Egy dél-koreai vállalat európai leányvállalata felvásárolta a Bitstampet – erősíŧette meg a kriptováltó. A tőzsde vezérigazgatója Nejc Kodrič marad. Ugyanez a koreai csoport birtokolja a Nexon játékóriást, és az ország negyedik legnagyobb kriptovalutaváltóját, a Korbitot.

 

Európa legrégebbi és legnagyobb kriptotőzsdéje, a Bitstamp hétfőn bejelentette, hogy a céget felvásárolta a belga székhelyű NXMH, a dél-koreai székhelyű NXC Corp leányvállalata.

Forrás: en.wikipedia.org

 

A vállalat vezérigazgatója, Nejc Kodrič blogbejegyzésében azt írta:

„A Bitstampet rendszeresen környékezték meg az ajánlattevők. Az, hogy végül úgy döntöttünk, eladjuk a céget, a vevő minőségének, az ajánlat minőségének és annak köszönhető, hogy az ipar állapotának ezen a pontján a konszolidáció a legfontosabb.”

A Reutersnek tett nyilatkozatában pedig azt mondta: „Az üzlet nem volt tervezett, semmilyen erőfeszítést nem tettünk annak érdekében, hogy vevőket keressünk”. A Financial Timesnak elmondta, hogy a tőzsdére „tavaly négy komoly érdeklődő is ajánlatot tett, köztük az USÁ-ból és Kínából érkezők is”.

A vezérigazgató elmagyarázta, hogy a Bitstamp „azért döntött úgy, hogy elfogadja az NXMH ajánlatát, mert az lehetővé teszi, hogy a luxemburgi váltó továbbra is ugyanúgy működjön, ahogyan eddig. A legfontosabb tehát, hogy a vállalat küldetése, vezetése és céljai megmaradnak”, összefoglalva:

 

Olvastad már? 300 millió dolláros Coinbase tőkebevonás a kriptovaluta gyorsabb elfogadása érdekében

 

„Szeretném biztosítani, hogy a Bitstamp továbbra is Bitstamp tudjon maradni… Ez csak mellékes üzleti tevékenység.”

 

Hétfői bejelentésében a vezető kiemelte, hogy a felhasználók „a felhasználói élmény, az ügyfélszolgálat, a kereskedési funkciók és más lehetőségek javulására számíthatnak”.

Az üzletről

A felvásárlásról szóló szerződés a Reuters információi szerint október 25-én került aláírásra. A felvásárlás előtt a Bitstamp részvényeit nagyjából egyforma arányban birtokolta a vállalat két alapítója és a Pantera Capital Management fedezeti alap, amely 2014-ben 10 millió dollárt fektetett be a kriptotőzsdébe. A vállalat igazgatói posztja változatlan, továbbra is Kodrič marad a váltó élén.

Az NXMH 80 százalékos részesedéssel rendelkezik: „a 2015 óta inaktív Merlak eladta teljes 30 százalékos részesedését” – mondta a vezérigazgató a hírportálnak. Az üzlet további részleteit nem hozták nyilvánosságra, ám a a Financial Times azt írta:

„Kodrič és a Pantera a továbbiakban 10 és 6 százalékos részesedéssel rendelkezik a vállalatból, a tulajdonjog maradék részét az NXMH birtokolja.”

 

Forrás: news.bitcoin.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!