Casares, argentin tech-vállalkozó és a Xapo BTC-tárca és fizetési platform alapítója az iparág egyik legrégebbi szereplője, szinte kezdetek óta aktívan jelen van.

Casarest gyakran emlegetik mint a blokklánc-technológia Szilícium-völgybe történő berobbanásának katalizátorát, illetve a gyorsan fejlődő startup kultúra és a kriptotechnológia egyesítőjét.

 

Olvastad már? A Bitstamp megerősítette: dél- koreai vállalat vásárolta fel őket 

A nulladik beteg

Legutóbbi, Bloombergnek adott interjújában a híroldal a „nulladik beteg” becenevet ajándékozta neki, a kriptovaluták elfogadása érdekében végzett kitartó munkájának tiszteletéül. Mindezt annak ellenére tette, hogy a kriptovalutákat és támogatóikat gyakran egy fertőző vírushoz hasonlították.

Forrás: wikimedia.org

Miközben a legtöbb befektető és külső elemző leáldozó tendenciát lát a kriptoiparban, Casares csupán olyan technológiai és intellektuális kísérletként tekint rá, amely hosszú lefutású, így ha jelenlegi formájukban nem is érnek célba, a későbbiekben, akár más formában is de sikerrel megvalósulnak majd – olvasható a Bloomberg cikkében.

Az internet korai szakaszát idézve Wences rámutatott, hogy a kriptotechnológia most létezésének jövője szempontjából igen kritikus szakaszába lép.

A blokklánc-technológia a fintech világában már rendszeresen alkalmazott fejlesztésnek számít, és a legnagyobb vállalatok is (az IBM-től a Facebookig) is arra törekedtek, hogy integrálják azt rendszerükbe. A kriptovaluták jelenleg mind a felhasználók, mind pedig a fejlesztők kiemelt figyelmét élvezik.

 

„Lehet, hogy működik, lehet hogy nem, olyan ez mint az internet volt 1992-ben.”

Újfajta vagyoneszköz

Az infláció felé tartó Argentínából származó Casares a Bitcoin fiat valutára váltható vagyoneszközzé alakítását látja a legvalószínűbb útnak.

„Szükségünk van az érték politikailag független kifejezőeszközére, mert jelenleg ilyenünk nincs. Azaz egy olyan világot szeretnénk, amelyben, ha valakit a török líra áráról kérdezek, Bitcoinban adja meg, ahogy az olaj, vagy az amerikai dollár árát is.”

Casares megjegyzései máris értelmet nyernek a Venezuelában zajló inflációs válság fényében, a bolivar ugyanis 2018 során jelentősen elértéktelenedett, a kormánytól és a bürokráciától csak kevés segítséget kapva.

Az ország kedden jelentette be a Petro olajfedezetű kriptovaluta hivatalos elindítását, amellyel a céljuk a teljes áttérés egy stabilabb fizetőeszközre.

Wences szerint viszont sem a Bitcoin, sem más kriptovaluta nem alkalmas országos fizetőeszközként történő használatra, legalábbis abban az esetben, ha egyetlen kriptónak kéne dominálnia a többivel szemben.

Ehelyett a kriptovaluták inkább kiegészítést, alternatívát kínálnak azok számára, akik például nemzetközi fizetéseket szeretnének intézni, illetve szabadabb piaci környezetet biztosítani, mind a hagyományos, mind pedig a digitális valuták áramlásának.

 

Forrás: ethereumnews.com

 

Várjuk hozzászólásaitokat itt lent, illetve a közösségimédia-felületeken. Ne hagyd ki a többi hírt, és iratkozz fel hírlevelünkre. Ne felejtsd el nyomon követni oldalunkat a Facebookon az Instagramon és a Twitteren. Legyen szép napod!

Ha tetszenek a posztok és az oldalam, illetve szeretnéd támogatni a munkámat, akkor itt megteheted:

BTC: 37Vhz41ZecsMqmDkCntAmY8JUsu6Jp32DC

LTC: MGfcUc7YSHLbYuoEEaoFvhZBLRW1KuSnRE

ETH: 0x7A653baD688C5c09C2D8A4A1eb39C1505e48CaCd

KÖSZÖNÖM!