A kriptopénzek iránti érdeklődés 2020 óta nem látott szintre csökken

-

Az adatok május 25-én 9-es aktuális pontszámot mutatnak, ami a 2020 novemberi számokat tükrözi, egy olyan időszakot, amely a kriptovilággal kapcsolatos nyilvános érdeklődés egyik legalacsonyabb pontját jelentette.

Hogy némi kontextust adjunk, 2021 májusa mozgalmas, sőt izgalmas időszak volt a kriptopénz-ipar számára.

Kriptovalutát vennél vagy eladnál? Próbáld ki a CoinCharlie-t, Magyarország legújabb kriptováltóját!

A keresési érdeklődés a 100-as értéken tetőzött, tükrözve az iparágon belül a felpezsdülő izgalmat és a frenetikus aktivitást.

Ez volt a példátlan növekedés időszaka, amikor mind a Bitcoin, mind a különböző altcoinok rekordokat döntögető árakat értek el.

Forrás: trends.google.com

A blokklánc-technológiák ígéretétől volt hangos a légkör, és mind a lakossági, mind az intézményi befektetőket vonzotta, akiket a jelentős nyereségről szóló történetek és a non-fungible tokenek (NFT-k) csábítása vonzott.

Azonban 2021 novembere után fokozatos hanyatlás indult meg, amikor a globális keresleti érdeklődés 78-ra csökkent.

Ez egybeesik azzal az időszakkal, amikor a Bitcoin elérte a 69.000 dollár körüli rekordmagasságát.

Csatlakozz Prémium csoportunkhoz, ahol exkluzív tartalmakhoz, elemzésekhez és érdekességekhez nyílik hozzáférésed.

Ezt követően a kriptovaluták iránti érdeklődés csökkenni kezdett, a 2022 novemberében bekövetkezett rövid fellendüléstől eltekintve, amikor az FTX tőzsde bukása kisebb kiugrást idézett elő a közérdeklődésben, és 19-es lokális csúcsot ért el.

A Bitcoin jelenleg 26.503 dolláron kereskedik, ami jelentős, 61,67%-os csökkenést jelent az eddigi csúcshoz képest.

Úgy tűnik, hogy ez az értékcsökkenés párhuzamosan zajlik a globális keresleti érdeklődés csökkenésével, ami kijózanító képet fest a kriptopénz-iparág számára, legalábbis rövid távon.


Olvastad már? A Glassnode négy Bitcoin támogatási szintet jelöl meg

Kiemelt kép:

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!


Tájékoztatás: A kriptoworld.hu oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások, cikkek nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást. Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon befektetési tanácsadóval!

A cikkekben megjelenő esetleges hibákért téves információkból eredendő anyagi károkért a kriptoworld.hu felelősséget nem vállal.

Legfrissebb bejegyzéseink

A nyugdíjszámlák vezetése 5 billió dolláros üzlet, és egy befektetési alap már le is csapna a lehetőségre

A hagyományos pénzügyi óriások nyitni kezdtek a digitális eszközök iránt a közelmúltban, és a trendet olyan szereplők vezetik, mint a BlackRock. A cég vezetői arra...

Az új MI kolbászkutya kereskedő botot is tervez

A kripto legfrissebb mém érméje a kibernetikus WienerAI (WAI). A kolbászkutya már egy modern, ámde kezdőbarát kereskedési bottal is megtoldotta az ökoszisztémáját, és előértékesítése röpke...

Miért emelkedik ma a Shiba Inu (SHIB) árfolyama?

A Shiba Inu a hét folyamán jelentős fejlődéssel visszaszerezte a 0,00002501 dolláros szintet. Az elmúlt 24 órában a Shiba Inu piaci értéke elérte a 0,00002501...

Felejtsük el a munkánkat: Ez az öt altcoin 2025-re egy jachtot fog érni Neked

Vendégbejegyzés A folyamatosan változó monetáris világban öt alternatív altcoin kivételes ígéretet mutat arra, hogy 2025-re jelentős pénzügyi nyereségre tehet szert. A 2024-es bikafutás teljes lendületében ezek a...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!