Az Ethereum közeledik a 2000 dollárhoz

-

Az Ethereum (ETH) 30 napos mozgó átlagon (SMA) értékelt Taker Buy-Sell Ratio értéke február 2. óta a legmagasabb szintre emelkedett, derült ki a CryptoQuant adataiból.

A Taker Buy-Sell Ratio egy olyan mérőszám, amely egy eszköz határidős piacán a vételi és az eladási volumen közötti arányt méri.


Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!


Az 1-nél nagyobb érték azt jelzi, hogy több a vételi mennyiség, mint az eladási mennyiség, míg az 1-nél kisebb érték azt jelzi, hogy több az eladási mennyiség, mint a vételi mennyiség.

Mivel az ETH április óta jelentős ellenállással szembesült a 2000 dolláros árszintnél, a Taker Buy-Sell Ratio május 29. óta csökkenő tendenciát mutat. Augusztus 22-re ez az idei legalacsonyabb szintre esett.

Ahogy a piaci hangulat szeptember vége felé javult, az ETH Taker Buy-Sell Ratio korrekciót indított, és szeptember 15-én emelkedni kezdett.

A mérőszám egy hónappal később visszanyerte a középvonalat, és folytatta az emelkedő tendenciát.

A cikkírás idején az ETH Taker Buy-Sell Ratio értéke 1,003 volt, a CryptoQuant által követett adatok szerint.

ethereum
Forrás: CryptoQuant

A CryptoQuant elemzője Greatest Trader szerint:

„Ez az emelkedés a határidős piacon uralkodó bikás hangulatot jelez. Ez az emelkedő tendencia zökkenőmentesen illeszkedik az Ethereum legutóbbi impulzív emelkedéséhez, ami az 1,700 dolláros ellenállási szint felé hajtja”.

Sajtóidő szerint az ETH 1,825 dolláron cserélt gazdát. A CoinMarketCap szerint ez az altcoin legmagasabb árfolyamszintjét képviseli augusztus 17. óta.

Az elmúlt 24 órában az ETH értéke közel 10%-kal, az elmúlt héten pedig 15%-kal nőtt.

A CryptoQuant elemzője az ETH értékének lehetséges visszalépésére figyelmeztetve úgy vélekedett:

„Tekintettel azonban a mérőszám jelentős emelkedésére, várhatóan a piacnak szüksége lehet egy átmeneti szünetre a trendben. Ez a szünet egy rövid távú korrekciós szakaszhoz vezethet, mielőtt a piac újabb jelentős felfelé irányuló mozgást kezdeményezne. Az elkövetkező napokban kulcsfontosságú megfigyelni, hogy az arány megtartja-e ezt a lendületet, vagy megfordul. Ha a bikás lendület alábbhagy, az potenciálisan a piaci volatilitás növekedéséhez vezethet”.

A volatilitásjelzők többhavi csúcsra emelkednek

Az ETH napi grafikonján néhány volatilitási mutató értékelése megerősítette, hogy az altcoin körüli megnövekedett aktivitás az elmúlt hónapban megnövelte a komoly árfolyam-ingadozások lehetőségét.

Például az Average True Range (ATR), amely a piaci volatilitást a magas és alacsony árak közötti átlagos tartomány kiszámításával méri egy meghatározott számú időszakon keresztül – 54,52-es értéken volt megfigyelhető a cikkírás idején. Ez volt a mutató legmagasabb szintje július 20. óta.

Amikor az ATR ilyen módon megugrik, az arra utal, hogy az áringadozások egyre jelentősebbek.


Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.


Hasonlóképpen, az ETH Chaikin Volatility mutatója október 15. óta emelkedő tendenciát mutat, és a szerkesztés idején 55,92 ponton állt, ami a legmagasabb szint augusztus vége óta.

Ez a mutató egy eszköz legmagasabb és legalacsonyabb árai közötti különbséget méri egy adott időszakban.

Általában, amikor a Chaikin Volatility mutató magasabb értékeket mutat, akkor az jelentős ármozgásokat és potenciális volatilitást jelez.

Végül az ETH emelkedő Bollinger sávszélessége (BBW) megerősítette a volatilitás jelenlétét az alt piacán. Az írás pillanatában ez a mutató 0,18-as értéket adott vissza.

ethereum
Forrás: tradingview.com

Ezek a volatilitásjelzők az ETH piacának nagyon csekély stabilitására utalnak. A coin árfolyama továbbra is hajlamos a komoly ingadozásokra, és csökkenést indíthat el, ha a bikás lendület csökkenni kezd.


Olvastad már? Így segíthetsz te is a Chimpzeenek az ukrajnai állatok megmentésében

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

Nagyon optimista Bitcoin árelőrejelzés a Mechanism Capital részéről

A geopolitikai erők kezdenek megmozdulni a Bitcoin körül, egy elemző szerint bármi lehetséges a digitális valuta árfolyamát illetően. A Bitcoin potenciálisan elérheti az 1 millió dollár...

A Solana egy 900%-os emelkedést tartogathat 1000 dollárig, de CSAK HA…

A július 15-21. hét folyamán a Solana (SOL) visszaszerezte a 150 dollárt, majd magasabbra emelkedett, és a 173 dolláros cikkírásakor 17% -ot tett ki. A...

Vajon Ethereum ETF kereskedés új altcoin rallyt indít? Az utolsó esély az altcoinok olcsó megvásárlására?

Vendégbejegyzés A kriptopiac mostanában a vihar előtti csendet éli. A szemek az Ethereumra szegeződnek, mivel egy ETF esetleges bevezetése komoly rallyt indíthat el. Az altcoinok vonzó belépési...

A Bitcoin most már a francia nyugdíjbiztosításokban is szerepel!

A VanEck az Inter Investtel együttműködve egy innovatív tőzsdén kereskedett kötvényen (ETN) keresztül bevezeti a Bitcoint a francia nyugdíj-előtakarékossági tervekbe. Ezzel az úttörő együttműködéssel a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!