300 millió dolláros Coinbase tőkebevonás a kriptovaluta gyorsabb elfogadása érdekében

-

A Coinbase vezető amerikai kriptovaluta-váltó és tárcaszolgáltató 300 millió dollárnyi tőkét vont be új finanszírozási eljárásában, így a vállalat értékét most 8 milliárd dollárban állapították meg – olvasható egy október 30-i hivatalos blogbejegyzésben.

Olvastad már? 10 éves a blokklánc-nyílt levél Satoshihoz

 

A tőkefinanszírozási eljárás e fordulóját a Tiger Global Management befektetési vállalat vezette, és számos kriptotechnológiában tett befektetésről híres támogató vett részt rajta mint például a Y Combinator Continuity, a Wellington Management, az Andreessen Horowitz és a Polychain, illetve még sokan mások.

Forrás: en.wikipedia.org

A Coinbase közleménye szerint a befolyt összeget a kriptovaluták elfogadásának javítására fordítják majd. Terveik között szerepet a fiat-kripto kereskedelem globális infrastruktúrájának kiépítése, ezzel megteremtve az alapot több ezer új kriptovalutának.

Az összeg szintén alapjául szolgál majd a Coinbase szabadalmazott tárcájának fejlesztéséhez, illetve „új, hasznos termékek” létrehozásához. Ilyen például a vállalat egyik legújabb terve, amely egy új stablecoin, az USDCoin (USDC) létrehozása a Circle blokklánc-technológiával foglalkozó céggel karöltve.

A Coinbase szintén kiemelte, hogy továbbra is segíti a kriptotechnológia alkalmazását a piac intézményi szereplői számára. A cég májusban azt nyilatkozta, hogy a megnövekedett infrastruktúra, és a diverzifikált kínálat „10 milliárd dollár tőkét szabadít fel az intézményi befektetők részére”. A blogbejegyzés szerint a vállalat azt tervezi, hogy új funkciókkal és kriptovalutákkal bővíti júliusban indult letétkezelő rendszerét.

Június közepén megnyitott a Coinbase Index Fund platformja, amely az USÁ-ból vár nagy volumenű, akkreditált befektetőket, 250.000 és 20 millió dolláros összeghatárok között.

A Coinbase és az intézményi befektetők kapcsolatáról korábban már írtunk: [link]

A legfrissebb hírek megerősítik az október elején felröppenő pletykákat, melyek szerint a Tiger Global hamarosan megszünteti üzleti kapcsolatát a kriptotőzsdével. A Tiger Global Management befektetési vállalat egyébként 2001-ben alakult, és globálisan fektet be magán és nyilvános piacokon jelen lévő projektekbe.

Az akkoriban még nem megerősített ügyletről szóló beszámolójában a Galaxy Digital kriptobank vezérigazgatója, Mike Novogratz már utalt a 8 milliárd dolláros becslésre:

„Ez a kriptoszféra 8 milliárdos referenciamunkája – hiszen ez egy igazi cég, a Tiger pedig igazi nehézsúlyú befektető. Ők okos, hozzáértő emberek”.

 

 

Forrás: cointelegraph.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!

2 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólások lezárva.

Legfrissebb bejegyzéseink

Bikás mém érmék: Pepe, Raboo és Bonk robbanásszerű emelkedésre készülnek

Vendégbejegyzés Az olyan mém érmék, mint a Pepe, a Raboo és a Bonk nem csak túlélnek, hanem virágoznak is, ami potenciális robbanásszerű emelkedésre utal. Különösen figyelemreméltó a...

Új funkcióval oldaná meg a Solana a hálózati túlterhelést

Az Anza, a Solana mögött álló fejlesztőcsoport a teszthálózaton egy új frissítés, az Agave v1.18.12 bevezetését javasolta. Ez az új verzió egy központi tranzakciós ütemezővel...

Jöhet a bitcoin ETF Ausztráliába is

Ausztrália spot Bitcoin ETF-jei az első három évben akár 3-4 milliárd dolláros tőkebeáramlást generálhatnak, legalábbis Jeff Yew, a Monochrome vezérigazgatója szerint, ha Ausztrália legnagyobb tőzsdéje...

Az ETFSwap (ETFS) a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) tovább erősödnek

Vendégbejegyzés Megkezdődik a verseny, hiszen négy neves kriptopénz, nevezetesen az ETFSwap (ETFS), a Solana (SOL), a Shiba Inu (SHIB) és a Dogwifhat (WIF) harcol az iparág...

Legolvasottabb híreink

Vendégbejegyzések

SZERETNÉD MEGKAPNI LEGFRISSEBB HÍREINKET? IRATKOZZ FEL HÍRLEVELÜNKRE!