mögött álló 3 ok, és ez nem konkrétan az ETF

-

A Bitcoin masszív és váratlan növekedése számos dolog eredménye lehet, és nem konkrétan az ETF-é.

A Bitcoin, ismét címlapokra került a közelmúltbeli árfolyam-emelkedésével. A digitális eszköz a markáns 35.000 dolláros határ irányába ugrott, ami vitákat váltott ki a rajongók és a szakértők között.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Míg sokan elhamarkodottan a közérthető okokra, például a Bitcoin ETF jóváhagyására vezethetik vissza ezt a fellendülést, Arthur Hayes ennél sokkal sokrétűbb okokat valószínűsít.

Elszabadult infláció

Hayes mindenekelőtt az infláció tartós problémájára mutat rá. Ahogy a gazdaságok a világjárvány okozta pénzügyi politikák utóhatásaival küzdenek, a fiat valuták világszerte szemtanúi voltak vásárlóerejük csökkenésének.

A központi bankok kiterjedt mennyiségi lazító intézkedései és gazdaságélénkítő csomagjai, bár a válság idején szükség volt rájuk, mostanra olyan környezetet alakítottak ki, amelyben az inflációs ráták meghaladták a komfortos szintet.

bitcoin

A „Kopasz ember” ETF pletykája

Hayes egy különösen érdekes okot is kiemel: egy „kopasz ember ETF” pletykáira.

Bár ennek a oknak és az ETF-nek a pletykájára a részleteit továbbra is rejtély övezi, lehet, hogy a Coinbase vezérigazgatójára céloz, akit gyakran neveznek „kopasz embernek” a közösségben.

A bikapiac kezdete

Hayes harmadik oka egyszerű, mégis alapvető. Az ő szavaival élve: „Megvan a bikapiac kezdete”.

A bikapiacok alapvető jellemzői az optimizmus, a befektetői bizalom és az előttünk álló kedvező idők szélesebb körű várakozása.

Az uralkodó piaci hangulat, amelyet a szilárd fundamentumok és az egyre szélesebb körben történő elfogadás támogat, azt sugallja, hogy egy újabb jelentős bikafutás küszöbén állunk.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hogy az elemzésnek egy újabb dimenziót is adjunk, érdemes megemlíteni, hogy az éjszaka folyamán 400 milliónyi Bitcoin short megbízást likvidáltak.

Egy ilyen masszív likvidálás a Hayes által vázolt okokkal együtt tökéletes alkalmat adott a Bitcoin árfolyamának szárnyalására.


Olvastad már? Így segíthetsz te is a Chimpzeenek az ukrajnai állatok megmentésében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Elon Musk: „B*szódjanak meg a hirdetők!”

A milliárdos vállalkozó a The New York Times éves konferenciáján fejtette ki a nézeteit a hirdetők hozzáállásáról, élő tévéadásban. A Fehér Ház antiszemita és rasszista...

Történelmi bukáshoz közelíthet az amerikai dollár

Peter Schiff, az ismert közgazdász a közösségi médiában osztotta meg a gondolatait az USA pénzrendszeréről, és a felvázolt kép távol van az idillitől. Hogy mennyire...

Solana (SOL) technikai elemzés 12.01.

Prémium Solana (SOL) A Solana (SOL) erős bullish kilátásokkal rendelkezik az árfolyamgrafikonon. Az USD Coin (USDC) havi 70 milliárd dollár feletti átutalási volumenéről szóló hírek csak megerősítették...

4 kripto decemberre, amit feltétlenül nézz meg

Vendégbejegyzés Összeállításunk azokról a kriptókról szól, amelyeket érdemes figyelemmel követni 2023 decemberében. Ezek a kriptoprojektek ugyan még az előértékesítésük szakaszában járnak, de máris aktív közösségük van,...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!